Özgeçmişinizin beceriler/yetenekler bölümü, başvuruda bulunmakta olduğunuz işlerle ilgili yeteneklerinizi içerir. Bu bölümde, bilgisayar becerileri, yazılım becerileri ve / veya dil becerileri gibi ilgi alanınız veya kariyer alanınızla alakalı becerileri listelemelisiniz.
Örnek: Bilginin yorumlanması, alıştırma, algısal beceriler, geri bildirim, zamanlama. Beceriyi en genel tanımıyla üçe ayırmak mümkündür. Bir kalemle yazı yazarken, araba kullanırken ve uzun atlarken kas ve iskelet sistemini belli bir koordinasyonda kullandığımız (motor) beceri.
Beceri ise kişiden bir işi sonuçlandırması için beklenen teknik ve teknik olmayan bilgi, donanım ve özelliklerdir. Doğuştan gelen yeteneklerimiz elde ettiğimiz becerileri destekleyici bir rol üstlenir. Yetkinlik ise bireyin belli bir sorumluluğu veya işi/görevi yerine getirebilme durumu olduğunu söyleyebiliriz.
Cv özeti (kariyer hedefi), öz geçmişinizin üst kısmında yer alan, kariyer portföyünüzü tanıttığınız özet şeklindeki paragraftır. CV'özeti, kim olduğunuzu, sektör veya başvurduğunuz pozisyon ile ilgili becerilerinizi, güçlü yönlerinizi ve kariyer hedeflerinizi kısaca ve etkili bir şekilde anlatır.
İlgili 17 soru bulundu
İş deneyiminiz hiç yoksa, CV'nizi güçlendirmek adına günüllü işler, stajlar ve diğer çalışmalarınızdan edindiğiniz yeni becerileri CV'nize ekleyin. Aşağıdaki maddeler aktarılabilir becerilere örnektir: Uyarlanabilirlik. Takım çalışması
Deneyimsiz bir aday bile olsanız şirketi iyi tanıdığınızı ve uzun süredir takip ettiğinizi yazınızda yansıtın. Ön yazınızı sunacağınız şirketin sektördeki durumunu ve rakiplerini araştırın. Bir sayfadan uzun ön yazı hazırlamayın. Ön yazınız CV'nizle örtüşmelidir.
Bu bölümde anlatılanlar sizin en güçlü yönleriniz, deneyimleriniz, kariyer hedefleriniz ve o firma için neler yapabileceğinizi anlattığında ilgi çekecektir. O güne değin edindiğiniz deneyimlere ek olarak kendi özelliklerinizden ve o şirkete sunacağınız katkılardan bahsedeceğiniz özeti hazırlamak size zor görünmesin.
Basitçe, günlük hayatınızdaki herhangi bir aktivite sonucu kazandığınız beceriler olarak açıklanabilir.
Yetenek: Bir kişinin herhangi bir şeyi anlaması, yapabilmesi veya etkiyi alabilmek yeterliliği ve gücü yetenek olarak bilinmektedir. Her insanın farklı alanlarda kendini özgü bir yetenekleri olabilir. Mesela bazı insanların futbol konusunda yetenekleri vardır ve çok iyi oynarlar.
Özgeçmişinizin beceriler/yetenekler bölümü, başvuruda bulunmakta olduğunuz işlerle ilgili yeteneklerinizi içerir. Bu bölümde, bilgisayar becerileri, yazılım becerileri ve / veya dil becerileri gibi ilgi alanınız veya kariyer alanınızla alakalı becerileri listelemelisiniz.
Bu alanlar; Mantıksal – Matematiksel zeka, görsel – mekansal zeka, içsel – kişiye dönük zeka, sosyal – kişiler arası zeka, müziksel – ritmik zeka, bedensel – kinestetik zeka ve Doğasal zekadır. Çocuklarla oyun oynarken ya da oyunlarını izlerken iç dünyaları, ilgi ve beceri alanları hakkında çokça bilgi edinebilirsiniz.
Önyazının, kısa, net ve akıcı bir üslupla yazılması gerekiyor. Önyazınızdan iş ve pozisyona karşı ne kadar istekli olduğunuzun anlaşılması gerekiyor. Önyazının başvurulan işverene ve pozisyona özel hazırlanması, yazıda neden başvurulan pozisyonun tercih edildiği ve pozisyona uygunluğun kısaca anlatılması yeterli.
Önyazınız başvurduğunuz işe özel, sizin tecrübe ve becerinizle ilgili olmalı. Çok uzun bir yazı olmasına da gerek yok. Önyazınızın; hangi pozisyonla ilgilendiğinizi, nedenini ve işe uygunluğunuzu anlatması yeterli. Eğer ne yazacağınıza emin değilseniz, önyazı örneklerimize göz atabilirsiniz.
Başvurduğunuz pozisyona neden uygun olduğunuz ve güçlü yanlarınız belirtilmelidir. Kapak yazısı uzun olmamalı, en fazla 1 sayfa uzunluğunda olmalıdır. Başvurduğunuz pozisyonun size ne kazandıracağından çok sizin o pozisyonla şirkete katabileceğiniz değerlerden bahsedilmelidir.
Hobiler bölümü, ilgi alanların ve hobilerinden bahsedebileceğin özgeçmişinizin önemli ancak isteğe bağlı bir bölümüdür. CV'de bir hobi listesi oluşturmak ve ilgi alanlarından bahsetmek, kişiliğini yansıtacağı için kim olabileceğin hakkında şirketlere fikir verebilir.
CV'nize ekleyeceğiniz sosyal aktiviteler sizin karakteriniz ve iş dışındaki vakitlerinizi bile ne kadar iyi yada kötü organize edebileceğinizi yansıtacaktır. Bundan dolayı bu bilgiler eklenirkin sadece bulunsun diye değilde özen gösterilmesi gereken bir faaliyettir.
Kişisel özellikler, bireyin fiziksel, psikolojik ve davranışsal özelliklerini ifade eder. Örneğin, boy, kilo, göz rengi gibi fiziksel özellikler; kendine güven, liderlik yeteneği gibi psikolojik özellikler; düzenli çalışma alışkanlığı gibi davranışsal özellikler kişisel özellikler olarak kategorize edilir.
En son deneyim sahibi olduğunuz yer en üstte yazılır ve sonra eski deneyimler sıralı olarak yazılır. Deneyimleri yazarken meslek, firma, lokasyon, ay-yıl tarih aralığı mutlaka yazılmalıdır. Deneyimleri yazarken çalıştığınız yer ve yaptığınız işi yazıp bırakmamalısınız.
İş deneyimlerinizi anlatırken çalıştığınız kurumun tam adını, çalıştığınız pozisyonun tam tanımını ve çalıştığınız iş pozisyonunun açıklamasını, yaptığınız işleri ve kaç yıl bu işi yaptığınızı dürüstçe yazmalısınız.
Üniversite mezunuysanız ilkokul ve ortaokul bilgilerinizi CV'nize yazmanıza gerek yoktur. Peki lise? Lise bilgilerinizi yazabilirsiniz fakat illa yer vermenize gerek yok.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri