Yukarıda bahsettiğimiz gibi öz geçmişlerde genellikle alınan en yüksek derece en üste yazılır. Bu doktora, yüksek lisans veya lisans derecesi olabilir. Yani Eğitim bölümünde ilk sırada en son mezun olduğunuz veya okumakta olduğunuz kurum ve daha sonra geriye giderek mezun olduğunuz diğer okullar yer alır.
Mezuniyet yılı Mezuniyet derecesi. Bölüm Adı ve Yeri. Bunların yanı sıra yaptığınız özel projeler, aldığınız kurslar, katıldığınız eğitim ve seminerler, son olarak da başvurduğunuz pozisyona uygun teknik becerilerinizi yazılabilirsiniz.
Mezun olduğunuz programları ters kronolojik sıra ile yazın. Okurken aldığınız dereceleri ya da önemli başarıları ve genel not ortalamanızı belirtin. Yeni mezunsanız bu bölüm başta olmalı ama iş deneyimine sahipseniz bu bölümü iş deneyimi bölümünün altına yazabilirsiniz.
5- Eğitim bilgilerinizi yazarken yalnızca Üniversite ve lise bilgilerinizi yazın. 6- Üniversite bilgilerinizde Üniversite adı, bulunduğu şehir, ülke, fakülte, program, sınıf, burs bilgileri, başlama tarihi yer alsın. 7- Not ortalamanız eğer 3,00'ın üzerindeyse eğitim bilgileriniz içine bunu da yazın.
1- İngilizce CV oluştururken eğitim kısmında üniversite lisans bilginizin başlığı “Undergraduate Education” ya da ” Bachelor's Degree” yazmalısın.
İlgili 35 soru bulundu
Ayrıca, eğer okulunuzu terk etmiş veya mezun olmayı planlamıyorsanız, bu bilgi de CV'de yer almalıdır. Örneğin, "XY Üniversitesi, İşletme Bölümü, 2019'dan beri devam ediyorum, 2022'de mezun olmayı planlıyorum" şeklinde yazılabilir.
Yukarda da bahsettiğimiz gibi eğitim geçmişi ve başarılarınızdan bahsedeceğiniz kısım; “Education” kısmı olacak. Eğitim bilgisi eklemenin İngilizce cv hazırlarken genellikle kolay olduğunu söyleyebiliriz. Varsa sadece yüksek öğretim (üniversite ya da yüksek lisans) bilginizi “tertiary” başlığında eklemenizde fayda var.
Form doldururken bu bölüme geldiğinizde en son bitirdiğiniz eğitim seviyesi yazılır. Örnek vermemiz gerekirse eğer üniversite öğrencisisiniz ve form doldurmanız gerekmekte bu bölüme denk geldiğinizde lise mezunu olduğunuzu belirtmek zorundasınız. Lisans eğitiminiz bittikten sonra lisans yazabilirsiniz.
Herhangi bir konuda bilgi ve becerileri geliştirmek için ayrılan süre.
CV'de Devam Eden Okul Nasıl Yazılır? CV'de devam eden okul için ''Eğitim Bilgileri'' bölümünün altına hangi okulda okuduğunuzu, hangi yılda başladığınızı yazın ve henüz bitirmediğinizi belirtmeniz yeterli olur.
(Deneyimlerini iş hayatına ilk başladığı yerden anlatmaya başlanan CV'leri oldukça sık görüyorum.) -Eğitim bilgilerinizi detaylarıyla belirtmelisiniz. Ama geriye doğru gittikçe ilkokul bilgileri önemsiz; MBA, yüksek lisans, üniversite detayları önemlidir. Eğitim hayatında aldığınız notlar ise duruma göre yazılabilir.
✓ Doğum tarihi, doğum yeri, medeni durum gibi bilgiler yazılmamalı. ✓ Uyruğunuzu yurtdışındaki işlere başvuru yaparken yazabilirsiniz. ✓ Mezun olduğunuz programları ters kronolojik sıra ile yazın. ✓ Okurken aldığınız dereceleri ya da önemli başarıları ve genel not ortalamanızı belirtin.
En son mezun olduğunuz okuldan başlayarak yazmalısınız. Başlangıç ve bitiş tarihlerinizi belirtmeli, mezun olduğunuz diploma notunu eklemelisiniz. Okullarınızı yazarken, dikkat etmeniz gereken birden fazla üniversite ya da yüksek lisans bulunuyorsa lise ve ilkokulunuzu devre dışı bırakabilirsiniz.
Mezuniyet derecesi, mezun olunan eğitim kademesinden ya da fakülteden elde edilen başarı notunun ortalamasıdır. Üniversitede, kişiler genelde akts adı verilen kredilerden sorumlu oldukları için 4'lük ya da 100'lük puan sistemine tabidir.
Denkliği talep edilen mezuniyet belgesinin Türk yükseköğretim sisteminde hangi akademik alan ve dereceye eş değer olduğunu gösteren belgedir.
Sisteme giriş yapabilmek için "turkiye.gov.tr" adresinden E-Devlet Kapısı' na giriş yapmanız gerekiyor. E-Devlet şifreniz ve TC kimlik numaranız ile sisteme giriş Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı' nın hizmetlerine ulaşarak mezuniyet işlemlerinizi sorgulatabiliyorsunuz.
Egitim düzeyi degiskeninin düzeyleri ise, ilkokul (Y!), Ortaokul ve Dengi Meslek Okulu (Y2), Lise ve Dengi Meslek Okulu (Y3), Fakülte ve Yüksek Okul (Y4), Okuma yazma bilmeyen (Y5) ve Okuryazar olup da bir okul bitirmeyen (Y6) olarak belirlenmistir.
Türkiye'de zorunlu eğitim 12 yıldır ve üç kademeye ayrılmıştır. İlk kademe 4 yıl- lık ilkokul, ikinci kademe 4 yıllık ortaokul ve üçüncü kademe 4 yıllık lise döne- mini kapsamaktadır. Ülkemizde 6 yaşından 17 yaşına kadar olan tüm çocuklar için 12 yıllık eğitim zorunludur.
Türk eğitim sistemi 12 yıllık zorunlu kademeli eğitim olarak üç kademeye ayrılmıştır. Birinci kademe dört yıl süreli ilkokul (1. 2. 3. ve 4. sınıf), ikinci kademe dört yıl süreli ortaokul (5. 6. 7. ve 8. sınıf) ve üçüncü kademe dört yıl süreli lise (9. 10. 11. ve 12. sınıf) olarak düzenlenmiştir.
Lisans eğitimi, akademik bir derecedir. Ortaöğretime dayalı en az sekiz yarıyıllık yükseköğretim programıdır. Dört yıl süren üniversite veya yüksekokul öğrenimi ile elde edilir. Bu akademik derece, diploma ile belgelendirilir.
Bu kişi, üniversiteye gitmiş ve bir lisans derecesi almıştır. → Eğer kişinin öğrenim durumu "yüksek lisans derecesi" ise, bu kişi üniversiteye gitmiş, lisans derecesi almış ve daha sonra yüksek lisans derecesi almış demektir.
Yükseköğretim: Ortaöğretime dayalı ve en az dört yarı yılı kapsayan her kademedeki eğitim-öğretimin tümüdür. Yükseköğretimde önlisans, lisans ve lisansüstü düzeylerde eğitim yapılmaktadır.
EĞİTİM BİLGİLERİ
Mezun olunan okul ve bölümler ters kronolojik sıra ile belirtilmelidir. Yani en son bitirilen okul en üstte yer almalıdır. Okul bilgilerine yer verilirken giriş ve mezuniyet yılı yazılmalıdır.
İş deneyiminiz hiç yoksa, CV'nizi güçlendirmek adına günüllü işler, stajlar ve diğer çalışmalarınızdan edindiğiniz yeni becerileri CV'nize ekleyin. Aşağıdaki maddeler aktarılabilir becerilere örnektir: Uyarlanabilirlik. Takım çalışması
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri