a)
1) Ana giriş kapısına göre yol seviyesinin altında birden fazla kat bulunduğu takdirde, yol seviyesinin altındaki ilk kata 1B, ikinci kata 2B şeklinde numaralar verilir. Yol seviyesi altında sadece bir kat bulunması durumunda, bağımsız bölümlerin kapı numaraları önüne sadece B harfi konulur.
Adres yönetim şefliği evrak servisine başvurmak suretiyle numarataj alınmaktadır. Bu doğrultuda matbu dilekçe kullanmak suretiyle, numarataj servisine başvuru gerçekleşir. Dilekçe içerisinde ise binanın bulunduğu il, ilçe ve mahalle belirtilir.
Büyükşehir olmayan şehirlerde ilçe belediye yetkisindedir. Büyükşehirlerde ise bünyesinde bulunan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne bağlı Adres Yönetim Şefliği'nden alınır. Fakat meclis kararı ile alınan karar neticesinde Büyükşehirlerde yetki ilçe belediyesine aktarabilir.
Tek haneli bir rakama inmek için 10'un içindeki 1 ve 0 sayılarını da kendi aralarında topladığınızda, 1+0=1 sonucuna ulaşırsınız. Yani numeroloji sayınız 1 olur. Müstakil bir evde yaşıyorsanız ve evinizin kapı numarası 66 ise numeroloji sayısı 3'tür (6+6=12, 1+2=3).
İlgili 24 soru bulundu
a) Apartmanlarda, bodrum kattan itibaren 1'den başlamak üzere bütün dairelere sıra ile bağımsız numaralar verilir. Bir dairenin giriş kapısından başka servis kapısı olarak kullanılan bir kapısı bulunsa bile, bu kapıya ayrı bir numara verilmez.
İç kapı no senin evinin kapısında yazar. Apartmanların içindeki dairelerin numaralarıdır. Kısaca iç kapı no deriz no numara demektir. Dairemizi belirtiriz.
Numarataj; belediyelerden alınan, oturulacak evin numaralandırılması hakkında oluşturulan bir belgedir. Bu belge ev sahiplerine verilmektedir. Bu belge temini işleminde belediyeler genellikle ücret talep etmemektedir.
(2) Çikmaz sokaklar dahil olmak üzere, bir sokagin basindan itibaren sol tarafindaki binalara 1'den baslayarak tek numaralar, sag tarafindaki binalara 2'den baslayarak çift numaralar, birbirini takip edecek sekilde verilir. (3) Genel olarak, her binaya kesirsiz ve harfsiz bagimsiz bir numara verilir.
Gate/Kapı Numarası Nerede Yazar? Uçağınıza hangi gate/kapıdan bineceğiniz, uçak biletinizin üzerinde yazmaktadır. Biletin üzerindeki gate/kapı kutucuğuna bakarsanız harf ve rakamlardan oluşan bir kod görürsünüz. Bu kod, sizin gate/kapı numaranızdır.
Dış kapı no apartman numarası, iç kapı no ise daire numarası. Eğer eviniz müstakilse iç kapı noya 1 yazmanız yeterli.
TC numaranızla ve e-devlet şifrenizle www.turkiye.gov.tr sitesine giriyorsunuz. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sayfasından NVİ Adres Bilgilerim seçeneğini seçiyorsunuz. Adres bilgilerinizle birlikte en altta adres kodunuzu görebilirsiniz.
Türkiye sınırları içerisinde taşınmazlara verilen 10 haneli numaralandırma bilgisidir.
Edinme Sebebi; tapunun bu kısmında tapu sahibinin ad ve soyadı bilgileri yer almaktadır. Bağımsız Bölüm No; kat mülkiyeti ya da kat irtifakı olan alanlarda daire numarasını göstermektedir.
Bir konutun numeroloji sayısı şöyle hesaplanıyor: Apartman dairesinde yaşıyorsanız… Apartman numaranızın 33, daire kapı numaranızın 4 olduğunu düşünelim. Numeroloji sayısını hesaplarken 3+3+4=10 sonucuna ulaşırsınız.
Ambalajındaki kalın silikon bantlarla yapıştırılır. Kendinden Yapışkanlı Kapı Numaraları (Bu Numaraların Arkası Direk Yapışkanlıdır, Bantlarla Uğraşmadan Direk Yüzeye Yapıştırılabilir.) 3.6 cm yüksekliğinde kendinden yapışkanlı rakamlardır.
Büyükşehir olmayan şehirlerde ilçe belediye yetkisindedir. Büyükşehirlerde ise bünyesinde bulunan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne bağlı Numarataj Şefliğinden alınır.
Numarataj nedir? Numarataj belgesi, belediye mücavir alan sınırları içerisinde bulunan meydan, bulvar, cadde, yol, sokaklar ile bunlara cephesi bulunan yapılara adres tespiti yapılıp, Herhangi bir toprak parçası veya binanın coğrafi konumunu ve işlev açısından tanımlanmasını sağlamaktır.
''19 Eylül 2012'de yayınlanan 1721 numaralı genelgeye göre hatalı blok ya da daire numaralarında bulunan yanlışlıklar tüm daire sahiplerinin Tapu Müdürlükleri'ne başvurmasına gerek kalmadan, Kadastro Müdürlükleri tarafından veya Lisanslı Harita Kadastro Büroları tarafından hazırlanan raporla düzeltilmektedir.
MADDE 11 – (1) Mahalle, köy, mezra, mevki, küme evleri, meydan, bulvar, cadde ve sokaklara ad veya numara, binalara ise numara verilmesi zorunludur.
Eğer Türkiye'de bir ev kiralanıp o evde yaşanacaksa, kişi mal sahibi ile kontratı imzalamadan önce mal sahibinden kiralanacak evin tapu fotokopisini ve yine mal sahibinin belediyeden alacağı numarataj yazısını istemelidir.
Kapı Numarası Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Kent bilgi Sistemi Müdürlüğü'ne bağlı Adres Yönetim Şefliği'nden alınır.
Numara için (Nu., No.) Apartman (Apt.) Telefon (tel.) şeklinde kısaltma yapılarak yazılabilir.
Adres bileşenlerinin yazılmasında bina dış kapı numarası ile iç kapı numarasını birbirinden ayırmak için sağa yatık slaş (/) işareti dışında işaret kullanılmaması önerilir. Adres bileşenlerinin zarf üzerinde tekrar etmesi ayrımda sıkıntılar meydana getireceğinden ifadelerin (Sok, Cad vb.) tekrar etmemesi gerekmektedir.
Proje üzerindeki eski bağımsız bölüm numarasını kırmızı ile çiziyoruz, yerine siyahla yeni bağımsız bölümü yazıyoruz ve tarih yevmiyesini belirtiyoruz. İlgilisi yeni bağımsız bölümünün bağımsız bölüm numarasının belirtildiği kısmı bağımsız bölümü okunaksız hale getirmeyecek biçimde imzalıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri