Kıyafetlerinizin çok dar ve bol olması antrenmandan alacağınız verimi düşürebilir. Çok dar kıyafetler kasların hareketini kısıtlar ve kan dolaşımına zarar verir. Spor yaparken bedeninizin rahat olması çok önemlidir.
Kış modasına uyarken kas ve iskelet sistemine zarar verip omurga sağlığınızdan olmayın. Örneğin, özellikle kışın soğukta tercih edilen çok dar ve sıkı kıyafetler hareket kabiliyetimizi olumsuz etkilerken, eklemlerde zorlanma ve aşınmalara, kas ile bağlarda zedelenmelere yol açabilir.
Az ve dengesiz beslenmek, kas gelişimini engelleyen faktörler arasındadır. Örneğin, yalnızca az kalori almak için besin değeri yüksek olmayan gıdaları tüketmek sık yapılan bir hatadır. Böyle bir beslenme modeli uyguladığınızda kaslarınızın gelişimi için gereken mineral ve vitaminlerden mahrum kalmanız olasıdır.
Vücuttaki kılların kas gelişiminde en ufak bir etkisi yoktur. Kaslarınız için almış olduğunuz protein kıl kökleri tarafından kullanılmaz.
Bu nedenle protein ağırlıklı yiyeceklerin tüketimi sağlıklı bir yaşam tarzında yapılmalıdır. Tavuk göğsü, yumurta, balık, kuru baklagiller, yoğurt, avokado, ceviz ve badem gibi kas yapan yiyecekler tüketerek kas yapımını hızlandırabilirsiniz.
İlgili 25 soru bulundu
Ancak, vücut geliştirmeye yeni başladıysanız ilk yıl, her ay 0.5 gr - 1 kg arasında saf kas kütlesi ekleyebilirsiniz. Zaman geçtikçe, örneğin 2. yılda bu oran yarıya düşer ve bir sonraki yıl onun da yarısına düşer.
Hem büyüme (anabolik) hormonu olan insülin seviyesini artırır hem de kasları glikojenle (karbonhidratın depolanmış şekli) doldururlar ki bu iki nedenle önemlidir. İlk olarak glikojen kasları sert ve iri tutar. Glikojen kas hücrelerine su çeker ve böylece onları balon gibi şişirir.
- Tüysüz olmak, daha pürüzsüz bir yüzeye izin verdiği ve yağların kıllarla tıkanmasını önlediği için spor masajına yardımcı olur. Aynı zamanda vücut tüylerinin alınması sporcunun kir ve teri vücudundan daha kısa sürede temizleyebilmesine izin verir.
Yine de jiletle kesilen sakallar daha mı gür çıkar gibi bir soru ile çok sık karşılaşıyoruz. Esasen bu konuda bilim insanlarının önemli çalışmalar yaptığı görülmüştür. İlk olarak 1928 yılında yapılan test ile birlikte, hem saç hem de sakallar için kesme işleminin daha gür çıkma ile bir bağlantısı bulunamamıştır.
Kıl Kas Gelişimini Etkiler Mi? Vücuttaki kılların kas gelişiminde en ufak bir etkisi yoktur. Kaslarınız için almış olduğunuz protein kıl kökleri tarafından kullanılmaz. Çünkü derimiz ve kas dokularımız arasında birçok katman vardır ve kıl kökleri kas dokularından tamamen ayrı beslenir.
Antrenman öncesi ve sonrası sindirilebilirliği yüksek et, tavuk, balık, yumurta gibi yüksek kaliteli protein çeşitleri tercih edilmelidir. Günlük kalori alımının %12-15'inin protein kaynaklı besinlerden sağlanması kas gelişimi açısından önemlidir. - Antrenmanın verimli geçmesi kas gelişiminin temel taşıdır.
Kas yaparsak kilo mu alırız? Evet, 1 kilo kas yapmak 4 kilo almak anlamına geliyor. Çünkü kas çok su tutan bir kütledir. 1 kilo kas 2.7 kilo su tutar.
Eğer kas kütlenizi arttırmak istiyorsanız, onlara şekil kazandırmak için gereken süre ; kişinin genetik kas yapısı, metabolizma durumu ve beslenmesine bağlı olarak 6 ay – 1 yıl kadar süre gerektirir.
Spor yaparken vücudun rahat olması ve hareketleri yaparken kasılmaması oldukça önemlidir. Tayt giyildiğinde vücut hareketleri yapma kolaylığı elde eder. Dar ve vücudu saran bir formu olduğu için sıkılaşmaya da yardımcıdır.
Dar gömlekler, dar pantolonlar; mide ve bağırsaklarınıza baskı yaparak metabolizma hızınızın düşmesine neden olur. Sürekli olarak dar kıyafet tercih ederek kilo vermenizi engelliyor olabilirsiniz. Dar kıyafetler, yeni selülitler oluşturmaz; ancak olan selülitlerin daha fazla görünecek şekilde artmasına neden olur.
Sağlıklı spor kıyafetleri ter emme özelliğine sahip olan ve nefes alan ürünlerdir. Bir egzersiz kıyafetinin minimum %30 oranında ter emmesi gerekir. Tamamen pamuk ve keten gibi doğal materyallerden imal edilen ya da nanoteknoloji ile üretilen kumaşları da bu noktada tercih edebilirsiniz.
Cımbız kullanımı, daha önceki lazer epilasyon seanslarının etkisini azaltmaz, ancak ince tüylerin kalınlaşmasına neden olabilir.
Ters yönde tıraş olmak, özellikle cildi fazla gerdirerek ters yönde kesim yapmak, batık gibi cilt problemlerine yol açabilir. Eğer klasik tıraş makinesi kullanıyorsanız, biraz hile yapabilir ve sakal çıkış yönü her değiştiğinde alet yönünüzü değiştirmeyebilirsiniz.
Tıraş bıçağı kıl köklerine ulaşmadığı için direkt olarak bir etkisi olduğu söylenemez. Fakat jiletin kestiği tüyler daha sert bir form alarak uzar. Bu da daha kalın ve güçlü kıllar oluşmasına sebep olur. Bu sebeple, uzun vadede tıraş bıçağı kullanım sıklığının artırılması gerekir.
Aslında her ne kadar bu resimlerin paylaşımları olsa da vücudumuzun üzerinde bulunan kılların kas gelişimine bir etkisi bulunmamaktadır. Bu durumu şu şekilde açıklayabiliriz insanlar kıl köklerinin protein emmediğini bundan dolayı da kas oluşumuna zarar verdiğini düşünmektedir.
Kılı besleyense alt derideki kılcal damarlardır. Burdan kıl kök hücresi beslenir ve keratinleşmiş kıllar deri yüzeyine çıkar.
Bu nedenle, vücut kıllarının alınmasının önemli bir zararı olmasa da ısı düzenlemesi ve hissetme duyusuna bir miktar etki edebilir.
Kas yapan yiyecekleri tercih ederken protein oranı yüksek seçenekleri listenizin başına almanızda yarar bulunuyor. Protein kaynağı denince akıllara gelen yumurta gıdalar kas yapan yiyecekler listesinde ilk sırada yer alıyor. Yumurta, kas büyümesine, kasın iyileşmesine ve güçlenmesine yardımcı oluyor.
Çünkü kas gelişimi hızlı gerçekleşmez. Günlük 1000 kalori fazlası haftada 7000 kalori fazlası demektir. 7000 kalori 1 kilo eder. Haftada 1 kilo kas kazanabilecek olsak bu 1 ayda 4 kilo, bir senede 48 kilo yapardı.
The Independent'a konuşan Jacobchick konuyla ilgili şunları aktardı: “Ortalama bir erkek ayda yaklaşık 0,5 kg ila 1 kg kas yapabilirken, bu rakam kadında 0,5 kg kadar. Bir aylık süreçte yapılabilecek maksimum kas oranı sadece kadın ve erkek arasında değil, her bireyde farklılık gösteriyor.”
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri