Denizli hediyelik eşya yönünden sizi doyuracak bir yerdir. Denizlide meşhur hediyelikler olarak; horoz heykel ve bibloları, anahtarlıklar, havlular, şile bezi ürünleri, magnetler, aynalar, duvar tabakları, cüzdanlar, çantalar, deri ayakkabılar gibi ürünler karşınıza çıkacaktır.
Pamukkale'de travertenlerden ve Denizli'nin meşhur ürünlleri hediyelik ürünler arasındadır. Ayrıca her sene Buldan Festivali mayıs ve haziran aylarında düzenlenir ve Buldan kumaşı'ndan yapılan ürünlerini inceleyebilirsiniz. Denizli'nin sokaklarında hediyelik dükkanları görmek mümkün.
Alışveriş / Ne Alınır
Organik bal ve pekmezlerin yanı sıra, Niğde gazozu, misket elması, kiraz ve tahinli ekmek gibi yöresel lezzetleri ile de ünlü şehirde bu yöresel ürünler en çok satılan hediyelik eşyalar arasında.
Edirne denilince akla gelen hediyelik eşyalar arasında buzdolabı magnetleri, Edirne peyniri, kavala kurabiyesi, mis sabunu, Edirne kari ve aynalı süpürge bulunmaktadır.
İlgili 26 soru bulundu
Buzdolabı magneti, yöresel kumaşlar, yöresel kıyafetler, halı ve kilimler, cevizli pekmezli sucuk, isot biberi, bakır eşyalar, taş süslemeleri, Urfa akıtması, Urfa peyniri, menengiç gibi pek çok ürün satın alabilir ve sevdiklerinize hediye olarak götürebilirsiniz.
1- Pamukkale Travertenleri
Sadece ülkemizin değil yeryüzünün de nadir güzelliklerinden biri olan Pamukkale Travertenleri, Denzili'nin ikonik değerlerinin başında geliyor. Antik dönemlerden beri varlığını sürdüren bu masalsı, doğa harikası bölge, binlerce yıllık mineral tepkimeler sonucunda oluşmuş.
Denizli'nin en meşhur doğa harikası yeri olan Pamukkale Travertenleri, UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi'ne dahil edilmiştir. Bundan dolayı, ünü ülkemiz sınırlarını aşmıştır. Denizli, tam bir kaplıca şehridir ve sağlık turizmi bölgeyi ayakta tutan ekonomik faktörlerdendir.
Denizli'nin meşhur yemekleri arasında; Yen Böreği, Kuyu Kebabı, Yaprak Sarma, Arabaşı, Zeytinyağlı Patlıcan Gömme, Katmer, Çiğ Dolma, Patlıcanlı Kapama, Çaput Aşı, Biber Tatari, Börülce Böreği, Cızlama, Sucuklu Un Karıştırması, Cerpleme, Pekmezle Kabak Aşı, Hamur Dolması ve Yoğurtlu Köfte yer almaktadır.
Pamukkale'den hediye olarak ne alınır? Pamukkale'den sevdiklerine hediye olarak e el yapımı bakır eşyalar, cam ürünleri, el dokuma ürünleri alabilirsin.
Kedi börülcesi çorbası,Mercimek çorbası,Domates çorbası, kuru börülce çorbası, Tarhana çorbası, ovmaç çorbası gibi yöreye özgü çorba türleridir. Et yemeklerinin başlıcaları tas kapaması, kumbar dolması, sirkeli et, nohutlu et, Tandır,kol dolması, ciğer sarma, saçta işkembedir.
Üretimin yaklaşık yüzde 90'ı üzüm, elma, kiraz, nar ve şeftali oluşturuyor. Kentte en çok üretimi yapılan meyve üzüm. 375 bin 794 ton üzüm üretiminin gerçekleştirildiği kentte, sofralık ve şaraplık çekirdekli ve çekirdeksiz üzüm ile kuru çekirdekli ve çekirdeksiz üzüm ticareti yapılıyor.
Denizli Türkiye'de üretilen, kekiğin % 90'unu, çerezlik ayçiçeğin %15‟ini, leblebinin % 80‟ini karşılamaktadır. Denizli kekik üretiminde dünya 1.si, çerezlik ay çekirdeği ve haşhaş üretiminde Türkiye 1.‟si, üzüm üretiminde Türkiye 2.‟si ve süt üretiminde Ege‟nin en büyük 4., Türkiye‟nin en büyük 9. büyük üreticisidir.
Denizli'de gezilecek yerler merkez rotası için 3 gün ideal olacaktır. Eğer Denizli'ye yakın gezilecek yerler, şelaleler, Denizli'de yapılacak aktiviteler de planlarınız arasındaysa o zaman süreyi 5-6 güne çıkarabilirsiniz.
Yapılan araştırmalar “Denizli İnsanı”nın Anadolu'da bulunan en eski insan fosili olduğunu ve 500.000 değil, 1.2 milyon yıl yaşında olduğunu ortaya çıkardı. Afrika'dan Yayılım teorisi önceden beri varolan bir teori fakat, Anadolu'da bunu destekleyecek bir insan kalıntısı henüz bulunmamıştı.
Denizli gezilecek yerler merkez listesinde Seyir Tepesi, Çamlık Parkı, Ornaz Vadisi, Adalet Parkı, Bağbaşı Yaylası & Teleferik, Atatürk Etnografya Müzesi, Tarihi Kaleiçi Çarşısı, Babadağlılar İşhanı, Akhan Kervansarayı, Denizli Konağı, Konyalıoğlu Konağı, Forum Çamlık AVM, Teraspark AVM, Aquamall AVM ve Pamukkale ...
Denizli'de yenecek yemeklerden birine tik attığımıza göre gelsin sıradaki. Denizli'de nerede ne yenir sorusuna ünlü gurme Vedat Milor Kocabaylar Kebap Salonunda tandır kebabı yenir cevabını vermiş.
Frenk bağı, koruklu kolye, incili kolye, akik kolye, oymalı piramit kolye, taşlı kolye, kordon. Boyuna takılan gerdanlık ve kolye çeşitleri yanında ayrıca “Kelep” (inci) büyük bir öneme sahiptir ve çok yaygın olarak kullanılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri