Çiğ köfte harcı geniş bir kaba boşaltılır, üzerine 3 su bardağı sıcak su gezdirilip 15 dakika dinlendirilir. Salçası eklenip 10 dakika yoğrulur. Sıvı yağ, pul biber, karabiber ve nar eksisi de eklenip biraz daha yoğrulur. En son limon suyu, ince kıyılmış maydanoz ve yeşil soğanlar da eklenip iyice yoğrulur.
Ürün içeriğinde ilk 3 sırada; Esmer köftelik bulgur, İçme suyu, Ketçap yer alıyor. Ürün %10 oranında ketçap içerirken, ketçap içeriğinde suyun yanı sıra; domates salçası, sofra şekeri, tuz ve içeriği bilinmeyen aroma verici bulunuyor.
Önce 500 gr kıymayı, 500 gr bulguru, 3 adet ince doğranmış yeşil sivri biberi ve 3 adet kabuğu soyulmuş, ince doğranmış domatesi geniş bir tepsiye koyup 3 dakika kadar yoğurunuz. 70 gr Bağdat çiğ köfte baharatı'nı koyarak 5 dakika kadar yoğurunuz.
İlgili 28 soru bulundu
Çiğ Köfte Baharatı ürünü içerisinde; İsot, Kimyon, Kişniş, Köri, Tuz, Karabiber, Yenibahar, Soğan, Sarımsak, Tarçın, Reyhan bulunmaktadır.
1- orta boy bir kasenin içerisine knorr 5 dakikada etsiz çiğköfteyi ekleyelim. 2- üzerine kaynar suyu ekleyelim ve 5 dakika bekleyelim. 3- üzerine diğer malzemeleri ekledikten sonra homojen bir kıvam alıncaya kadar yoğuralım. 4- yoğurduğumuz çiğ köfteleri şekillendirelim ve yeşillikler ile servis edelim. afiyet olsun.
Yoğurulan çiğ köftenin üzerine taze soğan, ince kıyılmış maydanoz ve biraz ayçiçek yağı ilave edilerek tekrar yoğrulur ve 10-15 dakikalık bir dinlenme süresinin ardından avuç içi halinde sıkım yapılarak servis edilir.
Üstün kaliteli bulgur; isot ve salça, değişik yörelerden özenle seçilmiş onlarca çeşit baharatla harmanlanıyor. Ardından ceviz, badem ve fındık eklenerek geleneksel kıvamına ve lezzetine ulaşana kadar teknolojik makinalarda yoğruluyor. Ve adıyla da tadıyla da efsane olan Komagene'nin o muhteşem lezzeti ortaya çıkıyor.
Köftelik kıymanın kuralı %70e %30dur. Dana kıyması ile koyun kıymasını daha et çekilmeden karıştırmak gerekir. Seçeceğiniz kıyma mutlaka yağlı olmalıdır fakat ne pişirdiğinizde ekmek banacak kadar çok yağ bırakacak kadar çok yağlı ne de pişirirken kuruyup kalacak kadar az yağlı olmalıdır.
Köftenizin lezzeti açısından yoğurma süresine de özen gösterin. 15 dakika yoğurmaya özen gösterin. Hazırladığınız köfte harcı yoğurma kabına ve parmaklarınıza yapışıyorsa kıvamı tutmuş demektir.
Derin kasenin içine 500 g köftelik az yağlı kıymayı 1 paket (41 g) köfte harcını ve 1/2 su bardağı (100 ml) suyu koyun. Karışıma 1 yumurta kırıp harç kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Harca şekil verdikten sonra yağsız tavada, fırında, ızgarada veya mangalda pişirip sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!
3 yemek kaşığı isot ( acı istiyorsanız 4-5 kaşık da olabilir) 1 yemek kaşığı pul biber. 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber. 1 tatlı kaşığı yenibahar.
Çok fazla dağılmadan bir bütün halinde duruyorsa doğru bir şişirme işlemi olmuş demektir. Eğer şekil almayan yani cıvık bir kıvamda ise biraz daha bulgur ilave edip çok az kaynar su ilave edin. Bulgurlar çok diri ise az miktarda yalnızca kaynar su ilave edip üzerini tekrar örtün.
Temeli bulgur olan çiğ köftenin sırrı içine çok fazla su eklememek. Zira çiğ köfteye çok fazla su eklediğinizde bulgurlar şişer ve dilediğiniz kıvamı ve lezzeti elde edemeyebilirsiniz. Yaz aylarında su yerine buz koyarak da çiğ köftenizi yapabilirsiniz.
Yağda biraz kavrulduktan sonra salçalar ilave edilir. İyice soğanlara yedirilir. Çok az daha kavrulur ve altı kapatılır.
Çiğ köfte rengi nasıl koyulaştırılır? Çiğ köfte içinde kullanılan malzemeye bilhassa salçaya göre renk almaktadır. Salça miktarının artmasıyla yoğurdukça daha koyu renk alır.
1 kg bulgurdan kaç kişilik çiğköfte çıkar? NOT: 1 kg bulgurdan yaklaşık olarak 3 kg çiğ köfte çıkıyor. Dilerseniz yarım kg bulgurdan da yapabilirsiniz ancak yukarıda yazılı olan malzemelerin hepsinin yarısını koymanız gerekiyor.)
"İyi bir çiğ köfte için önce etini bırakıyoruz. Etten sonra soğanını bırakıyoruz soğandan sonra sarımsak salça, dediğimiz şekilde iyice karıştırdıktan sonra esmer bulguru ekliyoruz." "İyice karıştırdıktan sonra isotunu, zeytinyağını, nar ekşisini hafitten bir suyla yoğuruyoruz.
İçindekiler: Galeta unu (buğday), kurutulmuş öğütülmüş soğan, buğday unu, iyotlu tuz, kurutulmuş öğütülmüş sarımsak, kekik, karabiber, kimyon, bitkisel yağ (palm), maya özütü, köri, şeker, yenibahar, kırmızı pul biber, acı kırmızı biber, aroma vericiler (kereviz).
İçindekiler: Esmer çiğköftelik bulgur (%83,3), nişasta, isot (%2,6), kurutulmuş öğütülmüş soğan, tuz, kurutulmuş öğütülmüş kırmızıbiber (%1,8), sarımsak, acı kırmızıbiber (%0,9), karabiber, yenibahar, kimyon, bitkisel yağ (ayçiçek), maydanoz, şeker, tarçın, fesleğen, nane.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri