Bulamaç Tatlısı (Denizli Yöresi)
Denizli'nin Buldan ilçesinde yaşayan Yusuf Sağ, annesinden öğrendiği Saraylı tatlısı yapımını 40 yıldır sürdürdüğünü, ilçede ve ilçe dışında yaşayan hemşehrilerinin tatlıdan vazgeçemediğini dile getirdi.
Denizli'nin meşhur yemekleri arasında; Yen Böreği, Kuyu Kebabı, Yaprak Sarma, Arabaşı, Zeytinyağlı Patlıcan Gömme, Katmer, Çiğ Dolma, Patlıcanlı Kapama, Çaput Aşı, Biber Tatari, Börülce Böreği, Cızlama, Sucuklu Un Karıştırması, Cerpleme, Pekmezle Kabak Aşı, Hamur Dolması ve Yoğurtlu Köfte yer almaktadır.
İlgili 24 soru bulundu
Çankırı Şabanözü Cızlaması 19.12.2022 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.
Türkiye'nin en ünlü tatlısı olan baklava, ince yufka tabakaları arasına ceviz, fıstık veya badem dolgusu konularak hazırlanır.
İki yıl önce coğrafi işaret belgesi alınan Denizli tandır kebabı, ramazan ayında iftar sofralarına lezzet katıyor. Bayramyeri Meydanı'ndaki kebapçılar çarşısında 1982 yılından beri hizmet veren Dursun Göçenoğlu, AA muhabirine, yörenin en sevilen lezzetleri arasında tandır kebabının bulunduğunu söyledi.
Pamukkale'de travertenlerden ve Denizli'nin meşhur ürünlleri hediyelik ürünler arasındadır. Ayrıca her sene Buldan Festivali mayıs ve haziran aylarında düzenlenir ve Buldan kumaşı'ndan yapılan ürünlerini inceleyebilirsiniz. Denizli'nin sokaklarında hediyelik dükkanları görmek mümkün.
Yüksek besin değerine sahip olan tatlı, binlerce yıllık geçmişiyle Türk lezzetleri arasında geleneksel bir değer haline geldi. Geleneksel Türk lezzetlerinden biri olan aşure, BBC tarafından efsanelere dayanan geçmişi ve temsil ettiği kültürel kodlarla 'dünyanın en eski tatlısı' olarak nitelendirildi.
Kahramanmaraş'ta bir pastanede altın tepside yapılan bülbülyuvası ve baklavanın fiyatı dudak uçuklattı. Altın tepside baklava 2.5 milyon, bülbülyuvası tatlısı ise 500 bin liraya satılıyor.
Sinop'ta 55 yıl önce iki tartolet arasına hafif krema ve üzeri çikolatayla kaplanıp, fıstık serpilerek üretilen prenses tatlısı, şimdilerin popüler tatlısı haline geldi. Prenses tatlısı Sinop şehrinde 1925 yılında kurulan Şen ailesine ait asırlık pastanede 55 yıl önce üretiliyor.
Akıtma, krep ve cızlama olarak bilinen bu kahvaltılık türü, tuzsuz olarak hatta şekerli olarak da yapılabilir. Tatlı olanı, meyveler ve çikolata sosu ile tüketilebilir. Akıtma, krep ve cızlama olarak bilinen bu kahvaltılık türü, tuzsuz olarak hatta şekerli olarak da yapılabilir.
Mıkla - Adıyaman
Yöre mutfağında yumurta ve tereyağıyla pişirilen basit yemeklerden biridir. Eskiden mıkla tavası olarak da tabir edilen iki kuplu tavada yapılırdı.
Türkiye'nin meşhur yemekleri dendiğinde hemen herkesin aklına ilk gelen yemek tabii ki kebap oluyor.
Ankara, Beypazarı baklavası, ayaş dutu, armudu, Beypazarı kurusu, güdül leblebisi gibi yöresel ürünlerin de başkentidir. Tereyağı kokulu baklavası, kaymaklı burma tatlısı ve höşmerimi ise Ankara'ya yolu düşenlerin mutlaka denemesi gereken tatlılar arasındadır.
Islak keki, kreması ve üstündeki bisküvili hindistan ceviziyle bir güzellik geliyor. Karşınızda: Prenses tatlısı. Evlerimiz bizim saraylarımız olduğuna göre, bizler de kraliyet yemeklerini hak ediyoruz demektir. Sunumuyla göz dolduran, hem kreması hem de keki sizi çok mutlu edecek nefis bir tarif.
Magnolia son dönemin en sevilen tatlılarından biri. Kremsi dokusu, kıtır bisküvisi ve taze meyveleri ile özellikle hafif tatlı severlerin favorisi haline gelen magnolia konukların ağırlanması için de etkili bir seçenek.
Pamukkale Travertenleri giriş ücreti 2023 yılında 700 Türk Lirası'dır. 18 yaş altındaki öğrenciler için giriş ücretsizdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri