Ancak kolonya ya da alkol kullanarak, parfüm sıkarak ceket silmeye çalışmak yarardan çok zarar verir. Asidik ürünler özellikle deri cekete çok fazla zarar verir. Bu nedenle deri ceket kokusu nasıl giderilir araştırmalarında yapılmaması gereken en önemli müdahale budur.
Deri Cekete Parfüm Sıkılır mı? Deri montlar diğer kumaşlar gibi gözenekli yapıda olmadığı için üzerinde parfümden kaynaklanan lekelere rastlayabiliriz. Özellikle deri ceketi her giydiğinizde parfüm sıkıyor ve parfümü de yakından sıkmayı tercih ediyorsanız, ceketiniz üzerinde zamanla lekeler oluşması muhtemeldir.
Keten ve deriden yapılmış giysilerde kokular en uzun süre kalıcıdır. Parfümü paltolara, ceketlere ve giysilerinizin iç kısmına sıkabilirsiniz. Giysi yıkanana kadar farklı parfümleri üst üste kullanmayın. Parfümün kıyafetin üzerinde kalıcı olmasını sağlamak için sıktıktan sonra çok hafif bir şekilde silkeleyebilirsiniz.
Parfümün gerçek rayihasını denemenin en iyi yolu direkt cildinize sıkmaktır, tercihan da bileğinize veya parmak uçlarınıza. Bu iki nokta güçlü nabız noktalarıdır, kan akışı yoğun olduğu için de teninizin ısısı yüksektir. Bu da kokunun yayılmasının başlıca sebeplerindendir.
Beyaz sirke ile temizlemek: Beyaz sirke, kötü kokuları deri eşyalarınızdan arındırmak için en etkili yöntemlerden biridir. İçinde bulunan moleküller sayesinde deri üzerine yapışmış olan kötü kokuyu hızlıca giderir. Karbonat ile temizleme: Deri malzemelerin kokusunda etkili çözümlerden biri de karbonattır.
İlgili 39 soru bulundu
Eğer deri ceketinizde ter kokusu varsa, astarının yüze gelecek şekilde ters çevrilerek bir süre havalandırılması, ter kokan yerlerin sirkeli su karışımıyla silindikten sonra; temiz suyla yıkanan bir bezle sirke ve ter kokusu kalmayana kadar silinip kurutulmaya bırakılması gerekmektedir.
Hakiki deriler daima, deri- post ve hammadde kokusunu taşır.
Parfüm sıkarken dikkat edilmesi gereken en önemli diğer durumda parfüm kıyafetlere sıkılmamasıdır. Çünkü kıyafetler gün içerisinde vücut kokusunu da alır ve parfüm kokusu ile birleşerek kötü koku çıkarabilmektedir. Aynı zamanda kıyafetlere sıkılan parfümün kalıcılığı da bulunmamaktadır.
Erkeklerde parfüm boyun, bilekler ve göğüs kısmına sıkılmalıdır. Kadınlar da ise parfüm, kulağın arka kısmına, boyun ve göğüs bölgesine sıkılmalıdır. Bu bölgelere sıkacağınız birer fıs gün boyunca kokunuzun üzerinizde kalmasını sağlayacaktır.
Parfüm Nereye Sıkılırsa Kalıcı Olur? Parfümlerin daha kalıcı olmasını sağlamak için mutlaka banyo ve duş sonrasında cilde uygulanması önerilir. Banyo sonrası açılan cilt gözenekleri parfümün tene nüfuz etmesini sağlar ve uzun süre kalıcılık etkisi korunur. Parfüm nereye sıkılırsa kalıcı olur konusu da önemlidir.
Deri ve süet kıyafetlerde ki parfüm lekelerinde mısır unu kullanabilirsiniz. Mısır ununu parfüm lekesini kapatacak kadar leke üzerine uygulayın. Daha sonra yarım saat boyunca bu şekilde bekletin. Bir süre bekledikten sonra deri ve süet kumaş üzerindeki unu temizlemek için bir fırça kullanmalısınız.
Genel olarak temizliği silinerek yapılmaktadır. Yalnızca su ve sabunlu su ile ceketler silinebilir. Bu sırada da pamuk veya mikrofiber bezlerden yardım alınabilir. Bu yöntemden farklı olarak deri ceket temizliğinde kullanmak için hazırlanan mendiller de bulunur.
Rutubet ve neme maruz kalan deri ceketlerde de koku oluşur. Özellikle uzun süre bu duruma maruz kalmış ise ceket çok daha fazla koku yayar.
Deri giyim çeşitleri, gözenekli yapısı nedeni ile bulundukları ortamın kokusunu kolaylıkla içine hapsedebilir. Bu durumda rutubet, kir, toz, sigara dumanı gibi etkenler kötü koku oluşmasına neden olur.
Suni deri temizliğinde genellikle su bazlı temizleyiciler veya sabunlu su kullanılabilir. Klorlu veya çözücü bazlı temizleyiciler kullanmaktan kesinlikle kaçının. Çünkü bu tür kimyasallar suni deriye zarar verebilir.
Tester parfümler
Parfümün has kokusunu anlayabilmek için sıktıktan sonra yaklaşık 30 dakika beklemek gerekir. Denediğiniz ve beğendiğiniz koku için satıcılardan tester parfüm temin edebilirsiniz. Seçtiğiniz kokunun tester şeklinde olması sizleri yanılgıya düşürmesin. Koku olarak aralarında bir fark olmayacaktır.
Parfümünüzü kıyafetlerle örtmeyin, bilekler ve boyun gibi açıkta kalan nabız noktalarınıza parfümü sıkın. Ancak burada dikkat etmeniz gereken küçük bir nokta var: Eğer sıcak bir iklimdeyseniz cildinizin yüksek ısısı parfümün esansını bozabileceğinden parfümü saçlarınıza, bir fulara veya scrunchienize sürebilirsiniz.
Parfümü uygulamadan önce vazelini, ince bir tabaka halinde, özellikle bileklere ve boyun bölgesine, yani nabız bölgelerine sürüyorsun. Daha sonra buraya parfümünü sıkıyorsun. Vazelin makyajdaki baz gibi parfümün kokusunu kilitleyerek kalıcılığını ve etkisini artırıyor. Ayrıca kokuyu taze tutuyor.
Kokunun daha uzun süre kalıcı olmasını sağlamak için doğrudan vücudunuza püskürtmek daha iyidir. Bileklerimizi birbirine sürtmeden önce parfüm sıkmak, kokunun hızla etkisini kaybetmesine yol açar. Eğer bileklerinizdeki kokuyu yaymak istiyorsanız, bileklerinizi birbirine sürtmek yerine ovalayın.
Yüz ve boyun bölgesi, güneşe maruz kalan alanlar olduğu için açık havaya çıkılacağı zaman asla bu bölgelere parfüm sıkmayın. Parfüm, doğru kullanılmadığı zaman ciltte deri döküntüsü, kaşıntı gibi alerjik reaksiyonlara, bazı parfümler ise uzun zaman diliminde kahverengi lekelere neden olabilir.
EDP ve EDT arasındaki temel fark, kokuların konsantrasyon oranlarıdır. EDP parfümlerde %30'a kadar varan esans oranı, EDT'lerde en fazla %15 ile sınırlıdır.
EDC ürünler genellikle 1 – 2 saate kadar, EDT'ler 3 – 5 saat aralığında, EDP'ler 6 – 8 saat süre ile tende kalır. Extrait de Parfum ürünlerinin kalıcılığı ise 12 saate kadar uzayabilir. Her parfüm herkeste aynı kokmayacağı gibi, her tende de aynı sürede kalmaz.
Nem ve Rutubet: Deri, nemli ortamları sever. Ancak nemli bir ortamda uzun süre bırakıldığında, deri üzerinde küf ve mikroorganizmaların büyümesine neden olabilir. Bu da hoş olmayan bir rutubet kokusuna yol açar.
Derimod ürünleri hakiki deri kullanılarak üretildiğinden dolayı kararma, solma ve kısa sürede bozulma yapmaz.
Hakiki deri ceketleri çamaşır makinesine atılmamalıdır. Çamaşır makinesine atıldığı takdirde dokusu incelir ve onarılmaz çatlaklar oluşmasına sebep olur. Ceketlerin kullanım talimatı dışında yıkanması, derinin kurumasına ve çatlakların oluşmasına neden olmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri