Dermason fasulye guzel mi? Toprak özelliği ve kar suyu ile yetişmesi, dayanıklı, ince kabuklu olması, çabuk pişmesi ve lezzetinden dolayı tüketicilerin en çok tercih ettiği fasulye çeşitlerindendir.
En Kaliteli Kuru Fasulye Cinsi Hangisidir? Erzincan ovasında yetişen dermason kuru fasulye, en kaliteli türlerden biri olarak bilinir. Bölgenin toprak özelliği, kar suları ile beslenmesi, ince kabuklu olması, çabuk pişmesi ve lezzetinden dolayı en çok tercih edilen kaliteli fasulye cinsi olarak geçer.
Dermason Fasulye tane renkleri beyaz ve böbrek şeklinde olan, delik açıklığı 8mm olan elekte elendiğinde elek üstünde kalan taneleri içeren fasulye türüdür. Bu fasulyeler Karaman ve Konya yöresinin fasulyeleri olup, lezzet bakımından üstün ve kabuk bırakmama özelliği ile bilinmektedir.
Dermason Kuru Fasulye
Uzun süre dayanabilen bu kuru fasulye türünde böceklenme riski çok azdır. Bu nedenle kuru fasulyenin yöresel farklılığı önemlidir. Şeker Fasulye Erzincan'ın meşhur fasulyesidir çok lezzetli ve kaliteli, erken pişen bir üründür. Erzincan ilimizin dermason ve şeker fasulyesi çok ünlüdür.
İlgili 22 soru bulundu
Horoz kuru fasulye; ince, uzun taneli ve lezzetli kuru fasulye çeşitidir.
Dermason Fasulye Karaman ve Konya yöresinin fasulyeleri olup, üstün lezzet ve kabuk bırakmama özelliği ile bilinmektedir. Lif, bitkisel protein ve mineral bakımından zengindir.
- Bir fasulyenin iyi olup olmadığını anlamak için ilk önce rengine bakmak gerekir. Fasulyenin rengi belirgin bir yeşil olmalı, açık yeşil ya da sarıya dönük yeşil olmamalı. - Fasulyeyi kırdığınızda "çıt" diye bir ses duyuyorsanız bu da fasulyenin lezzetli olduğunu gösterir.
Seçenekler: 500 gr61,38 TL/kg. 1 kg42,85 TL/kg. 2 kg54,45 TL/kg.
Menşei Mezoamerika ve And Dağları bölgesine dayanan Migros Dermason Kuru Fasulye, B vitamini açısından zengin olmasıyla biliniyor.
Kuru fasulye, vücuttaki hücrelerin kendilerine yenilemelerine fayda sağlar. Hem vücudun içerisinde hem ciltte bulunan hasta hücrelerin onarılmasına yardımcı olur. Kuru fasulyenin tüketimi, uzun yıllara dayanır. Türkiye'de daha çok tüketilen kuru fasulye, sağlık bakımından faydalı denilebilecek etkilere sahiptir.
Dermason kuru fasulye kaç dakikada pişer? PİŞİRME ÖNERİSİ: Soğuk suda 10-12 saat aralığında ıslatın.
FASULYENİN GAZ YAPMASI NASIL ÖNLENİR? * Kuru fasulye yemeğini pişirirken tencereye bir tutam karbonat veya kimyon ekleyin. Böylelikle yemeğin gazını önceden almış olacaksınız. * Aynı şekilde ve miktarda koyacağınız kekik de benzer bir etki yaparak gaz yapma sorununu çözecektir.
Erzincan ovasında yetişen dermason kuru fasulyesi, zahmetli yolculuğun ardından sofralara ulaşıyor. Erzincan ovasında yetişen ve birçok restoranın vazgeçilmez lezzetleri arasında bulunan dermason kuru fasulyesi, zahmetli bir yolculuğun ardından sofraları süslüyor.
Soğanı da küçük şekilde doğrayıp içine ekleyelim iyice öldürelim. Salçasını da ekleyip az daha kavuralım suyunu süzdüğümüz fasulyeyi de ekleyelim. Tuzunun pul biberini ekleyip kaynar su ekleyip pişirelim benim düdüklüm de yaklaşık 40 dakika da pişti.
Normalda fasulye suyla ıslatılır. Bu tarifte ise 2 bardak suya 2 su bardağı süt koyacaksınız ve fasulyeyi bu sütte yatıracaksınız. Bir gece bekleyecek olan fasulyeleriniz sütün içinde şişecek ve pişirmeye hazır hale gelecek. Süt fasulyenizin dağılmasını ve kabuklanmasını önleyeceği gibi lezzetini de tavana çıkaracak.
İri taneli, dolgun ve yassı görünümlü, bir ucu düz, diğer ucu ovalimsi, canlı beyaz renktedir. Fasulyenin yöresel farklılığı ve homojen yapıda olması çok önemlidir. Daha çok İç Anadolu bölgesinde, Nevşehir, Derinkuyu, Niğde, Erzincan bölgelerinde ekimi yapılmaktadır.
Türk mutfağının en çok tüketilen yemeklerinden biri olan kuru fasulye, Yayla Dermason Fasulye kullanılarak son derece lezzetli bir şekilde pişirilebiliyor. Dermason fasulyeyle ayrıca piyaz gibi salata çeşitleri de yapılabiliyor.
Kuru fasulye tarlasından dekardan 200-400 kg verim alınır. Ekimden 100-110 gün sonra hasat yapılır. Günümüzde hasadı makineler ile de yapılsa da esas hasat elle yapılır.
Çalı fasulye taneli değildir. Yumuşak ve uzun boyludur. Bölmeden de pişirilebilir. Zeytinyağlı fasulyenin olmazsa olmazıdır.
Fasulye henüz yeşilken dalından toplandığında çalı fasulyesi, Boncuk Ayşe, veya Ayşekadın adını alır. Daha iri olan taneleri çıkarılmadan yeşil şekilde pişirilen fasulyeye boncuk fasulyesi denir. Ayşekadın taze fasulye, çalı fasulyesine göre daha kalın ve etli, boncuk fasulyeye göre ise daha uzundur.
Zeytinyağlı fasülye hangi Fasülyeden yapılır? Çalı fasulyesi (sırık fasulye ) çekirdekli değildir,yumuşaktır, uzun boyludur. Dilimlemeden ve bölmeden pişirilebilir.
Toprak özelliği ve kar suyu ile yetişmesi, dayanıklı, ince kabuklu olması, çabuk pişmesi ve lezzetinden dolayı tüketicilerin en çok tercih ettiği fasulye çeşitlerindendir.
İnce kabuklu bir fasulye çeşididir. Lezzeti nedeniyle tercih edilir ve yemeklik olarak kullanılır. Çoğunlukla Mısır ve Arjantin'de yetişmektedir. Tesislerimizde boylama, taş ayırma, hafif tane eleme, renk ayırma işlemlerinden geçerek hazır hale gelmektedir.
Kolay kuru fasulye yapımı; düdüklü tencerede pişirilmesi dahil, toplam 80 dakika sürer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri