Devlette check up işlemleri yapılmamaktadır. Check up işlemleri tüm bölümler içerisinde oluşturularak yapılan tahlil türüdür. Devlet hastanesinde sizlerin vermiş olduğu şikayete göre doktor tahlil, tetkik yapılmasını istemektedir.
Bu nedenle nereniz rahatsız ise Devlet Hastanesindeki ilgili doktor sizden gerekli gördüğü tahlil, tetkik ve görüntüleme hizmetlerini talep eder. Sonuç olarak “Devlet Hastanelerinde Checkup var mı ?” sorusunun cevabı “hayır”, ama rahatsızlığınıza göre bir tahlil, tetkik ve görüntüleme hizmetleri var.
Aile hekiminden randevu alınarak ücretsiz olarak yaptırılacak check-up'ta vatandaşların kan basıncı, kan şekeri, kan kolesterol ve yağ düzeyleri, EKG yani kalp grafisi, idrar tahlilleri, karaciğer ve böbrek fonksiyon testleri ile kanser taraması yapılacak.
Bu yüzden daha çok devlet kapsamında Eğitim ve Araştırma Hastaneleri'ne gitmelisiniz. Eğitim ve Araştırma adı altındaki hastanelerde bulabileceğiniz her tür bölüm mevcuttur. Genel olarak Check Up kontrolleri saat sabah 8:30 ile 9:00 gibi başlar ve yaklaşık olarak bir günün yarısı kadar sürer.
Fiyatlar önemli ölçüde değişebileceği için net bir fiyat vermek zordur. Ancak genel olarak tam kapsamlı bir check-up paketi 1000 ila 10.000 TL arasında değişebilir. Daha kapsamlı ve ileri seviye paketlerde bu fiyat aralığı daha da yükselebilir.
İlgili 15 soru bulundu
Bu kapsamda 18 yaş üzeri yetişkinlere sigara kullanımı sorgulama, ağırlık, boy ve bel çevresi, kan basıncı ölçümü, kan şekeri, kolesterol ve yağ düzeyleri, kalp grafisi, idrar tahlilleri, karaciğer ve böbrek fonksiyon testleriyle kanser tarama hizmetleri verilecek. Ücretsiz check up'ın devlete maliyeti 700 milyon TL.
Aile hekimlerimiz tarafından verilen bu hizmetten faydalanmak isteyen vatandaşlarımız internetten veya 182 numaralı çağrı merkezimizi arayarak Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden aile hekimlerinden randevu alarak ücretsiz olarak bu programdan istifade edebileceklerdir.
Check up yaptırmak isteyen kişinin öncelikle en yakın sağlık kuruluşundan randevu alması gerekir. Kişinin temel sağlık kontrolünden sorumlu olan hekim, hastanın kapsamlı olarak anamnezini alır. Böylece check up'ın türü ve kapsamı belirlenir.
Check up, kişilerin genetik olarak bazı hastalıklara yatkın olduğunu ancak hastalıklar belirti vermediği için farkına varılmadığını ortaya çıkarabilir. Rutin yapılacak check up sayesinde bu hastalıklar oluşmadan gerekli koruyucu yöntemleri planlanabilir ve oluşabilecek daha ciddi hastalıkların önüne geçilebilir.
Sağlık sigortası; hastalık ve kaza durumlarında, sigortalının, sağlık giderlerini karşılayan sigorta ürünüdür. Oysa check-up yukarıda bahsettiğimiz gibi her hangi bir şikayet olmadan da tarama amaçlı yapılır. Bu nedenle her hangi bir yerde seçeceğiniz her check-up giderini sağlık sigortası karşılamaz.
Check Up Nasıl Yapılır? Öncelikle check up için başvuran kişiden ayrıntılı bir öykü alınarak kişinin genel sağlık durumu; varsa tanısı konmuş hastalıkları, aldığı veya önceden almış olduğu tedaviler ve ailesine ait sağlık öyküsü öğrenilir. Ardından detaylı bir fizik muayenesi yapılarak, varsa bulgular kaydedilir.
Vatandaşın kayıtlı olduğu aile hekimine müracaat etmesi ve check-up yaptırmak istediğini söylemesi yeterli olacaktır. Unutmayalım erken teşhis hayat kurtarır.
Check-up neleri kapsar? Check up kapsamında hekim tarafından ayrıntılı bir öykü alınması ve fizik muayene yapılması, hastanın yaşına, cinsiyetine ve bulgularına göre değişen kan, idrar, dışkı ve görüntüleme tetkiklerinin gerçekleştirilmesi yer almaktadır.
Checkup işlemi aslında check-up'ın kapsamına göre 3-ila 2 saat arası sürmektedir. “Check-Up ne kadar sürer ? ” en çok karşılaşılan soru olmakla beraber bu kadar hayati bir işlem için sadece bir kaç saatinizi ayırmanız çok olmasa gerek.Check-Up sonuçlarınız en erken 4-5 gün içerisinde hazır olmaktadır.
Çocuklar doğumda, 1. ayında, 2. ayında, 4. ayında, 6. ayında, 9. ayında, 12. ayında, 15. ayında, 18. ayında ve 24. ayında muayene edilmelidir. Ayrıca 24 aylıktan sonra 7 yaşına kadar her yıl 1 defa check up yaptırılmalıdır. Daha sonra 17 yaşına kadar her 2 yılda bir defa check up yaptırılması uygundur.
Check-Up İle Amaçlanan Nedir? Bireylerin yaşam kalitelerini etkileyebilecek koroner arter hastalığı, kanser, hipertansiyon, kolesterol yüksekliği ve diyabet gibi risk gurubunda bulunan hastalıkların yanı sıra diğer rahatsızlık türlerini erken dönemde belirleyerek gerekli tedbir ve tedavi yöntemlerini uygulamaktır.
Check up, hastalıkları erken teşhis etme imkanı sunan ve kişinin genel sağlık profiline yönelik detaylı bilgiye sahip olunması için yapılan tetkiklerdir. Bu tetkikler kapsamında kan tahlilleri, idrar ve gaita testi, kanser tarama testleri ve kalp tarama testleri yapılır.
Check up taramasına ait laboratuvar testlerinin bazıları aynı gün bazıları ise 1-2 gün içinde çıkar. Hem laboratuvar sonuçlarınız hem de radyoloji tetkiklerinizin sonuçları tamamlandığında tüm sonuçlar özel bir check up dosyasına konularak uzman hekimimize teslim edilir.
Bu tarama programı sayesinde vatandaşlarımıza yaş, cinsiyet ve risk gruplarına göre check-up programlarında uygulanan kan basıncı, kan şekeri, kolesterol ve yağ düzeyleri, EKG (kalp grafisi), idrar tahlilleri, karaciğer ve böbrek fonksiyon testleri ile kanser taraması hizmetlerini vereceğiz."
Ücretsiz araç check-up'ı; lastikler, farlar, amortisör, egzoz, fren sistemi, fren hidroliği, akü, sıvılar (motor yağı, antifriz, cam suyu, akü suyu), klima, ön düzen ve sileceklerin ücretsiz kontrolünü kapsar.
Check-Up öncesinde aşağıdaki uyarılarımıza dikkat edilmesi, sonuçların doğruluğu açısından önem taşımaktadır: Randevu saatinizden 12 saat öncesine kadar aç kalmanız, hiçbir şey yememeniz, sudan başka bir şey içmemeniz, sigara ve kafein içeren gıdalar tüketmemeniz gereklidir.
Check Up Nedir? Check up, sağlık sorunu olmayan bir kişinin yaş, kalıtsal yapı ve çevresel faktörler de dikkate alınarak, olası hastalıklarının erken dönemde tespit edilmesini ve önlem alınmasını amaçlayan; yaş, kalıtsal yapı ve çevresel faktörler dikkate alınarak yapılan sağlık taramasıdır.
Check Up Kaç Saat Sürer? Check up, işlemlere başladığınız gün içerisinde birkaç saatte tamamlanabileceği gibi ihtiyaç duyulan ek tetkiklere göre bu süre artabilir. Farklı yaş gruplarına veya cinsiyete göre farklı check up programları belirlenebilir.
Mobil uygulama, Web ve Alo182 Randevu hattından istediğiniz hekime anında randevu alabilirsiniz.
Peki check-up fiyatları ne kadardır? Check-up fiyatları ortalama olarak 1000 lira üstü şeklinde düşünebiliriz kısaca. Çünkü her özel hastanenin fiyatlandırma politikası farklıdır. Mesela: A hastanesinde 1200 liraya yaptırdığınız check-up B hastanesinde 1350 olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri