Devlet Memurları Kanununda yüksek lisans dersleri sebebiyle memurlara mesai saatleri içerisinde izin verileceğine dair herhangi bir hüküm bulunmamaktadır.
Çalışırken yüksek lisans yapmak mümkündür ve birçok profesyonel bu yolu tercih etmektedir.
Memurun yıllık, mazeret, hastalık, aylıksız izin gibi hakları bulunmaktadır. Mazeret izinleri içinde ise doğum, babalık, ölüm gibi hallerde verilecek izinler düzenlenmiştir. 657 sayılı Kanunda, bir memur, yükseköğrenimde okuyor diye, verilmesi öngörülen bir izin bulunmamaktadır.
Millî Eğitim Bakanlığı izin Yönergesi 18. Maddesi Diğer İzinler “e) (Ek: 05/04/2013-485808 Bakan Onayı) Memurlardan lisansüstü öğrenime devam edenlere, görevlerini aksatmamak şartıyla izin verilmesi hususunda gerekli kolaylık sağlanır.
Okunacak bölüm ile ilgili herhangi bir sınır bulunmaz. Her üniversite öğrencisi kendi bölümü ve mesleği ile ilgili olan sektörde stajyer memur olarak çalışma imkanı bulabilir.
İlgili 42 soru bulundu
KamuAjans.Com-Devlet memuriyetine girmeden önce veya memuriyet sırasında yapılan yüksek lisans, ilgili memurlara ilave kademe ilerlemesi sağlarken, bazı kadro unvanlarında olanlar için ise aylık maaş artışı getirmektedir.
Yukarıda yapılan açıklamalar çerçevesinde, akademik kadro ilanlarından "YÜKSEK LİSANS YAPIYOR OLMAK" şartı taşıyanlara kaydınızı sildirmediğiniz veya yüksek lisans eğitiminiz bitmediği sürece başvuru yapmanıza yasal olarak engel bulunmamaktadır.
Yine masterın mesleği ile ilgili olup olmaması şartı da aranmamaktadır. Ancak yüksek lisansın hangi derecede iken yapıldığına bağlı olarak, verilen kademenin etkisi değişmektedir. Örneğin 9/1 derecedeki memur master yaptığında 9/2'ye geçmektedir. Bunun aylık gösterge farkı ise 10'dur.
Yukarıda yer verilen hüküm ve açıklamalar çerçevesinde; lisans eğitimi üzerine yüksek lisans veya master eğitimini tamlayan devlet memuruna eğitiminin tezli veya tezsiz olmasına bakılmaksızın ilave kademe verilmesi gerekmektedir.
Lisansüstü eğitimlerin ek ders ücretine etkisi
Mevcut belirlemelere göre, ders görevi verilen ve/veya ders görevi verilmiş sayılan öğretmenlere her ders saati için ödenen ücret; yüksek lisans (tezli veya tezsiz) yapmış olanlara %5, doktora yapmış olanlara ise %15 artırımlı ödenmektedir.
Memurun yıllık, mazeret, hastalık, aylıksız izin gibi hakları bulunmaktadır. Mazeret izinleri içinde ise doğum, babalık, ölüm gibi hallerde verilecek izinler düzenlenmiştir. 657 sayılı Kanunda, bir memur, yükseköğrenimde okuyor diye, verilmesi öngörülen bir izin bulunmamaktadır.
Ücretle okutulacak ders saatlerinin sayısı, ders görevi alacakların nitelikleri ve diğer hususlar ilgili Bakanlığın teklifi ve Bakanlar Kurulunun kararı ile tespit olunur.”hükmü ile memurların her seviyedeki öğretim kurumlarında öğretim üyesi bulunmaması halinde ders görevi verilebilmektedir.
“Memurların bu Kanuna tabi kurumlar arasında, kurumların muvafakatı ile kazanılmış hak dereceleri üzerinden veya 68 inci maddedeki esaslar çerçevesinde derece yükselmesi suretiyle, bulundukları sınıftan veya öğrenim durumları itibariyle girebilecekleri sınıftan, bir kadroya nakilleri mümkündür.
Eğer iş deneyiminiz ve yetenekleriniz istediğiniz şirket için yeterli değilse mezuniyet sonrası daha küçük bir şirkette başlayarak aynı zamanda tezsiz yüksek lisans yaparak hem iş deneyimi hem de yüksek lisans deneyimi kazanabilirsiniz.
- Öncelikle mutlaka 4 yıllık bir lisans programından mezun olmak gerekir. - YÖK tarafından başvuru için belirlenmiş ALES üzerinden 55 puan almak gerekmektedir. (Tezsiz yüksek lisans için istenmez.) - Mutlaka lisans diploması başvuru anında elde bulunmalıdır.
Sizlere altın değerinde bir bilgi daha verelim.Yüksek lisans eğitiminize devam ederken üniversite de araştırma görevlisi kadrosuna da başvurabilirsiniz.Yani hem yüksek lisans öğrencisi hemde araştırma görevlisi olabilirsiniz.Bunun için lisans eğitiminizi tamamladıktan sonra YÖK'ün kadroların yayınladığı internet ...
Tezli yüksek lisans programını tamamladığınızda "Yüksek Lisans Diploması" alırsınız. Ancak unvan olarak genellikle herhangi bir değişiklik olmaz. Örneğin, bir mühendis yüksek lisans eğitimi aldıysa, "Mühendis" unvanını korur, ancak "Yüksek Lisanslı Mühendis" şeklinde bir ayrım yapılmaz.
Öğretmen önce yüksek lisans yapar ve bir kademe aldıktan sonra doktorasını tamamlarsa öğretmene bu sefer bir derece değil 2 kademe verilir. Yine örnek verecek olursak 5/1 de olan öğretmen yüksek lisans yaparsa 5/2 olur.
Master derecesini alıp bir kademe ilerlemesinden yararlanan memura, mesleği ile ilgili öğrenim dallarında doktora yaptığı takdirde iki kademe ilerlemesi uygulanır." hükmü yer almaktadır.
Tezli veya tezsiz yapmanın unvanı elde etmede bir farkı yok.
- Devlet memurları olarak görev yapanlar için tezsiz yüksek lisans bitirenlere 657 sayılı Kanunun 36 ncı maddesi kapsamında ilave bir kademe ilerlemesi verilmektedir. - Öğretmen olarak görev yapanlardan tezsiz yüksek lisans mezunu olanlara ek ders ücreti %5 artırımlı ödenmektedir.
25. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre, 2 yıl sü- rel yüksek öğrenimini bitirenler 10. Derecenin 2. Kade- mesinden başlarlar.
Mevzuata göre karşımıza çıkan ilk konu en az tezli yüksek lisans mezunu olmak veya 2 ya da 5 yıllık süre zarfında tecrübeye sahip olmak şartıdır.
Sağlık Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği Madde 16 da g bendinde şu şekilde açıklama yapılmıştır. yukarıdaki bilgiler incelendiğinde Sağlık Bakanlığı Personeli Yüksek Lisans veya Doktora yaptığında eğitim durumu tayin hakkı bulunmamaktadır.
Yüksek lisans süreci, araştırma yapma, eleştirel düşünme, analitik becerilerinizi geliştirme gibi yetenekleri kazanmanıza yardımcı olur. Ayrıca, yeni bir ortamda çalışma, sorumluluk alma ve zaman yönetimi gibi becerilerinizi de geliştirir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri