El dezenfektanıyla oje çıkarmak son dönemlerde oldukça popüler ve bu işlem sandığımızdan çok daha basit. Bir makyaj temizleme pamuğunu alın ve üzerine yeteri kadar dezenfektan damlatın. Tıpkı ojeleri asetonla çıkarır gibi nazikçe ovalayın. İşte bu kadar.
Ilık su dolu bir kap içine sıvı sabun ekleyin ve tırnaklarınızı bu suyun içinde 5 dakika tutun. Ardından yumuşayan tırnaklarınızı limonla ovalayarak ojeleri çıkarın. Diş macunu da yeri geldiğinde aseton yerine geçebiliyor.
Kolonya Kullanın
Tırnaklarınızı 5 dakika kadar kolonya içerisinde bekletin. Kolonya sayesinde yumuşayan ojelerinizi çıkarmak için pamuk yardımıyla tırnaklarınızı güçlü bir şekilde silin. Daha sonra kolonyanın kurutucu etkisini yok etmek için tırnaklarınıza nemlendirici sürerek işlemi sonlandırın.
Ojelerinizi çıkartmak için asetonsuz bir çözüm arıyorsanız, diş macunu da değerlendirilebilir. Tırnak yüzeyine sıkılan bir parça diş macununu makyaj pamuğuyla ovalayarak ojeyi çıkarmanız mümkün. Asetonsuz oje çıkarma yöntemleri sağlıklı olduğu için tercih edilen işlemlerdir.
En etkili ve pratik leke çıkarma tekniği ise tırnaklardan kullanılan oje çıkarıcı asetonlardır. Bir pamuk ya da bez üzerine bir miktar aseton dökerek çizikler silinebilir. Eğer aseton yoksa saç spreyi ya da diğer temizlik ürünleri de kullanılarak ojenin rahat bir şekilde çıkması sağlanır.
İlgili 36 soru bulundu
İlave etki için, sirkenin içine yarım limon sıkabilirsiniz, parmaklarınızı ılık suda 5-10 dakika süreyle ıslatın ve oje kaybolana kadar tırnaklarınızı sirke çözeltisiyle nazikçe ovun. Sıradan beyaz diş macunu da oje temizleyebilir.
Pamuklara bolca aseton sıktıktan sonra pamukları alüminyum folyo dışta kalacak şekilde parmağınıza sarın ve 1-1,5 dakika bekleyin. Ardından pamuğu parmağınızdan birazcık ovalayarak çıkardığınızda asetona direnen tüm simlerin ve pulların yola geldiğine şahit olacaksınız.
Sirke veya kabartma tozu gibi yöntemlerinde leke çıkarmada etkili olduğu bilinir. Oje lekesinin üzerine sirke döküp 10 dakika kadar beklettikten sonra kurulayın ya da ovalayarak çıkarın. Kabartma tozu yöntemin de yine aynı şekilde leke üzerine dökün ve 10 dakika beklettikten sonra temizleyin.
1) Tırnak yüzeyindeki cilayı zımparalayarak açın. 2) Bir kaseye sıcak su ve limon suyu ekleyin. 3) Tırnaklarınızı bu karışıma batırın ve kasenin içerisinde tırnaklarınız 10-15 dakika bekletin. 4) Ojenin çözündüğünü gördüğünüzde, tırnak çubuğu veya tırnak fırçası kullanarak oje kalıntılarını temizleyin.
Hemen ojeli tırnaklarınızın üzerine bir kat daha oje sürün ve ıslak mendil yardımıyla tamamen silin. Tırnaklarınızın tertemiz olduğunu fark edeceksiniz.
Sirke ve limon suyunu eşit miktarda karıştırın. Tırnaklarınızdaki ojeyi yumuşatmak için 10 dakika süreyle sıcak suda bekletirseniz daha kolay çıkmasını sağlarsınız. Karıştırdığınız sirke ve limon suyunu tırnaklarınıza sürerek 15 saniye kadar bekleyin.
Flormar E Vitamini & Gliserin İçeren Asetonsuz Oje Temizleyici, tırnak yüzeyindeki ojeyi zahmetsizce temizlemek için geliştirilmiş bir tırnak bakım ürünüdür. Aseton içermez. Formülü E vitamini ve gliserin ile zenginleştirilmiştir. Flormar asetonsuz oje çıkarıcı ergonomik bir ambalaj tasarımına sahiptir.
Aseton: Aseton içeren bir tırnak cilası çıkarıcısı kullanabilirsiniz. Bir pamuk topunu asetonla ıslatın ve tırnaklarınızın üzerine koyun. Tırnaklarınızı pamukla sarın ve 10-15 dakika bekletin. Sonra pamukları çıkarın ve oje çıkarıcı ile tırnaklarınızı ovalayın.
Diş macununun içinde bulunan etil asetat, ojelerin kolayca çıkmasını sağlar. Bunun için diş macununu pamuğa sürüp tırnaklarınızı ovalamanız yeterlidir. Sprey formdaki deodorantlar da, ojelerin çıkarılması konusunda etkilidir. Tırnaklarınızın üzerine bir miktar deodorant sıkın ve pamukla ovalayarak ojeyi çıkartın.
Alkol oje çıkarır mı? Alkol çözücü bir madde olduğu için tırnaklarınızı, az miktar alkole batırdığınız bir pamukla silmek ojeyi çıkarabilir.
Nemli bir bez ile sirke dökülen lekeli bölgeyi yavaşça temizleyebilirsiniz. Ojenin kalın tabakası temizlendiğinde ılık su altında tüm lekeyi akıtarak yok edebilirsiniz. Etek, gömlek, kazak ya da tişörtten oje lekesi nasıl çıkar dediğiniz anda elma sirkesinin faydalarını burada da göreceksiniz!
ITRİ Kalıcı Oje Çıkarıcı Aseton 1000 Ml.
Genellikle ele sürülen ojenin kalıcılık süresi yaklaşık olarak 10-15 gün arasında değişmektedir. Ayağa sürülen ojenin ömrü ise biraz daha uzundur.
Oje çıkarıcı veya düzeltici kaleminiz yoksa ancak ojeniz hala biraz ıslaksa, bu bozulmayı düzeltmek için parmağınızı da kullanabilirsiniz. Kuruduktan sonra, lekeli alana kusursuz bir görünüm kazandırmak için başka bir kat cila uygulayın.
Tırnaklarınız koyu renk oje sürdünüz ancak asetonla ne kadar uğraşsanız da mutlaka iz kalıyor. İşte püf noktası... Bir kaseye sıcak su ve karbonat koyup tırnaklarınızı 1-2 dakika bekletirseniz kalan oje de temizlenebilecektir.
Kuru temizleme işlemleri, oje lekesi gibi inatçı lekelerin kolayca çıkarılmasını sağlar. Kuru temizleme yaparken her zaman kumaşa özel temizlik maddeleri ve temizleme işlemleri uygulanmaktadır. Bu şekilde lekeler kalıcı olarak çıkarılırken, kumaş yüzeylerin zarar görmesi de engellenir.
Tuzlu Sıcak Su: Sıcak suyun içine bir çay kaşığı tuz ekleyin ve ellerinizi yaklaşık 15-20 dakika boyunca bu suyun içinde bekletin. Ardından tırnaklarınızı kurulayın ve ojenin çıktığını göreceksiniz. Diş Fırçası: Diş fırçası, ojenin çıkarılması için kullanabileceğiniz pratik bir araçtır.
Aseton lekelerini çıkarmak için oksijenli su kullanılması da sıkça tavsiye edilir. Bu işlemi denemeye karar verdiyseniz, elinizdeki kumaşın beyaz olması gerektiğini unutmamanız gerekiyor. Aksi takdirde renkli giysi veya örtülerinizde geri dönülmesi imkânsıza yakın bir tahribata neden olabilirsiniz.
Aseton içeren oje çıkarıcısı kullanarak; beyaz ve desensiz kağıt havluyu, bezi veya pamuğu ıslatın (Bu işlemi, aseton içermeyen oje çıkarıcılar ile de yapabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri