Hiçbir zararı yoktur, sisteminize veya kişisel verilerinize birşey olmaz.
Adım 1: Bilgisayarım'ı açın, C sürücüsüne sağ tıklayın ve "Özellikler" i seçin. Adım 2: Disk özellikleri penceresinde "Disk Temizleme" düğmesini tıklayın. Adım 3: Silmek istediğiniz geçici dosyaları, günlük dosyaları, Geri Dönüşüm Kutusu'nu ve diğer gereksiz dosyaları seçin ve "Tamam" ı tıklayın.
Bilgisayarınızda kullanmadığınız her türlü dosya ve yazılım hem bilgisayarınızdan kaynak tüketimine hem de alan tüketimine neden olabilir. Bu nedenle bilgisayarınızda gereksiz olarak depoladığınız tüm gereksiz dosyaları silin. Kullanmadığınız yazılımlarıysa Program Ekle/Kaldır yardımıyla bilgisayarınızdan kaldırın.
Disk Temizleme Windows'ta yüklü olan bir özelliktir ve bilgisayarındaki gereksiz dosyaları silmeni sağlar. Silmek istediğin dosyaları belirle. Geçici dosyalar, günlük dosyaları, geri dönüşüm kutusundaki dosyalar ve diğer önemsiz dosyaları silmek isteyeceksindir.
İlgili 15 soru bulundu
Disk Temizleme aracı, diskleri tarar, gereksiz dosyaları bulur ve yer açmak ve bilgisayarın daha hızlı çalışmasını sağlamak için bunların kaldırılmasına yardımcı olur.
Disk sürücünüzdeki gereksiz dosyaları silmek, yeni bellek takarak bellek kapasitesini yükseltmek, cihazınızda donanımsal ve yazılımsal temizlik gibi işlemler ile bilgisayarınızı eskisi kadar hızlı hale getirebilirsiniz.
Eski Dosyaları Sıkıştır - Windows, bir süredir kullanmadığınız dosyaları sıkıştırabilir. Dosyaların sıkıştırılması disk alanından tasarruf etmenizi sağlarken bunları kullanmanızı sağlar. Hiçbir dosya silinmez.
Başlangıç düğmesine tıklayarak Disk Temizleme'yi açın. Arama kutusuna Disk Temizleme yazın ve ardından sonuç listesinden Disk Temizleme öğesine tıklayın. İstenirse, temizlemek istediğiniz sürücüyü ve Tamam seçeneğini seçin.
Kullanıcıların en fazla karşılaştığı uyarılar arasında yer alan bu uyarı, kullanmakta olduğunuz cihazın işletim sisteminin de yüklü olduğu depolama aygıtının boş alanının kalmaması durumunda ortaya çıkan bir uyarıdır.
Adım #1: Arama çubuğunda Windows Yönetimsel Araçları aratın ve açın. Adım #2: Açılan menüde Disk Temizleme uygulamasını çalıştırın. Adım #3: Listeden temizlemek istediklerinizi işaretleyin ve Tamam butonuna basın.
Bilgisayarların harddiskinde sorun var ise dosyaları açıp kapatırken ya da programları başlatırken uzun süre beklemek gerekir. Bunun yanı sıra donma ve sistemin tamamen çökmesi, sürekli olarak yeniden başlatma ya da kapanması gibi pek çok belirti vardır.
Bilgisayarınız içerisinde size özel yada windows içerisindeki geçici dosyaların silinmesi ile bilgisayarınızın performansını arttırın. Windows + R tuşu ile çalıştır (run) açılır. %temp% ile local dosya içerisindeki geçici dosyalar silinir. temp ile windows içerisindeki geçici dosyalar silinir.
Görev çubuğundaki arama çubuğunu seçin ve defrag yazın. Birleştir ve Sürücüleri İyileştir 'i seçin. İyileştirmek istediğiniz disk sürücüsünü seçin. En İyileştir düğmesini seçin.
Sistem Geri Yükleme önbelleğini temizlemek için Başlat menüsü > Sistem uygulaması > Sistem koruma bağlantısı > Sistem koruma sekmesi yolunu izleyin. Sistem sürücüsünü seçin ve Yapılandır'a tıklayın. Şimdi alt taraftaki Sil'e tıklayarak sisteminizdeki tüm geri yükleme noktalarını temizleyin.
Öncelikle, hard disklerinizi düzenli olarak temizlemelisiniz. Toz ve kir birikintileri, hard disklerin üzerinde zamanla birikerek performansını düşürebilirler. Bu nedenle, hard disklerinizi temizlemek için özel olarak tasarlanmış bir temizlik bezi kullanabilirsiniz. İkinci olarak, hard disklerinizi güncel tutmalısınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri