Yumurta, yağsız süt, yağsız peynir, tam tahıllı kahvaltılık gevrekleri veya ekmek çeşitleri, fındık, fıstık, ceviz ve badem gibi kuruyemişler ile taze meyveler sofrada olmalı. Örneğin tabağınıza 1 yumurtalı omlet, 1 dilim ekmek ve 1 orta boy elma koyarsanız; bu zayıflatan sihirli bir kahvaltı olacaktır.
Klasik bir diyet kahvaltı listesi içinde genellikle, yumurta, peynir, zeytin ve tahıllı ekmek gibi yiyecekler bulunur. Yumurtayı yumurta makinesi ile haşlayarak tüketebilirsiniz. Ancak bu kahvaltı türünün yanı sıra, daha pratik olan süt, yulaf ezmesi, muz ve ceviz gibi ürünlerle de kahvaltınızı yapabilirsiniz.
Kahvaltı Geç Saate Bırakılmamalı
Kahvaltı saatini geç olarak belirlediğinizde vücut kitle indeksini olumsuz etkiler ve vücudunuzda yağ birikmesine temel oluşturursunuz; ancak erken saatlerde kahvaltı yaptığınızda daha kolay kilo verebilirsiniz. Uzmanlarca en ideal kahvaltı saati, saat 7.00 ile 10 arasında olandır.
Kahvaltı yapmanın metabolizmayı hızlandırdığı ve kilo vermeye de yardımcı olduğu anlatılıyor. Ancak son yapılan araştırmalar kilo vermek için kahvaltı yapmanın şart olmadığını ortaya koyuyor...
İlgili 20 soru bulundu
Kahvaltının günün en önemli öğünü diye addedilmesi, kahvaltının günün ilk öğünü olmasındandır. Son çalışmalara göre günlük toplam enerjimizin %15-20'sini kahvaltıdan almalıyız. Ki bu uygulandığı takdirde bilişsel sağlık açısından faydası da vardır. Metabolizmayı uyandırmak için önemlidir elbette.
Siyah kahvenin (Türk kahvesi ya da filtre kahve, espresso) metabolizmayı harekete geçirdiği gözlemlenmiştir. İçerisine krema koyulmadığı ya da fazla şekerli içilmediği zaman kilo verdirici etkisi bulunan kahve kalp atışlarını hızlandırdığı için yağ ve şeker yakımına neden olabilir.
Geç saatlerde yiyecek tüketmeyerek sindirim sisteminin dinlendirilmesi gerekiyor. Uykuda bedeniniz kendini onarırken ayrıca besinleri sindirmek ve işlemekle meşgul olmamalıdır. Yani bağırsaklar ne kadar boşsa ve sindirecek bir gıda taşımıyorsa işte ancak o zaman uykuda yağ yakımı optimal olacaktır.
Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci, uzun süreli aç kalmanın yağ yaktırdığına olan inancın büyük bir yanlış olduğunu söyledi. Keçeci, “Metabolizmada kan şekerini dengeleyen hormonumuz olan insülin hormonu, vücuda aldığımız yiyeceklerle birlikte harekete geçer ve belli oranlarda salgılanır.
Prensip olarak imkanı olan akşam yemeklerinin 18.00-19.00 arasında yenmesinde fayda var. Özel durumlar haricinde akşamları yeme içme işini 20.00'den önce tamamlamak şart. Uzmanların başka tavsiyeleri de var: Akşam öğünleri mümkün olduğu kadar hafifletilmeli.
Ancak, genel olarak sağlıklı bir diyet için günde 3 ana öğün ve 2-3 arası öğün önerilir. Bu öğünler arasında 3-4 saat aralıklar bırakarak, yemeğe devam edilmesi önerilmektedir. Bu şekilde metabolizmanız hızlandırılır, aç kalmamak için gerekli olan enerji sağlanır.
İşin bilimsel boyutuna baktığımızda; vücudumuz gün boyu kalori yakmaya devam eder. Siz uykudayken bile, az da olsa kalori yakarsınız. Sabah kalktığınız da ise kan şekeriniz düşük seviyededir ve vücudumuz akıllı bir mekanizma olduğundan kan şekerinizi optimal düzeye çeker ve yağ yakımı sabah devam eder.
Fazla kilolarından kurtulmak isteyen biri: 1 ila 3 arası yumurta tüketebilir.
Tam buğday ekmeğinin B vitamini, diyet lifleri ve pek çok vitaminler açısından zengin oluşu diyet besini olmasını sağlıyor. Kahvaltı ve ana öğünler için ekmek tüketmek isteyenler tam buğday ekmeğini tercih edebilir. Sandviç ve hamburger ekmeklerinde de tam buğday ekmeği tercih edilirse; alınacak kalori bir nebze düşer.
Ara öğünler yemeğe çalışın. Ara öğünler için pratik yiyecekler seçin. Tost, kuru kayısı, kuru incir, ceviz, sütlü hazır kahve, light bisküvi ya da taze meyve sizi tok tutacaktır. Tatlılardan uzak durun, kan şekerini çok hızlı yükseltip birkaç saat içinde tekrar açlık hissi yaşamanıza neden olurlar.
Göbek eritmenin en kolay yolu düzenli olarak yürüyüş yapmaktır. Haftada 3 saat egzersiz sağlık sınırıdır. Göbek eritmek için mekik gibi sadece karın çalıştıran aktivitelerden ziyade kalbi ritmik çalıştırdığımız yürüyüşler daha etkilidir. Günde 40 dakika orta tempo bir yürüyüş ile göbek eritme hızınızı artırabilirsiniz.
YAĞ VÜCUTTAN NASIL ATILIR? Araştırmalar sonucunda, yağ yakma sürecindeki çoğu kilo ve yağ solunum yolu ile atılıyor. Yüzde 84'ü büyük bir oranda karbondioksite dönüşüyor ve akciğer tarafından yağlar suya dönüşerek, ter, idrar, nefes yoluyla vücut sıvısı olarak atılıyor.
12:00-13:00 arası alınan kalorinin en hızlı kullanıldığı, organlar arası yağ yakma mekanizmalarının da en iyi koordinasyonun sağlandığı zaman dilimidir. 16:00-17:00 arası kardiyovasküler ve kas dayanıklılığının en iyi olduğu zaman dilimidir.
Sonuçları değerlendiren uzmanlar, katı diyet programlarını takip etmek yerine günde 7.5-8 saat arasında uyku uyumanın, formda kalmak için yeterli olduğu görüşünde. Uzmanlara göre, sağlıklı bir uyku için en geç 22.10'da yatağa girmek gerekiyor. Bu süre vücudun yenilenmesi açısından en ideal zaman.
Ayrıca az uyumak da metabolik hızı da direkt olarak etkileyebilmektedir. Başka bir araştırmaya göre; 4 saatten az uyuyan kadınlar 300 kcal daha fazla yemek yiyor ve diğer güne ortalama 21 gramdan fazla yağ ile başlıyor. Uyurken kilo vermeniz için vücudunuzu yağ yakımı için 7,8 hatta 9 saat uykuya hazırlamalısınız.
ilk önce üstten başlar yani omuzlardan... Sonra yavaş yavaş bel kısmı baldır , bacak, bilekler, kollar, kalça en son göbek erir hele ki alt göbekte yağ birikmişse onları vermek daha da zordur ama asla pes etmemek gerek :Eğer daha uzun olsaydı sabahları sevebilirdim...
Vücutta yağ kaybını gösteren en önemli ölçütlerden biri de mezura ile çevre ölçümleridir. Her ay düzenli yapacağınız mezura ölçümleri yağ kaybettiğinizi anlamanın en iyi ölçütlerinden biridir. Bunun dışında; kaliper ölçümü kullanılabilecek en doğru ölçüm tekniklerinden biridir.
Yağ yakıcı kahvenizi içmek için en ideal saat akşamüstü 4 veya 5 saatleridir; çünkü bu saatlerde enerji düşer ve kişi akşam yemeğinde aşırı miktarda yemek ister. İşte, hem bunu önlemek hem de yağ yakımına katkı için saat 4 veya 5 gibi kahvenizi için.
Kilo vermekten başka ne faydası vardır? Açlık diyetinin en belirgin faydası kilo kaybıdır. Çünkü 12-14 saatlik açlıktan sonra vücut enerjisini elde etme yöntemi yanan glikozdan yağa kayar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri