Kireçlenme sorununda etkili olan bitkilerin en önemlileri arasında; Zerdeçal rizomu, zencefil rizomu, kuşburnu meyvesi, Boswellia reçinesi (Akgünlük), şeytan pençesi (Harpagophytum) kökü gibi bitkiler bulunuyor.
Alabalık Yağı: Kireçlenme ağrısının önüne geçen bir diğer çözüm yolu olarak bilinir. Alabalığın kılçığı ayıkladıktan sonra zeytinyağı, sirke ve limon bir kapta karıştırılır. Bu karışın yaklaşık gün bekledikten sonra kireçlenme bulunan bölgeye sürülür. Masaj yaparak yavaş bir şekilde uygulamak daha etkili olur.
Sıcak ve soğuk kompres: Hem sıcak hem de soğuk kompres eklem ağrılarını kontrol altına almaya yardımcı olur. Masaj: Kireçlenme olan bölgeye düzenli olarak masaj yapıldığında, eklem ağrılarından kaynaklanan iltihap ve şişkinliğin azalmasına yardımcı olur.
1 bardak suyu bir tencerede kaynatın ve yaprakları suyun içine atın. Yaklaşık 1 dakika kaynayan suyunuzu ocaktan alın. Suyu ılımaya bırakın ve akşam yemeğinden önce ve uykudan önce 1 fincan olmak üzere tüketin. Hazırlanan bu kür özellikle kireçlenme şikayetlerini rahatlatacak özelliğe sahiptir.
İlgili 30 soru bulundu
Diz kireçlenmesinde kök hücre tedavisi ve PRP
Yakınmaların ve kireçlenmenin başlangıç döneminde basit ağrı kesici ve yangı giderici ilaçlar, fizik tedavi ve egzersiz, kilo vermek, dize yüklenmeyi azaltmak, bitkisel kökenli kıkırdak güçlendirici ilaçlar kullanılarak yakınmalar yatıştırılabilir.
Diz kireçlenmesine kesin çözüm ve kireçlenmeyi tamamen yok edecek bir tedavi günümüzde mevcut değildir. İlaç, egzersiz, fizik tedavi, eklem içine enjeksiyon gibi tedavilerden fayda görülmediğinde diz protezi ameliyatı gündeme gelir.
Eklem kireçlenmesi karşı evde aloe vera cilt yüzeyine sürülebilir, zencefil, zerdeçal ve yeşil çay tüketilerek iltihaplanmanın yarattığı ağrı azaltılabilir. Bunların yanında sıcak ve soğuk kompres yapmak, masaj uygulamak diz kireçlenmesine evde iyi gelen yöntemler arasında yer alır.
Ayrıca kantaron yağı, Çınar yaprağı gibi özler de , kıkırdak sentezine yardımcı olarak ağrı, tutukluk gibi belirtileri hafifletir ve hasar gören eklemin onarımı sırasında vücuda yardımcı olur. Fakat kıkırdak hasarı meydana gelmişse daha etkili yöntemlerin tedaviye eklenmesi gerekir.
Eğer kireçlenme ya da benzer kronik iltihaplanma rahatsızlıklarından şikayetiniz varsa, o zaman beslenme programınıza zeytinyağını mutlaka ilave etmeniz gerekir. Zeytinyağında bulunan mono doymamış yağlar, eklem iltihabı gibi rahatsızlıklara neden olan C-reaktif protein seviyesinin düşürmektedir.
Hem eklem kireçlenmesinde hem de romatoid artrite bağlı eklem ağrılarında yeşil çayın yararı bilinmektedir. Yeşil çay romatizma için kullanılan diğer ilaçların etkisini kuvvetlendirebilir.
İbrahim Saraçoğlu bu konuya çınar yaprağı ile çözüm bulmuştur. Çınar yaprağını kaynattıktan sonra suyunu içip diz ağrısından kurtulabilirsiniz. Aynı şekilde çınar yaprağının kaynamış suyu cildinize temas edecek ılıklığa ulaştığında, diz bölgesine sürüp diz ağrısı şikayetinizi sonlandırabilirsiniz.
Sıcak uygulama, eklem tedavisi için en önemli seçeneklerden biridir. Sıcak tedavisinin özellikle ağrılı kas spazmlarında ve kronik eklem ağrılarında kullanılması gerekmektedir.
Dizlerdeki sıvı kaybına iyi gelen bitkisel yöntemlerden birisi kuşburnu ve Mekke gülüdür. 7 adet kuşburnu ile bir avuç Mekke gülünün yıkanıp demlenmesi ile hazırlanan kürün her sabah içilmesi tavsiye edilmektedir. Fakat hazırlanan bu çay da suyun klorsuz olması çok önemlidir.
Eklem ağrısı, kireçlenme ve romatizmaya iyi gelir. Uykusuzluk çekiyorsanız tedavisini çörek otu yağında bulabilirsiniz.
Diz Kireçlenmesine Yürüyüş İyi Gelir Mi? Hareketsiz bir yaşam vücut sağlığımızı olumsuz etkiler. Bu sebeple sağlıklı bir yaşam için düzenli egzersiz yapmalıyız. Başlangıç aşamasındaki diz kireçlenmelerinde yürüyüş yapmak, diz eklemi ve çevresindeki kasları güçlendirerek olumlu etki yapacaktır.
Diz kireçlenmesinde eklemde meydana gelen yapısal hasarı iyileştiren genel kabul görmüş bir tedavi yöntemi yoktur. Fizik tedavi yöntemleri ile diz kireçlenmesinin ilerlemesi yavaşlatılabilir veya durdurulabilir. Aynı zamanda diz ağrısı, şişlik, hareket kısıtlılığı gibi şikayetler giderilebilir.
Peki bu sebze ve meyveler nelerdir? Bu besinlere elma, muz, şeftali, armut, kavun, üzüm ve kuru meyveleri örnek verilebilir. Sebzelere bakıldığında ise soğan, sarımsak ve pırasa kireçlenme riskini azaltan besinlerdendir.
Ahmet Maranki Önerisi
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı, 1 yemek kaşığı çörek otu yağı, 1 tatlı kaşığı limon yağı, 2 tatlı kaşığı biberiye yağı ve 1 tatlı kaşığı kekik yağı derin bir cam kasede karıştırılır. Kireçlenme olan bölgeye bu karışım sürülür ve beklenir. Kullanımdan sonra yıkamanıza gerek yoktur.
Eriyen kuyruk yağına aynı oranda su ekleyin. Kaynayan suyun üzerine çıkan yağı bir kaşık yardımı ile sıyırarak kavanozun içerisine alın. Kavanozdaki kremin donmasını bekleyin. Krem kıvamı elde edilen kuyruk yağını ağrıyan bölgeye yaklaşık 1 cm kalınlığında sürün.
Omuz bölgesine yapılan hacamat uygulaması, kişide oluşan boyun kireçlenmesi, boyun fıtığı, kol ve omuzlardaki romatizma, tansiyon, akciğer hastalıkları, kireçlenme, halsizlik, uyuşma, baş dönmesi, baş ağrısı gibi durumların yanı sıra, saç dökülmesi ve kepek sorunları için gerçekleştirilmektedir.
Yürüyüş ve yüzme gibi hafif aktiviteler, kireçlerin oluşturmuş olduğu ağrıların azalmasında yardımcı olmaktadır. Protein eksikliğine bağlı kireçlenmelerde, bolca protein içeren besinler tüketilmelidir. Erkeklerin kadınlara oranla daha hareketli olması nedeni ile kireçlenme genelde daha çok kadınlarda yaşanmaktadır.
Kireçlenme geri döndürülemez bir rahatsızlıktır fakat tedavi yöntemleri ile ağrılarınızı azaltabilir ve daha iyi hareket etmeniz sağlanabilir ve hastalığın ilerlemesi engellenebilir.
Kesilen kuyruk yağlarını tencereye koyup birebir düzeye kadar su ekliyoruz. Su kaynayıp yağı eritmeye başlayınca eriyip yüzeye çıkan yağları bir kaşıkla tencere üzerinden alıyoruz ve bir kaba koyuyoruz. Kaba konan yağ donacak ve krem kıvamını alacaktır. Bu kremi 1 cm kalınlığında ağrıyan bölgeye sürüyoruz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri