Düzensiz Rölanti: Yakıt basıncı dengesiz olduğunda, motorun rölanti hızı düzensiz olabilir. Zor Başlangıç: Regülatör sorunlu olduğunda motorun ilk çalıştırılması zorlaşabilir. Kötü Yakıt Ekonomisi: Düzensiz yakıt basıncı, yakıt tüketiminin artmasına neden olabilir.
Sürekli "Malpassi" yakıt basınç regülatörü, yakıt basıncını emme/turbo basıncı 1,2:1 oranda artırarak yaklaşık %20 oranda artırmaktadır. Bu sayede enjektörlere %5 daha fazla yakıt geliyor olacaktır. Bu sayede, turbo basıncının artması ile , sağlanan güç mümkün olduğu kadar artıyor olacaktır.
Dizel motorlarının yakıt püskürtme sistemlerinde bulunan tüm regülatör çeşitlerinin temelde görevi yakıt basıncını ve miktarını sınırlamaktır. Avans ağırlıkları ile kontrol edilen mekanik regülatörler yıllardan beri güvenli bir şekilde kullanılagelmiştir.
Regülasyon sorunu yaşayan çocuklar duyu bütünlemeye ihtiyaç duyabilirler. Vestibüler duyu, hareketi/dengeyi sağlar ve iç kulakta yer alır. Vestibüler duyu uyarımları içeren bir ortamda çocuğun huzursuzluğu ve davranış sorunları artabilir.
İlgili 35 soru bulundu
Motora gaz verdiğiniz esnada ekleme ya da boğulma gibi gaz almama sorunları meydana geliyorsa bu da pompa arızasının habercisidir. Aracınız olması gerektiği gibi hızlanmıyor ise veya gözle görülür bir biçimde performans kaybı mevcutsa pompa arızası olabilir.
Bu regülatör, yakıt rayına sağlam bir şekilde takılan metal bir mahfazadan yapılmıştır. Yakıt dağıtım borusundan çıkan yakıt akışını sınırlar, ardından kullanılmayan gazı yakıt dönüş hattına bırakır.
Düzensiz Gelen Enerjiyi Düzenleyen Cihazlara Voltaj Regülatörü Denir. Elektrik kesintileri nedeni ile düşük veya yüksek voltaj elektriğin gelmesi, 50 Hertz olması gereken frekansın aniden düşmesine veya yükselmesine neden olur. Bu durumda da elektrik elektronik cihazlar zarar görür.
LPG Beyni Basınç hatası Sebebiyle Gaz yememe, Rölantide Dalgalanma ve Stop Etme. Zaman içerisinde kullanıma bağlı olarak basınç contasında ve diyaframda sertleşmeler ve yırtılmalar meydana gelmektedir. Yaşanılan bu sorunlar Regülatörün enjektöre gönderdiği gaz basıncı seviyelerinde değişiklik yaşanmasına neden olur.
Mazottaki biriken su ise yakıt filtresinden geçerken hazneye daha fazla suyun filtrelenmesine sebebiyet verir. Yakıt sisteminde su bulunması pompaya ve enjektörlere zarar verir. Bu sebeple de yakıtların içine karışan suyun ayrıştırılması için araçlarda özel bir parça bulunur. Bu parça yakıt filtresidir.
Araçlarda oluşan arızaların anlaşılmasında en geçerli yöntemler arasında ikaz ışıklarını takip etmek gelir. Aracınız çalıştığı esnada ikaz ışığı yanıyorsa sorunun pompa müşürü kaynaklı olması muhtemeldir. Diğer bir şekilde yakıt sistemi ve yakıt değişikliği ile bu tip sorunların ortaya çıkması söz konusu olur.
Mazot Pompası Arızası Belirtileri
Motor stop edecek gibi çalışır ya da aniden stop eder. Motora gaz verilmesi durumunda boğulma gibi sorunlar ortaya çıkar. Araç normalde olduğu gibi hızlanamaz. Çekiş gücü azalır.
Bu parçalar hasar aldığı veya aşındığı zaman motor sesi artışı, motor performans kaybı, düzensiz çalışma ve tekleme belirtileri görülebilir. Bunun sonucu olarak da, azalan pompa çalışma aralığı, yakıt yolu basıncı dalgalanmaları, yakıt basıncı kaybı ve kötü yakıt ayarlaması olabilir.
Regülatör Çalışma Prensibi ve Çeşitleri. Regülatörün çalışması membran veya diyaframın (a) hareketli kol (b) ve şaft (c) ile kendinden hareketli vanaya iletir. Çıkış basıncı odaya transfer edilir ve membran (a) üzerindeki basınç artar; bu artış ayar yayı (e) ile karşılanır.
Blog | REGÜLATÖR NEDİR, NASIL ÇALIŞIR? REGÜLATÖR NEDİR, NASIL ÇALIŞIR? Regülatör, alçak gerilim sistemlerinde -90V, +50V aralığında enerjinin az veya çok gelmesi durumlarına karşı halk dilinde yükselteç olarak bilinen tek sarımlı trafoların genel adıdır.
Sıralı Sistem LPG Regülatör arızasının başlıca belirtileri LPG'li aracın sabahları veya belli bir süre bekleyince geç çalışması,yedek su deposuna gaz karıştırması, regülatör basıncına bağlı rolanti & Yakıt bozukluğu ve aracın kendiliğinden gazdan benzine geçme belirtileridir.
Eğer motor suyu eksik olursa regülatörler yeteri kadar su gitmediği için de beyin donması yaşanabilir. Son olarak motorda termostat takılı değil ya da arızalı ise su motorda hapsedilmediği için özellikle çok soğuk havalarda beyin donması yaşanabilir.
Rölantide, Gaza Geçişte Dalgalanma
Bu problemin ortaya çıkmasına neden olan etmen regülatör basıncının sabit kalamamasıdır. Bu sebeple de aracın düzensiz çalışması, performansında düşme, ilk benzinden gaza geçmede silkeleme ve rölantide dalgalanmalar görülmektedir.
regülatör ömrü genelde 80.000 ila 100.000 km.
4-Regülatör diyaframları zaman içerisinde çalışma özelliğini yitirerek basınç hatasına yol açar bu sebepten dolayı kontrol ünitesi düşük basınç arızası olarak algılayıp aracın benzine geçmesini sağlar. Bu nedenlerden kaynaklı araçta kendi kendine gazdan benzine geçme sorunu oluşur.
Regülatörler düzensiz gelen şebeke enerjisinde düşme ve yükselme gibi dengesizlikleri ortadan kaldırır. Regülatörler; sanayideki CNC tezgahlarında, fabrikalardaki motor sürücülerinde, Hastanelerdeki tıbbi cihazlarda, işyerlerimizdeki bilgisayarda, elektrikli ve elektronik cihazlarının olduğu her yerde kullanılır.
Regülatör araçlarda da bir dengeleyici olarak kullanılmaktadır. Buradaki görevi basıncı dengelemek ve ayarlamaktır. Araçlar için hayati önem taşıyan bir parçadır. Regülatör arızası oluştuğunda basınç düşük olarak algılanır ve araçta benzine geçme problemi oluşabilir.
Bu parçanın amacı tüm devir bandında yakıt besleme sistemine sabit bir yakıt basıncı sunmak ve performans boşluklarına izin vermemek.
Basınç Regülatörü: basıncı manuel olarak düzenlemenizi ve istenilen değerde tutmanızı sağlar. Yağlayıcı: pnömatik bileşenlerin düzenli olarak yağlanmasını sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri