Aracınız benzinliyse, 40.000 km'de, dizelse 25.000- 30.000 km arasında yakıt enjektör temizliğini mutlaka yaptırın. Bu temizlik yakıt deposundaki mazotun tamamı bitmeden üzerine deponuzu doldurmanız olası sorunların önünü kapatacaktır.
Bu profesyonel araç ürünü genellikle her 10 bin kilometrede bir ya da her 180 günde bir 1 şişe yani 321 ml üzerinden uygulanabilir. Ürün kullanımında dikkat edilmesi gereken en önemli ayrıntı ise aracın yakıt deposunun doldurulmamış olmasıdır.
Vites değişiminde ve ani hız düşürülmelerinde araçta stop etme sorunları görülür. Araçta sıcak veya soğuk fark etmeksizin zor çalışma sorunları ya da hiç çalışmama sorunları ortaya çıkar. Araç yakıt tüketiminde artış görülür. Araç benzinde iken egzoz emisyon muayenesinden geçmesi zor olur.
Ortalama olarak, dizel enjektörler, değiştirilmeleri veya yenilenmeleri gerekmeden önce 100.000 ila 200.000 mil (160.000 ila 320.000 kilometre) arasında dayanabilir.
Enjektör temizleme aracınızın yakıt sisteminin verimliliğini arttıran ve motor performansının yüksek kalmasını sağlayan bir işlemdir. Enjektör temizleme aracınızın motorunda zaman içinde oluşan kir ve yakıt artıklarından kaynaklanan sorunların giderilmesine yardımcı olur.
İlgili 34 soru bulundu
%4 indirimle Würth 300 ml Benzin Enjektör Temizleyici 170 TL'ye, %15 indirimle Würth 300 ml CR Dizel Yakıt Sistemi ve Enjektör Temizleyici 179 TL'ye, %4 indirimle Motul 300 ml Dizel Enjektör Temizleyici 184 TL'ye, %44 indirimle Würth 400 ml Dizel Partikül Temizleyici 450 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Araç motoru çalışma sırasında olması gerekenden daha yüksek seste gürültüler yapar. Enjektör arızası halinde aracınızın hızını istediğiniz gibi ayarlamanız mümkün olmayacaktır. Hızlanma sorunu ve devir ayarlayamama sorunu meydana gelecektir. Araç çalıştırıldığı andan itibaren motor alanından ses gelmeye başlar.
En sık karşılaşılan enjektör arıza belirtisi, araç rölantide kaldığında konumunu koruyamaz ve stop eder. Çoğu zaman ışıklarda ve vites boşa alındığında stop eder. Araç motoru içindeki insanları etkileyerek çok yüksek sarsıntılı çalışmaya başlar. Aracın hızlanması ve devirlenmesi zorlaşır.
Servislerde enjektörler mazotla yıkanarak birtakım işlemlerden geçirilip temizlenir. Bunun dışında servise götürmeden de soruna çözüm bulunabilir.
Kirli yakıt enjektörleri, yakıtın akış hızını etkiler, bu da yetersiz rölanti, durma, zor çalıştırma veya püskürtme ile sonuçlanabilir. Bu durum, aracınızın etkin bir şekilde hızlanma yeteneğini azaltır.
Enjektör temizliği için sıkıntı yapmayın ark.Çok zor değil sanayide bulun bir usta söküp temizlesin kontrolünü yapsın yerine taksın.2-3 saat arası sürer.
Dizel motorlarda yer alan enjektör pompasında zaman içerisinde oluşabilen tortuları önlemek için Würth Dizel Enjektör Temizleyici 300 ml ürününün özelliklerinden yararlanabilirsiniz.
Enjektör temizleyici kullanırsanız tüm yakıt sistemindeki pisliği söker ve enjektörlere gelince tıkanmaya sebep olur. Kesinlikle risk almayın.
Enjeksiyon sistemini yakıt kalıntılarından temizler. Distribütörler, enjektör valfleri, emiş subapları ve diğer yakıt sistemi parçalarındaki karbon kalıntılarını temizler. Tüm enjektörlü sistemlerde etkilidir. Hassas yakıt püskürtme dozajı ve uygun püskürtme sağlaması nedeniyle yakıt tüketimini düşürür.
Enjektör arızalarının önüne geçmek için yapılacak olan şey, düzenli olarak enjektör temizliği yapmak. Araç eğer benzinli ise 40.000 km'de, dizel ise de 25.000 km ila 30.000 km arasında enjektör temizliğinin yaptırılması gerekmektedir. Temizlik fiyatları genellikle 80 ila 120 TL arasında değişmektedir.
Tıkalı bir enjektör, daha düşük bir akış hızına, yanma odasına sıvı yakıt damlamasına veya enjektörün yakıtı tamamen enjekte edememesine neden olabilir. Bir enjektör sızıntı da yapabilir ve bu da, enjektörün kapatılması gerektiğinde sıvı yakıtın yanma odasına girmesine neden olabilir.
Evet, enjektör arızaları zamanla motora zarar verebilir. Enjektörler, motorun yakıtını sağladığı için arızalı bir enjektör, motorun doğru miktarda yakıt alamamasına veya yanlış zamanda yakıt almasına neden olabilir. Bu, motorun performansını etkileyebilir ve zamanla daha ciddi sorunlara neden olabilir.
Enjektör arızası tespiti oldukça önemli ve dikkat edilmesi gereken bir durumdur. Hem dizel hem de benzinli araçlarda kullanılan enjektörler arızalandığında aracınızın tüm sistemi yavaşlar ve bir süre sonra aracınız çalışamaz duruma gelir.
Depodan yanma odasına kadar temizler ve korur. •Yakıta bağlı vurma seslerini azaltır •Setan sayısını iyileştirir Kullanım şekli: Enjeksiyon sistemindeki ve motor alanındaki tüm onarımlardan sonra kutu içeriğini depoya ilave edin. 300 ml enjektör temizleyici, 30 ile 50 litre arası mazot için yeterlidir.
Enjektörlerin imalatındaki kusurlar ve az katkı maddesi ile kalitesiz yakıtların kullanılmasıyla oluşan arızalardır . Bu arızalar Enjektör parçalarının hava geçirmez şekilde kapanmasına neden olur ve enjektörden püskürtülen yakıt yerine ulaşmaz. Diğer bir tipik arıza, enjektör memesindeki problemlerdir.
Aracımızı hızlandırdığımız zaman devir geçişlerinde zorlanmalar ve motor çalışır durumda iken motorun sarsılması enjektörün bozuk olduğunu göstermektedir. Güç kaybı da yaratacağı için aracın normalden fazla yakıt yakmasına neden olur.
Enjektör temizleyici hakkında en öne çıkan sorulardan biri de arabaya zararı olup olmadığıdır. Enjektör temizlemek için kullanılan ürünler, araca zarar gelmesin diye tercih edilmektedir. Çünkü biriken sıvı nedeni ile motora uzun sürede zarar vermesi mümkündür.
Enjektör değişimi pahalıya patlar. Turbo bağlantılarında bir kaçak olabilir, kontrol edilmeli. Enjektör arızası kendini, şangırtılı çalışma, sesli ve titreşimli çalışma, kara duman, fazla yakıt tüketimi ve çekişten düşme ile belli eder. Eğer diğer belirtiler mevcut değil ise sorun enjektörden kaynaklanmayabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri