Basınçlı su, su hasarına ve hassas bileşenlere zarar verebileceğinden, araba motorunun yıkanması için önerilmez. Bunun yerine motor bir hortum ve yağ giderici solüsyonla yıkanmalıdır.
Genelde dizel araçlar sahiplerinin gönül rahatlığıyla yaptırdığı motor yıkama işlemi, benzinli araç sahipleri için biraz daha riskli. Her iki otomobilde de akü, beyin vb. elektronik aksamların su geçirmeyecek şekilde plastik bir poşet veya su geçirmez malzeme ile korunması gerekiyor.
Motor ve çevresinde yer alan mekanizmalar soğuk su yardımı ile yıkanmalıdır. Hava filtresi gibi parçaların yakınına mümkün olduğunca su tutulmamalıdır. İşlem bittikten sonra araç uzun süre kullanılmamalı ve tüm parçaların kuruduğundan emin olunmalıdır.
Mazotla motor içi temizleme yapılmaz. yada Gazyağı ile motor içi temizleme yapılmaz. Bunlar motorunuza zarar verecektir.
Spreyler genel motor temizliği için gereklidir, fakat çok inatçı yağlar için özel yağ sökücüler kullanabilirsiniz. Yağ sökücünün yanında pas sökücü gibi çeşitli kimyasal temizleyicilerden de faydalanabilirsiniz. İhtiyaç duyacağınız diğer malzeme ise süngerdir. Bu aşamada çok sert yapıda olmayan bir sünger seçmelisiniz.
İlgili 19 soru bulundu
Motosikletlerin en kirli yanı tabii ki de jantlarıdır. Jantların temizliği motosikletin bakımlı görüntüsünü ön plana çıkarır. Pratik ve zahmetsiz bir temizlik için Asperox Sarı Güç ultra yağ ve kir çözücü, motosikletinizin en iyi yol arkadaşı olacak.
Islak sünger ve hafif deterjan kullanın. Sert fırçalardan, çelik yünden veya aşındırıcı veya kimyasal bileşik içeren temizleyicilerden kaçının. Motorunuzu yıkadıktan sonra bol su ile durulayın ve temiz bir bezle kurulayın. Herhangi bir hasarlı alan tespit ederseniz, tekerleklere rötuş boyası uygulayın.
Motor çok sık yıkanırsa, koruyucu yağ ve kir tabakalarını soyabilir ve metal parçaları korozyona maruz bırakabilir. Bu, zamanla paslanmalarına ve zayıflamalarına neden olabilir.
Motorun Çok Yüksek Devirde Çalıştırılması
Ne yazık ki motoru gereğinden yüksek devirde çalıştırmak, yıpranmaya ve maliyeti oldukça yüksek arızalara sebep olabilir. Bu nedenle, aracınızı gereğinden yüksek devirlerde kullanmamanız ve vitesin ne zaman değiştirileceğini bilmeniz çok önemlidir.
250 TL - 2000 TL
Profesyonel ve güvenilir Araç Motor Yıkama hizmeti almak istersen talep oluşturabilir, gelen Araç Motor Yıkama fiyatlarını karşılaştırabilir ve ihtiyacını kolayca karşılayabilirsin.
Aracın su kaynatması motor soğutma sisteminden kaynaklanabileceği gibi motor suyunun azalması da olabilir. Aracın gerekli vites ayarlarında kullanılmaması da aracınızın hararet yapmasına neden olabilir. Araç motorunun ısınması, radyatörde çok fazla kir birikmesi sonucu oluşabilir.
Tekerleklerinizi temizlemeden önce bir lastik fırçası, mikrofiber bez, ayrı bir sünger ve lastiğe özel temizleme solüsyonuna yatırım yapın. Su bazlı, aşındırıcı olmayan tekerlek temizleyicileri, her tür araba tekerleği için önerilir ve lastik temizleme ürünleri söz konusu olduğunda nihai olarak en güvenli seçimdir.
Cilalı oto şampuanı ya da Pril kullanıyorum ikisi de iyi sonuçlar veriyor.. Jant üzerinde oluşan lekeleri sadece temizleyici sürerek ve su tutarak çıkartamazsınız. Bir bez ya da sünger yardımıyla baskı uygulayarak silerseniz temizlendiğini göreceksinizdir...
Esasen motor sıcakken yıkanır, ancak soğuk değil ortam sıcaklığında veya mümkünse sıcak su tercih edilmelidir. Böylelikle su daha hızlı buharlaşarak motordan uzaklaşıp sudan kaynaklı elektrik ve ateşleme sorunları/arızaları en aza inecektir.
Benzer şekilde, motora sıcak su dökmek de yapılan en büyük yanlışlardan biri… Aracınızı çalıştırabilmek için yaktığınız ateş veya döktüğünüz sıcak su motorun kendine has olan yapısına zarar verir.
Birbiri ile muazzam derecede uyumlu çalışan bu mekanik aksam yağsız kalırsa pistonlar rahat hareket edemez hale gelecek ve kısa bir süre sonra motora yapışacaklardır. Eğer araba motorunun yağsız kalması durumu uzar ve motor çalışmaya devam ederse silindir kapağı hasar görebilir ve piston yerinden çıkabilir.
Yağ bakımlarını aksatmadığın sürece yüksek devir motora zarar vermez. Düşük devir ise aksine motorda çalışan tüm parçalara zarar verir.
Ani Kalkış Ve Ani Fren Ciddi Zarar Verir
Gaza basmak ve hızlı bir şekilde hızlanmak eğlenceli olsa da, yavaş bir başlangıçtan önemli ölçüde daha fazla yakıt kullanır ve motor bileşenlerinde daha fazla yıpranmaya neden olur.
Yani 11.000 devirde redline başlıyorsa motosikletin optimum devir aralığı 5.500 devirdir. Bu devir aralığı yakıt konusunda da size yakıt sarfiyatı sağlar. Bu devirden sonraki devirlerde motorunuz yakıt olarak artış göstermeye başlar. Vites kullanımını bu devir aralığında olacak şekilde ayarlayabilirsiniz.
Motorlu araçlarda fren balataları, debriyaj ve motor yüzeyi temizleme işlemlerinde kullanılır. Balata spreyi ile motor temizleme esnasında motorun yüzeyini bir bezle silebilir ve daha sonra spreyi püskürtme aşamasına geçebilirsiniz. Dilerseniz yüzeyin kuruması için bekledikten sonra kuru bezle tekrar silebilirsiniz.
Aracın alt kısmına da su tutulmalıdır. Çünkü kirler buraya da yapışarak zarar verebilir. Araç yıkama işlemi sabah erken veya öğleden sonra yapmak gerekir.
Otomobilin motor kısmında zamanla toz, çamur, zift, yağ katmanları, kireç, demir tozları ve pas birikir. Otomobilin sağlıklı çalışması için en hayati parçası motordur. Bu nedenle araç motorunun temizliği önemlidir. Oto motor temizleme işlemleri ile motordaki tüm aksamlar detaylı bir şekilde temizlenir.
Köpüklü bir yıkama ile motosiklet temizliği ya da motosiklet zincir temizleme işlemi yaptıktan sonra doğal olarak zincirdeki yağ azalır ve arınır. Bu yüzden motosikletinizi yıkadıktan sonra tekrar yağlamanız gerekir. Ama unutmayın ki zinciri yağlamadan önce motorunuzun iyice kuruduğundan emin olmanız gerekir.
Deriye zarar verebileceğinden asla çamaşır suyu veya deterjan kullanmayın. Ayrıca deriyi ıslatmaktan kaçının. Bakım: Temizledikten sonra derinin nemli kalması ve çatlamanın önlenmesi için bakım yapılması önemlidir.
More videos on YouTube
4 çeşit Asperox var parfümsüz yağ sökücü olan zincirde kullanılabilir..
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri