Abonelik başvurusu için; nüfus cüzdanı ya da kimlik kartı, tapu belgesi ya da kira kontratı, ev sahibinden alınacak abonelik dilekçesi (kiracı için) ve bina tesisat numarası gerekiyor. Abonelik başvurusunun yanı sıra aynı belgeler ile doğalgaz kullanım sözleşmesi de düzenleniyor.
E-Devlet Üzerinden Doğalgaz Aboneliği Yapma
Önünüze açılan sayfadan “Doğalgaz Dağıtım Şirketlerinin Sunduğu e-Hizmetler” sayfasına gidin. Doğalgaz abonelik hizmeti almayı planladığınız ili seçin. Ardından “Bireysel Abonelik Başvurusu” sekmesini tıklayın ve istenilen bilgileri doldurarak başvurunuzu tamamlayın.
Doğalgaz başvurusu yapıldıktan sonra bağlı olduğunuz bölgenin yetkilileri tarafından doğalgaz sözleşmenizin yapıldığı tarihi göre 2 ila 4 iş günü arasında doğalgaz açılır ve tesisatı kullanabilirsiniz.
İlk kez abonelik oluşturacak vatandaşların iç tesisat için projelendirme yaptırması, ardından da doğal gaz servis kutusunun bağlanması gerekmektedir. Sokağınızdan hat geçmiyorsa eğer hat çekilmesi için mutlaka başvuru yapmanız gerekmektedir.
Web'den doğal gaz abonelik sözleşmesi yapmanız durumunda gazınızın açılabilmesi için; İGDAŞ ekibi geldiğinde doğal gazı adına açtırmak isteyen kişinin adreste hazır bulunması ve uygunluk belgesini imzalaması gerekir! (Tesisatta daha önce gaz kullanılmamış ise sertifikalı firma mühendisi de adreste bulunmalıdır).
İlgili 25 soru bulundu
2023 yılı doğalgaz abone bağlantı bedeli 0-200 m2 aralığı için 2.135 TL olarak belirlenmiştir. Eğer, abonelik başlatılacak ev 200 m2 büyükse, her 100 m2 için ek olarak 1.857 TL talep edilmektedir.
Doğalgazı üzerine almak isteyen kiracılar, kira kontratı ile doğalgaz dağıtım bürosuna müracaat etmelidir. Müracaatın yapılmasını müteakip genellikle aynı gün doğalgaz açılışı yapılır. Bu müracaat esnasında doğalgaz dağıtım bürosunun belirlediği depozito ücretinin de ödenmesi gerekir.
e-Devlet Kapısı ile 81 ilimizde bulunan 73 doğalgaz dağıtım şirketlerinin sunduğu bilgilendirme hizmetlerinin yanı sıra abonelik ve fesih başvuru hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz.
Sonra resmi gaz kullanımı için doğalgaz dağıtım şirketinden randevu alınır. İgdaş'ın yetkili mühendisi gaz açım günü tesisatı ve projeyi uyumlu bulursa onaylar gaz açılır.
Doğalgaz açmaya geldiklerinde her şey hazır değilse doğalgazı açmadan giderler. Ocak mocak da bağlamazlar.
Proje onaylandıktan sonra en yakın tarihe randevu alınır. Daha sonra İGDAŞ doğalgaz tesisatının ve projenin teknik şartnameye uygun olup olmadığını kontrole gelir. Hiçbir eksiklik yok ise doğalgazınızın resmi arzı başlamış olur. Doğalgaz proje çizimi işlemlerimiz teknik şartnameye uygun olarak çizilir.
İgdas'in sanal sistemine e-proje olarak sunulan doğalgaz tesisatınız igdas mühendisleri tarafından bir sorun olmadıktan sonra dijital imza şeklinde 3-4 gün süreyle onaylanır. Proje onaylandıktan sonra, doğalgaz abonelik merkezlerine giderek abonelik işlemlerini tamamlayıp sayacınıza kavuşabilirsiniz.
Ekiplerimiz gaz açımına geldiğinde doğalgaz ile ilgili kullanacağınız bütün cihazların kullanıma hazır halde bulunması gerekmektedir. Ayrıca; Ocağın bulunduğu yerde iki adet menfez (havalandırma) bulunmalıdır. Kombi dışarıda ise; kombi dolabı olmalıdır.
İlk doğalgaz bağlantı başvurusu için, tesisatın bağlanacağı konutun açık adresinin bilgileri ve T.C kimlik kartı ile beraber doğalgaz dağıtım şirketine başvuru gerçekleştirilmelidir. Tesise sahip olan kişi ya da bağımsız bölümün maliki abonelik talebi gerçekleştirmek mümkün.
İGDAŞ ÇALIŞMA SAATLERİ 2021
İGDAŞ veznelerinin çalışma saatleri ise sabah 08:15 - 12:30 öğle 13:30 - 16:45 arasıdır. İGDAŞ'ın hafta sonu sadece Cumartesi günü bazı şubeleri hizmet verirken, Pazar günleri bütün şubeleri kapalı olmaktadır.
Doğalgaz projesi kimler çizebilir sorusunun cevabı: Mühendislik firmasının yetkili makine mühendisleri ve teknikerleri proje çizilecek olan meskene ücretsiz keşfe gelirler ve bilgisayar ortamında proje çizilir. Şirket, projeyi çizdikten sonra ilgili şehrin doğalgaz dağıtım merkezine gidilir ve onay süreci başlatılır.
doğalgaz projesinde ocak değil, ocak için ayrılan yer belirtilmiştir. kişisel düşüncem gazın açılması için ocağın var veya yok olmasının bir önemi yoktur.
Yerel gaz şirketinden alacağınız doğalgaz aboneliğinin ardından, yetkili bir kombi satış bayisine giderek kombi seçiminizi yapabilir ve kombi projesi için keşif istemelisiniz. Yetkili bayi projelendirme için keşfe geldikten sonra, kombi değiştirme sürecinde alacağınız hizmetler hakkında bir sözleşme imzalamalısınız.
Kombiler ilk kez çalıştırılacakları zaman öncelikle su basınç bar ayarları kontrol edilir. Ardından gaz vanasının açık olup olmadığı kontrol edilir. İlk açılışta barın 1,5 olması ve gaz vanasının da açık olması gerekir. Tüm bu kontrollerin ardından kombiye gelen şalterin açık konuma getirilmesi gerekir.
Güvence bedelleri, her yıl Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından Kurul Kararı ile belirlenir. Güvence bedelini, sözleşme hesap numaranız ile tüm PTT şubelerine, anlaşmalı bankalara, kredi kartı ve Bursagaz web sitesi online işlemler menüsüne üye olarak ödeyebilirsiniz.
en geç 5 (beş) iş günü içerisinde kontrol edilerek onaylanır ve proje onayı sonrasında güvence bedeli yatırılabilir. Eksik tespit edilen projeler ise düzeltilmek üzere firmaya geri gönderilir.
- DOĞAL GAZ ACİL için 187'yi, diğer acil durumlar için 112 Acil Çağrı numarasını arayabilirsiniz. 2. Adınızı, soyadınızı ve size ait iletişim bilgilerinizi veriniz.
a) Abone olacak kişinin TC Kimlik Numaralı resmi kimlik ibrazı, b) Müracaat eden kişi; mülk sahibi ise tapu fotokopisi, kiracı ise tapu fotokopisine ilave olarak abone olabileceğine dair mülk sahibinin onay verdiğini gösteren imzalı dilekçe ve kira kontratı fotokopisi.
İade işlemlerinde; güncellenen güvence bedeli, varsa borçlarınız tahsil edildikten sonra yapılır. Güvence bedeli iadesi; İGDAŞ Hizmet binalarımızdaki veznelerimizden / PTT Şubelerinden TC kimlik beyanı ve fotokopisi ile alınabileceği gibi talebinizle vadesiz TL banka hesabınıza IBAN no ile havale edilebilir.
Yasal olarak doğru olan bu talep ile kiracılar tüm bu hizmetlerin aboneliklerini kendi üstlerine alırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri