Sürücü yaşınız 21 olması gerekiyor
En az 21 yaşında olduğunuzda ekonomik bir araç kiralayabilirsiniz. Orta sınıf bir araç için ise sizden istenen yaş şartı en 25 olmanızdır. Büyük ve lüks bir araç kiralamak istediğinizde ise en az 28 yaşında olmanız gerekir.
Araba kiralamanın şartlarından ilki yaştır. Ehliyet alma yaşı 18 olsa da araba kiralama yaşı 21 olarak belirlenmiştir. 21 yaşın altındaki kişiler araba kiralayamazlar.
Kiraladığınız aracı yalnızca sözleşme ve teslimat formunda belirtilen kişi/kişiler kullanabilir. Sözleşmede belirtilmeyen üçüncü kişilerin, aracı kullanmaları halinde meydana gelebilecek hasarlarda, hiçbir hasar güvencesi geçerli değildir.
Kiralama sözleşmesinde belirtilmeyen bir kişi kiralık aracı kullanırsa ne olur? Bu durumda, tüm rent a car sigortaları geçersiz hale gelir. Herhangi bir kaza durumunda tüm masraflar sözleşmeyi imzalayan kişiler tarafından ödenmek durumunda kalır.
İlgili 26 soru bulundu
Kiraladığınız aracı yalnızca sözleşme ve teslimat formunda belirtilen kişi/kişiler kullanabilir. Aracın, kiralayan şahıs dışındaki kişi/kişilerce kullanılabilmesi ilave sürücü/sürücülere ait sürücü belgesi bilgilerinin kira sözleşmesinin üzerinde gösterilmesi ve ek sürücü bedeli ödenmesi ile mümkündür.
Eğer yaşanan trafik kazasında kusurlu olan taraf sizseniz, tamir bitene kadar aracın kirası sizden talep edilebilir. Bu durum 'Kira Kaybı' olarak bilinmektedir. Bunun yanısıra bazı durumlar hariç, araçta oluşan hasarı trafik sigortası karşılar. Eğer araç tam kaskolu ise, kasko karşılamaktadır.
Kiralık araçta oluşan hasar kasko tarafından karşılanır. Kasko, bu bedeli kusurlu olan sürücünün trafik sigortasından temin eder.
Araç kiraladığınız şirkete haber verdiğiniz durumlarda kiralık aracınızla şehir dışına çıkabilirsiniz. Hatta yalnızca şehirler arası gidiş yolculuğu için araç kiralamanız gerekiyorsa farklı şehirlerde şubeleri olan bir firmadan aracınızı kiralayarak aracı başka bir şehirde teslim etmeniz de mümkün.
Kiralık aracı kiracı haricinde başkası sürebilir mi? Kiralık araç, aracı kiralayan şahıs dışındaki kişi/kişilerce kullanılabilir fakat rezervasyon aşamasında Zizycar üzerinden belirttiğiniz ek sürücü haricinde başkası kullanamaz.
Araç Kiralama Koşulları Kişi araç kiralamak istediğinde firmaların yasal olarak istediği birtakım gereklilikler vardır. Bunların başında elbette sürücü belgesi, yaş sınırı ve kredi kartı geliyor. Araç kiralama işleminde kabul gören üzerinde fotoğraf ve TCKN olan yeni sürücü belgesidir.
Araç kiralamak için tedarikçi firmanın uyguladığı kurallara göre minimum 1 yıllık ehliyet sahibi olmak gerekiyor. Bazı firmalarda bu süre 3 yıla kadar çıkabiliyor. 1 yıldan az süreli ehliyeti olanlar ya da hiç ehliyeti olmayanlar araç kiralama hizmetinden yararlanamaz.
Kredi kartı olmadan araç kiralayabilirsiniz. Aynı zamanda kiraladığınız aracın şartları arasında kredi kartı zorunluluğu bulunmaması gerekir. Otorento, Türkiye'nin tüm havalimanlarında araç kiralama hizmeti vermektedir. Ancak, kredi kartına ihtiyaç olmadan araç kiralanabilecek havalimanları sınırlı sayıdadır.
Şehir içinde günlük önemli işleriniz varsa ya da günübirlik bir seyahat planı yaptıysanız, 1 günlük araç kiralayabilirsiniz. Bu şekilde araç kiralarken aracınızı belirlediğiniz saatte teslim alıp, 24 saat sonra aynı saatte teslim etmeniz gerekir.
Kiralama süresi günlük kiralamalarda en az 1 gün yani 24 saat, aylık kiralamalarda ise 30 gündür. Adrese Araç Teslim Etme ve/veya Adresten Teslim Alma: İstenilen adrese araç teslimi veya istenilen adresten araç teslim alma hizmeti ek ücrete tabidir.
Koşullar firmalara bağlı olarak değişmekle birlikte araç kiralayabilmesi için kişilerin Findeks notunun 1500 ile 1900 arasında olması tercih ediliyor.
Araç Kiralamada Motor Arızası Kime Aittir? Motor arızası durumunda kasko tarafından karşılanıyor. Ancak sigorta eksperleri tarafından yapılan incelemeler sonucunda eğer bariz bir şekilde kullanıcı kaynaklı sorun tespit edilirse, aracı kiralayan kişi ile firma arasında anlaşma sağlanmaya çalışılır.
Evet, araçlarımızda sigara içilmesi yasak.
Kiralık aracı kendiniz teslim alıp, yine kendiniz teslim etmelisiniz. Eğer kiraladığınız aracı başkasının teslim etmesi gerekiyorsa bu durumda aracı kiralarken bu kişinin de ehliyetiyle birlikte sizinle aracı teslim almaya gelmesi ve ek sürücü olarak kiralık araç sözleşmesine imza atma zorunluluğu bulunur.
Hırsızlık amaçlı cam, far ayna hasarlarında mutlaka polis raporu alınmalıdır. Kiralık araçta cam çatlaması durumunda polis raporu ya da kaza tespit tutanağına ihtiyaç duymadan geçerli yazılı beyanınıza istinaden kiraladığınız aracın ön, arka ve yan cam hasarı, ön far hasarı, arka stop hasarı, ayna hasarı onarılabilir.
Kiralık araç periyodik bakım işlemleri kiralama yapan firmaya aittir. Dolayısıyla tüm bakım onarım işlemlerini firma zamanında yapmalıdır. Kiralama yapacağı araçların bu gibi işlemlerinin tam olmasına dikkat etmelidir.
Kiralık araçlarda kasko olmaması müşteriyi bağlayan bir durum değildir. Bu hükmü gerçekleştirmesi gereken araç kiralama şirketidir. Sizin hatanızdan kaynaklanan durumla karşılaşmadığınız müddetçe ve kasko şirketlerinin ödeme yükümlülüğü olan durumlarda bütün sorumluluk araç sahibine aittir.
Öncelikle, kiralık araç şirketi ile iletişime geçin ve ne olduğunu onlara bildirin. Muhtemelen bir hak talebinde bulunmanızı isteyecekler ve sizden hasarın fotoğraflarını sağlamanızı isteyebilirler. Ardından, kalifiye bir tamirciden onarımların bir tahminini almanız gerekecek.
Kiralık aracın kaskosu aracı yapar aracı kiraya veren değer kaybı ,gelir kaybı ile poliçe artış farkını sizden ister.
Kaskosuz araç kiralamak yasal değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri