1 tatlı kaşığı zerdeçal tozu, 4 yemek kaşığı kadar süt ve 1 yemek kaşığı limon bir kap içerisinde karıştırılır. Neredeyse tüm tarifler için homojen bir karışım elde edildikten sonra uygulama yapılmak istenen bölgelere tüy dökücü karışım sürülür. Ortalama 15 dakika bekledikten sonra uygulama yapılan alan durulanır.
Ağda ve jilet gibi geleneksel yöntemler, cildin doğal yağ dengesini bozmakta ve tahriş oluşumunun hızlanmasına neden olmaktadır. İstenmeyen tüylerden kurtulmanın en kesin yolu, lazer epilasyon yaptırmaktır. Lazer epilasyon, koyu renkli kıl foliküllerini parçalamakta ve yeni tüy oluşumunu engellemektedir.
Tüyleri temizlemek istediğiniz bölgeye, kremi kılları tamamen kapatacak şekilde paketin içerisinden çıkan spatula yardımıyla sürün. Kremi cildinizde 3 dakika bekletin. Ardından küçük bir bölgedeki ürünü sıyırıp tüylerin çıkıp çıkmadığını kontrol edin. Tüyler döküldüyse kremi cildinizden tamamen sıyırın.
Özellikle şeker, gül suyu, limon suyu, bal ve baharatlar; bitkisel yöntemlerle tüylerden kurtulmak için tercih edilen ürünlerdir. Özellikle yulaf ezmesi ve limon suyu kürünün yüzdeki tüylerden kurtulmak konusunda oldukça etkili olduğu söylenir.
İlgili 30 soru bulundu
1 tatlı kaşığı zerdeçal tozu, 4 yemek kaşığı kadar süt ve 1 yemek kaşığı limon bir kap içerisinde karıştırılır. Neredeyse tüm tarifler için homojen bir karışım elde edildikten sonra uygulama yapılmak istenen bölgelere tüy dökücü karışım sürülür. Ortalama 15 dakika bekledikten sonra uygulama yapılan alan durulanır.
Limon kürü, en etkili tüy azaltıcı doğal yöntemlerden biridir. Bu kür, limon suyu ve tuzun karışımıyla hazırlanır. Hazırlanan karışım tüy köklerini zayıflatarak zamanla tüylerin azalmasına yardımcı olur.
Tüy dökücü krem mi yoksa jilet mi? Tüy dökücü kılların kökünden çıkmasını sağlayan bir yöntemdir. Daha uzun süreli bir tüy alımı sağlar ve tüylerin yeniden çıkması daha geç olur. Jilet ise tüyleri sadece yüzeyden keser, bu nedenle tüyler daha sert bir şekilde yeniden çıkar.
Tıraş bıçağı gibi kıl köklerine zarar vermediği için, tüy dökücü kremler mevcut kılların çoğalmasını sağlamaz. Bunun haricinde, tüy dökücü kremler, neredeyse sizlerin bile gözle zor gördüğü ve ince tüyleri bile kolaylıkla döktüğü için, ağda gibi tüylerin uzamasını ve kalınlaşmasını beklemenize hiç gerek yoktur.
Lazer epilasyon, ağda gibi ağrılı ya da zaman alıcı yöntemlere göre pratik bir seçenek sunar. Aloe vera tüy dökücü içeriğindeki doğal enzimlerin bazıları, tüy foliküllerini azaltmaya ya da tüylerin kökünü zayıflatmaya yardımcı olur.
Karınca yumurtası yağı çok eski zamanlardan beri bilinen, tüy görünümünün azalmasına katkı sağlayan ve doğal yollarla elde edildiği için cilde hiçbir zararı olmayan geleneksel bir yöntemdir. Aynı zamanda kıl köklerini kurutan yağ olarak da bilinmektedir.
Elma sirkesi, cildi nemlendirici ve tüyleri yumuşatıcı özelliklere sahiptir. Bunun için bir bardak sıcak suyun içine bir yemek kaşığı elma sirkesi koyarak karıştırabilir ve bu karışımı istenmeyen tüylerin bulunduğu bölgeye uygulayabilirsiniz. 15-20 dakika beklettikten sonra tüyleri nazikçe sünger yardımıyla silin.
Merhabalar, vücut kıllarından kalıcı olarak kurtulmanın en etkili yöntemi lazer epilasyondur. Buz Lazer, etkili ve kalıcı sonuçlarının yanında ağrısız ve güvenli olması ile de günümüzün en çok tercih edilen lazer epilasyon yöntemidir.
Yumurta Akı, Mısır Unu ve Toz Şeker Karışımı
Haftada 4 kez uygulanarak tüylenmede azalma gözlenebilir. Özellikle yüz bölgesindeki tüylerde etkili olduğu söylenir.
Eğer aşırı tüylenme sebebi östrojen hormonu azlığı ya da testosteron hormonu fazlalığından kaynaklı oluşuyorsa, bu durumda taze nanenin tüy azaltıcı etkisinden faydalanılabilir. Tüy azaltan nane kürü 1 ay gibi kısa bir vadede iyi sonuçlara ulaşmanızı sağlıyor.
Tüy Dökücü Krem, kasık, kasık bölgesi, penis tabanı, skrotum (testis torbası) ve kalçalardaki tüylerin alınması için uygundur. Tüy dökücü kremi penisin gövdesine veya üstüne, kalça aralarına, anüs ve perianal bölge çevresine uygulamayın.
Veet Klasik Tüy Dökücü Krem 100 ml - A101.
Özellikle kız çocukları adet görmeye başlayıp birkaç sene geçtikten sonra (yaklaşık 15 yaş civarı) herhangi bir problem yoksa bacak, koltuk altı ve bikini bölgelerinden epilasyona başlanabilir. Ergenliğin başlaması ile hormonların tam olarak düzene girmesi arasında birkaç senelik bir süre gerekli.
Her çocuğun gelişimi farklı olduğundan, kesin bir yaş sınırı vermek zor olsa da genel olarak 13-15 yaşları arasında tüy alma konusu gündeme gelir. Bu dönemde vücut tüylenmesi artar ve kız çocukları daha fazla farkındalık kazanır. Elbette her çocuğun olgunlaşma süreci farklıdır.
Genital bölgenin tıraşı temizlik için önemlidir. Tüyler çok uzadığında bakteri birikmesi yapabilir ve aşırı terlemeye neden olabilir. Bu bölgenin temizliği jilet, tüy dökücüler, lazer epilasyon ve ağda ile yapılabilir.
Sporcular hangi epilasyon yöntemlerini kullanır? Sporcular kıllarını nasıl alıyor diye merak ediyorsanız, aslında cevabı tüylerini almak isteyen herkesle aynı. Ağda, tüy dökücüler ve tıraş bıçağı sporcuların kıllarını alırken kullandığı yöntemler arasında.
- Tüysüz olmak, daha pürüzsüz bir yüzeye izin verdiği ve yağların kıllarla tıkanmasını önlediği için spor masajına yardımcı olur. Aynı zamanda vücut tüylerinin alınması sporcunun kir ve teri vücudundan daha kısa sürede temizleyebilmesine izin verir.
İnsanların istenmeyen tüylerinden kurtulmak için evde deneyebileceği yöntemler arasında tıraş olmak, iple almak, epilasyon yapmak, tüy dökücü kremler kullanmak ve ağda yapmak gibi pek çok geleneksel yöntem bulunur.
Lazer epilasyonun temel prensibi budur. Bu prensipten yola çıkarak ortalama 8 seans yerine, 3-4 seans lazer epilasyon yaptırarak tüylerinizi inceltebilirsiniz. Ortalama 3-4 seans sonra jiletin kalınlaştırdığı tüylerde incelme sağlamış olursunuz. Buz Lazer, tüm kıl tiplerinde etkili ve kalıcı sonuçlara sahiptir.
Yapılan araştırmalarda limon kabuğu yağının düzenli kullanılması halinde tüy köklerini azalttığı gözlemlenmiştir. Özellikle son yıllarda diğer kozmetik tüy dökücü ürünlerin aksine limon kabuğu yağının daha sağlıklı bir şekilde tüylerin dökülmesini sağladığı görülmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri