Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan (EPDK), 20 yılını dolduran doğalgaz sayaçlarının müşteri talebi olmaksızın değiştirilmesinin mevzuata uygun olduğu bildirildi.
Elektronik sayaçtan mekanik sayaca geçiş için aboneden sayaç veya sayaç değişim bedeli talep edilmemektedir. Elektronik sayaçtan mekanik sayaca geçiş yapmanızla ödeme şekliniz değişecek ve sözleşmeniz yenilenerek sonradan ödemeli doğal gaz kullanımı yapacağınız için Güvence Bedeli talep edilmektedir.
Abone tesisatlarına takılı olan mevcut su sayaçları; çalışmama, patlak olma, periyodik muayene yapılmama (10 yılda bir muayene edilip damgalanmama), standart dışı olma, yüksek tüketime itiraz edilme gibi nedenlere bağlı olarak İdare tarafından değiştirilmektedir.
Kullanmakta olduğunuz doğalgaz sayaçlarınızın on yılını doldurunca, ilgili yönetmelik gereği muayene edilerek gerekli kalibrasyon işlemlerinin yapılması gerekmektedir. Sayaçlarınızın kalibrasyonu, tüketiminizin doğru faturalandırılması için önem arz etmektedir.
3. Sayacımın değişimi halinde ücret öder miyim? 10 yıllık damga süresini dolduran sayaçların damga ayar işlemleri için sökülerek yerine geçici ya da yeni sayaç takılması durumunda herhangi bir ücret ödenmemektedir.
İlgili 45 soru bulundu
İlk kez yapılacak doğalgaz bağlantı bedeli ev sahibi tarafından ödenir. Doğalgaz güvence bedelini kiracı mı öder? Dağıtım firmalarına ödenen güvence bedeli evin içerisinde oturan kiracı tarafından ödenir.
Doğalgaz proje fiyatları 2023 yılında temmuz ayı sonrası için 2000 TL + KDV olarak belirlenmiştir.
abone bağlantı bedeli 2 bin 135 TL olacak. Kombiler. için güvence bedeli 1352 TL'ye yükseldi.
E Devlet adresi üzerinden TC Kimlik numaranızı ve şifrenizi girerek açılan sayfaya bulunduğunuz bölgenin doğalgaz şirketi ismini yazarak Abonelik Sözleşmesi Başvurusu'na tıklayıp Şartnameyi kabul etmeniz gerekiyor. aşamalarını doldurarak doğalgaz aboneliğinizi internet üzerinden gerçekleştirmiş olacaksınız.
Bozulan, patlayan, camı kırık ve mührü kopuk vb. su sayaçlarının mutlaka değiştirilmesi gerekmektedir. Bu gibi durumlarda abonelerimiz, su faturası ile SASKİ Genel Müdürlüğü Abone İşleri Daire Başkanlığı 1 nci kattaki Saha ve Sayaç Kontrol Şefliğine başvurmak zorundadırlar.
Sayaç değişimi veya sökme takma işlemlerinde dağıtım şirketi tüketiciden herhangi bir bedel talep edemez. Yalnızca, tüketicinin ölçüm değerlerinde hata olduğunu kontrolünü talep etmesi durumunda sayacın sökülmesi takılması gerekirse, tüketiciye sayaç sökme-takma bedeli yansıyabilir.
Elektronik (kartlı) sayacımı, mekanik (faturalı) sayaç ile nasıl değiştirebilirim? Başkentgaz Mobil, e-Devlet üzerinden veya Abone İşlem Merkez'lerinden elektronik sayaçtan mekanik sayaca geçiş işleminizi yapabilirsiniz.
Su sayacının arızalanması, okunamaması ,patlaması veya 10 yıllık periyodik muayene süresinin dolmasından dolayı sayaç değişim ücreti olarak 40,00 TL alınır.
Doğalgaz aboneliğinin devredilmesi için nüfus cüzdanı, tapu ya da kira kontratı fotokopisi, binaya ait tesisat numarası ile birlikte ilinizin doğalgaz dağıtım şirketine gitmeniz gerekmektedir.
ANLAMI. Sayacın dış kutusuna zarar verici müdahalede veya şebekeden sökülmesi nedeniyle vanasını kapatmıştır. Ekranda CEZALI ibaresi çıkar, bu durumda ALO 185'i arayabilirsiniz.
Madde 40- (Değişik fıkra:RG-14/5/2022-31835) Sayaçlar, dağıtım şirketinin mülkiyetinde olup abone bağlantı bedeli dışında hiçbir bedel alınmadan dağıtım şirketince temin edilerek sisteme dahil edilir.
1 Kasım 2023 tarihi itibarı ile uygulanacak olan Kademe 1 Konaklama tarifesi perakende satış birim fiyatı [ 1,07999202 TL/kWh (KDV hariç)]/[ 11,491115 TL/m³ (KDV hariç) ] 'dır.
Doğal gaz faturalarınızı anlaşmalı bankalar üzerinden, Bursagaz Müşteri Hizmetleri Merkezi'nden ve tüm PTT şubelerinden ödeyebilirsiniz. Ayrıca kredi kartı ile Bursagaz web sitesindeki Fatura Ödeme menüsünden de ödemelerinizi yapabilirsiniz.
2023 yılında ortalama eve doğalgaz döşeme fiyatları, 40.000 TL ile 60.000 TL arasında değişmektedir.
Doğalgaz projesi çizim işi sadece yetkili bir mühendislik firması tarafından yapılması gerekmektedir. İGDAŞ yetkisi olmayan firmalar doğalgaz projesi çizimlerini İGDAŞ tarafına gönderip onay alamamaktadır.
Sayaç arızasından dolayı dağıtım şirketi tarafından tüketiciye geri ödeme yapılması gereken durumlarda ise sayacın fazla ölçüm yaptığı sürenin tümü dikkate alınarak tüketiciye alacak tahakkuk ettirilecek.
Doğalgaz için konut, ibadethane ve cemevi abonelerinin 24 Nisan 2023'ten 31 Mayıs 2023'e kadar olan 38 günlük kullanımı için ücret ödenmeyecek. Ücretsiz doğalgazın 44.2 milyar TL'lik maliyeti Hazine'nin borçlanmasıyla karşılanacak.
Açıklanan kararname sonrasında 1 yıllık süreyle konutlarda 25 metreküpe kadar olan doğalgaz tüketimi Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri