"Ctrl" tuşunu (veya Mac OS'de "Command" tuşunu) basılı tutun ve klasörleri veya dosyaları tıklatın. Tıklattığınız tüm dosya ve klasörler seçilir. Bir dosyanın veya klasörün seçimini kaldırmak için, "Ctrl" tuşunu basılı tutun (veya Mac OS'de "Command" tuşu) ve dosyayı veya klasörü tıklatın.
Birden çok dosya seçmek için, seçmek istediğiniz ilk dosyanın veya klasörün adını duyana kadar Sekme tuşuna basın. Ardından, Shift tuşunu basılı tutun ve ok tuşlarını kullanarak dosyaları veya klasörleri seçin.
İşte nasıl değiştirileceği. Dosya Gezgini'nde gruplama ve sıralama seçenekleri Dosya Gezgini'ni açın ve ek gruplama ve sıralama seçeneklerini etkinleştirmek istediğiniz klasöre gidin. Her ikisi için de süreç benzerdir. Klasörde boş bir alana sağ tıklayın ve Gruplandırma ölçütü veya Sıralama ölçütü seçeneğini seçin.
Bilgisayarınızın fare ya da touch pad ile birden fazla dosya ve klasör seçmek için tıkla ve sürükle işleminden faydalanacağız. Fare ya da touch pad üzerinde bulunan sol tıklama düğmesine basılı tutarak seçeceğiniz dosya ve klasörün üzerinde sürükleyin.
Dosya Gezgini'nde arama: Görev çubuğundan Dosya Gezgini açın veya Başlat menüsünü seçip basılı tutun (veya sağ tıklayın), Dosya Gezgini seçin ve ardından bir arama konumu seçin: Bilgisayarınızdan ve buluttan ilgili dosyaları hızla bulmak için Giriş'ten arama yapın.
İlgili 23 soru bulundu
Dosya Nedir: Bilgisayarda bilgilerin kaydedildiği birimlere dosya denir. Dosya içerisinde resim, yazı, müzik gibi her şey olabilir. Yazılımlar ürettiği bilgileri dosyalarda saklar. Örneğin çizdiğimiz bir resme daha sonra bakmak istiyorsak onu bir dosyada saklamamız gerekir.
"Ctrl" tuşunu (veya Mac OS'de "Command" tuşunu) basılı tutun ve klasörleri veya dosyaları tıklatın. Tıklattığınız tüm dosya ve klasörler seçilir. Bir dosyanın veya klasörün seçimini kaldırmak için, "Ctrl" tuşunu basılı tutun (veya Mac OS'de "Command" tuşu) ve dosyayı veya klasörü tıklatın.
Gizlemek istediğiniz dosyayı veya klasörü bulun. Söz konusu klasör ya da dosyanın üzerine basılı tutun. "Yeniden Adlandır" seçeneğini seçin ve hemen ardından dosya isminin başına "." ekleyin. Son olarak "Tamam" butonuna basın.
Bilgisayarda bilgilerin (verilerin) kaydedildiği birimlere dosya adı verilir.Dosyalar içerisindeki bilginin türüne göre ses dosyası,video dosyası,yazı dosyası,resim dosyası,sunu dosyası gibi isimlerle birbirinden ayrılır.Bir dosyanın ne ile ilgili bilgi sakladığını simgeleriyle (ikon) ya da uzantılarıyla anlayabiliriz.
File Layout (Dosya Düzeni), veya bir başka deyişle sıralama düzeni, bilgisayar içerisindeki dosyalar ya da bir veri tabanı içerisindeki dosyaların spesifik özelliklere göre sıralanmasıdır.
Dosyalama sistemlerini alfabetik dosyalama sistemi, kronolojik dosyalama sistemi, bölgesel dosyalama sistemi, numaralı dosyalama sistemi, konu esaslarına göre dosyalama sistemi, karma dosyalama sistemi ve sanal dosyalama sistemi şeklinde yedi başlık altında ele almak mümkün.
Tek sözcük seçmek için sözcüğe hızla çift tıklayın. Metnin bir satırını seçmek için imleci satırın başlangıcına yerleştirin ve Shift + aşağı ok tuşlarına basın. Paragraf seçmek için imleci paragrafın başlangıcına yerleştirin ve Ctrl + Shift + alt ok tuşlarına basın.
İpucu: Bir dosyayı hızla açmak ve son dosyalarınızın listesini görüntülemek için Ctrl+O tuşlarına basın.
Başlat > Denetim Masası'nı seçin. Denetim Masası iletişim penceresinde, Görünüm ve Kişiselleştirme seçeneğine çift tıklayın. Görünüm ve Kişiselleştirme iletişim kutusunda, Klasör Seçenekleri'ne çift tıklayın ve Klasör Seçenekleri kısmından Gizli Dosya ve Klasörleri Göster seçeneğini seçin.
Bilgisayarda bilgilerin kaydedildiği birimlere dosya adı verilir. • Dosya içerisindeki bilgi; resim, yazı, çizim, ses gibi her şey olabilir. Dosya Yapısı: Bir dosya ismi 3 kısımdan oluşur.
Bir dosya ismi 3 kısımdan oluşur. Dosya Adı,nokta ve uzantı. Dosyaya kendimizin verdiği isimdir. Bu isim ile dosya içerisinde ne olduğunu dosyayı açmadan bilebiliriz.
Dosya adı ile dosya uzantısını ayırmak için kullanılan ayraç görevini görür. Nokta işareti önemlidir ve genelde dosyanın hazırlandığı program tarafından otomatik konur. Dikkat Edelim: Dosya veya klasör adı en fazla 255 karakterden oluşabilir.
CTRL + D ya da Delete = Seçili dosyayı Geri Dönüşüm Kutusu'na gönderir. CTRL + R = Seçili sayfayı yeniler. CTRL + V ya da Shift + Insert = Kopyalanmış öğeyi yapıştırır.
Ctrl + L: Web sitesinde ki adres kısmını seçer. Ctrl + Z: Herhangi yapılan bir işlemi geri almaktadır. Ctrl + Y: Sayfayı Yeniler. Ctrl + P: Sayfayı yazdırır.
Eylemi geri almak için Ctrl+Z tuşlarına basın.
Yeni klasörü oluşturmak istediğiniz yere gidin ve Yeni Klasör'e tıklayın. Klasörünüzün adını yazın ve Enter tuşuna basın. Belgeyi yeni klasöre kaydetmek için, Dosya > Farklı Kaydet'e tıklayın, yeni klasöre göz atın ve Kaydet'e tıklayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri