Merhum Mohamed Abdulkhaliq Gargash Camii, Birleşik Arap Emirlikleri'nde bir kadın mimar tarafından tasarlanan ilk camilerden biri olma özelliğini de taşıyor. Projenin çıkış noktası, Dubai'nin endüstriyel kalbi olan Al Quoz semti sakinlerine hitap eden minimum sakin ve manevi bir ibadet alanı inşa etmek olmuş.
Dubai'de Müslümanların yanı sıra geniş bir Hristiyan, Hindu, Sih, Bahai, Budist ve diğer dinlerden topluluklar bulunmaktadır.
DÜNYADA EN ÇOK CAMİ HANGİ ÜLKEDE VAR
Dünyada en çok cami Endonezya'da var. Endonezyadaki cami sayısı ise 818.634 adet. Dünyada en çok cami hangi ülkede var sorusunu merak edenler için harika bir liste olan en çok cami olan ülkeler listesinde Hindistan ikinci sırada yer alıyor.
Dubai'de nüfusun çoğunluğu Hint, Bangladeş, Pakistan, Asya ve Batılı vatandaşlar tarafından oluşuyor.
İstatistiklere göre Almanya'da yaklaşık 2 bin 800 cami bulunuyor. Zaman zaman, özellikle yüksek minare gibi daha dikkat çekici mimari özellikler taşıyan camiler, şehir görüntüsüne uyumları çerçevesinde tartışmaların veya anlaşmazlıkların odağında yer alabiliyor.
İlgili 35 soru bulundu
Amerika'nın en büyük cami kompleksi olan Amerika Diyanet Merkezi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2016'da açıldı. Cami, Maryland'de 60 dönümlük bir arazi üzerine inşa edildi.
Ülkenin her yerinde bir çok cami bulunmaktadır. Azerbaycan halkı da sürekli olarak bu camileri kullanmaktadır. Azerbaycan Camileri de yıllardır insanların ibadet etmelerini sağlamak için çok iyi düşünülmüş şekilde inşa edilmiştir.
Kadınlar için elbiseler, şortlar ve tulumlar çok yönlü kullanıma uygundur. Erkekler içinse bol pantolonlar ve diz boyu şortlar gündüzleri çok iş görür.
Yine de rezervasyon yaptırdığınız otelden evlilik cüzdanı istenirse şaşırmayın çünkü yasalara göre evli olmayan kadın ve erkek aynı otel odasında kalamaz.
Dubai'nin resmî dili Arapçadır, ancak şehirde yaygın olarak kullanılan birçok Arap lehçesi vardır.
Çamlıca, Üsküdar'da yapımına 29 Mart 2013'te başlanan ve 3 Mayıs 2019'da açılışı yapılan cami, cumhuriyet tarihinin en büyük camisidir. 63 bin kişi kapasiteli ve 6 minareli cami 57 bin 500 metrekarelik alana sahiptir.
Bugün Çin'de aşağı yukarı 45.000 camii vardır.
Birleşik Arap Emirliklerinde ise 14,000 Türk yaşıyor.
Dubai yasaları
Dubai'nin yasaları, Birleşik Arap Emirlikleri'nin federal yasaları temelinde şekillenir, ancak aynı zamanda özerklik ve yerel karar alma yetkisine sahiptir. Dubai, modern ve gelişmiş bir şehir olarak kabul edilir ve şeriat yasaları, özellikle aile ve miras konuları gibi belirli alanlarda uygulanır.
Dubai'de belirli bir asgari ücret yoktur. Çalışan bireylerin aldığı asgari ücret; deneyime, eğitime, sektöre, beceriye göre değişmektedir. Örneğin, üniversite mezunları 12.000 dirhem asgari ücret alırken, tecrübeli işçiler 5.000 dirhem kazanmaktadır.
Kadınların saçlarını ve vücutlarının tamamını örtmesi gerekir. Erkeklerin saçlarını örtmesi gerekmez ama erkekler de şort ve kolsuz gömlek giyemez.
Gece hayatı barlar ve gece kulüplerden çok otellerde yoğunlaşmıştır. Üç yıldızlıdan beş yıldızlılara birçok otelin bünyesinde gece kulübü, lounge veya bar bulunmaktadır. Bu yüzden de gece hayatı otellerle özdeşleşmiştir. Ayrıca Dubai'de 21 yaşın altındakilere içki satışı yasaktır.
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) İkinci Başkanı Seçim Aydın, otellere kayıt yapılırken evlilik cüzdanı sorulmasının "isteğe bağlı" olduğunu belirterek, bu kararı otellerin aldığını söylüyor. Ancak Aydın, otel kayıtlarında kimlik tespiti yapılmasının yasal zorunluluk olduğunu belirtiyor.
Dubai yasalarına göre, Müslüman olmayan ve 21 yaşından büyük kişiler polisten bir alkol ruhsatı almak koşuluyla içki içebiliyor. Barlarda ve gece kulüplerinde içki ruhsatı pek kontrol edilmiyor olsa da, ruhsatsız içerken yakalananlar gözaltına alınıp, para cezasına çarptırılabiliyor.
Birleşik Arap Emirlikleri'nde Whatsapp ve FaceTime üzerinden konuşmak yasak. Geldiğiniz ülkede çalışan bu uygulamalar Dubai'de çalışmayacak ve dolayısıyla bu uygulamalar üzerinden sesli veya görüntülü konuşma yapamayacaksınız. Alternatif olarak Dubai olduğunuz süre boyunca Zoom ya da BOTIM kullanabilirsiniz.
Alkol. Alkollü içecekler, satış ambalajında olması, %24'ten fazla fakat %70'ten daha fazla alkol hacmi olmaması, 5 litreyi geçmeyen kaplarda olması, kişi başına net miktarının toplam 5 litre olması şartıyla.
Küba'da hiç cami yok. Dolayısıyla da bir camiye ihtiyaç var gerçekten. Ama bunun nasıl, ne zaman ve ne şekilde yapılması gerektiği önemli bir konu.
Kanada'daki ilk cami olma özelliğini taşıyan Raşid El Faruk Cami 12 aralık 1938'de açılmıştır. Caminin açıldığı tarihte Kanada'da yaklaşık 700 Müslüman bulunmaktaydı. Caminin yapımında emeği geçen en önemli isim Hilwie Hamdon'dur.
Türkiye'de yaşayan Müslümanların titizlikle baktığı cami sayısının en çok yoğun olduğu il İstanbul olarak karşımıza çıkıyor. İstanbul'u ise Konya ve Ankara takip ediyor. En az cami bulunan iller ise sırasıyla; Kilis, Yalova ve Tunceli olarak karşımıza çıkıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri