Düğünden 3 ve 6 Ay Öncesi: Gelinlik Silüeti Kesinleşmiş, Gelinlik Randevusu Alınmış Olmalı Düğünden 3 ila 6 ay öncesinde, içinde kendini harika hissettiğin o gelinliği bulduğunu umut ediyoruz.
Pek çok inanışa göre damadın düğünden önce gelini gelinlikle görmesinin uğursuzluk getireceği düşünülüyor. Bu inanış günümüzde batıl inanç olarak görülüyor. Üstelik damadın da gelinin bu heyecana ortak olması gerekir. Eğer gelin dilerse, gelinlik denemeye damat ile gidebilir.
Satın alım sonrasında düğününüzden 1 ay önce beden ölçüleriniz alınır ve tadilat yapılmaya başlanır. Bu prova son 1 ay içeresinde yapılır ki, gelin adayının düğün hazırlıkları süresince kilo değişiklikleri gelinliği etkilemesin.
Düğünden ne kadar zaman önce gelinlik alınmalı? Makul olan süre ortalama 2 ay öncesinden gelinlik siparişini vermektir.İster hazır olsun ister kişiye özel gelinlik olsun,bu süreye uymak gerektiğini düşünmekteyiz.
Tüm organizasyonun temeli, enerjisi gelin ile başlar gelinlik ile devam eder. Çoğu zaman sıralamada düğün mekanınızı seçtikten sonra sıra gelinliktedir. Bu süre 1 yıl veya 6 ay olabileceği gibi pandemi dönemiyle 2-3 ay kadar kısa sürelere düştü. Önceden gelinliğinizin hazırlık sürecini halletmeniz, en büyük avantajdır.
İlgili 15 soru bulundu
Bu durum yine geleneklere ve adetlere göre değişkenlik gösterebilir. Ancak genel olarak gelinliği damat çıkarır sözü herhalde gelinliğin zor çıkarılan bir kıyafet olacağından ve damadın yardım etmesi gerektiğinden ötürü olabilir.
Kiralama süreniz İstanbul içi düğünlerde 5 gün, İstanbul dışı düğünlerde 7 gündür. Şirket daha uzun yapılan kiralamalarda ilave olarak ürün bedelinin yarısını talep etmektedir. Abiye elbiselerde ise kiralama süresi 4 gündür.
Gelinlik, nikâh, nişan ve kına gecesi için alınan tüm elbiselerin, aksesuarların ve kuaförün ücretini ise adetlere göre damat tarafı öder.
Gelinlik Provasında Nasıl Bir İç Çamaşır Tercih Etmeliyim? Gelinlik provanızın daha konforlu geçebilmesi için gelinlik randevusuna gelirken straplez kesimde ve ten rengi iç çamaşırı tercih etmenizi öneririz.
İlk olarak gelinliğinizi diktirmek mi istiyorsunuz yoksa hazır almak mı istiyorsunuz buna karar vermeniz gerekir. Kişiye özel bir gelinliğin dikilmesi ve hazırlanması 4 ila 6 aylık bir süre alabiliyor. Hazır gelinlikler için gereken tadilat süresi ise 1 ya da 2 ay içerisinde tamamlanabiliyor.
Adetliyken Gelinlik Giyilir Mi? Gerekli tedbirleri alırsanız ve hazırlıklı olursanız, regl döneminizde olsanız bile gelinliğinizi hiç kirletmeden gece boyunca rahat edebilir, bu özel günün kendisine odaklanabilirsiniz.
Gelinliğe uygun duvak mutlaka olacak diye bir şart günümüzde kalmamıştır.
Hiçbir şeyi aceleye getirmeden, mükemmel sonuca ulaşabilmek için düğüne en az üç ay kala gelinliğini seçmen gerek. Tarzına ve bütçene en uygun gelen markaları ya da tasarımcıyı belirledikten sonra, düğün tarihinden maksimum 6 ay, minimum 3 ay önce gelinlik randevunu alarak beğendiğin modelleri deneyebilirsin.
Genel olarak üst kısmı korseli ve alt kısmı prenses etek şeklinde gelen gelinlik modellerinde yalnızca sütyen ve külot tercih edebilirsiniz. Gelinliğinizin sırt kısmı açık ise sırt bağları olmayan bir sütyen ya da arkası şeffaf sütyenler kullanmalısınız.
Hayalinizi süsleyen ve büyük bir heyecanla aldığınız gelinliğinizi evinize ister düğünden 1 ay önce getirin isterseniz de düğüne 1 gün kala hiç farketmez, her şekilde gelinliğinizi yukarıda, etekleri yere değmeyecek bir şekilde asmanız gerekir.
Gerdek gecesi gelinliğin altına ne giyilir diyen ve sadelikten yana olan gelin adaylarına, külot ve sütyen takımları, tül ve dantelin bir arada kullanıldığı beyaz renkteki iç çamaşırları tavsiye edilebilir. Mayo tipi tek parça iç çamaşırlar ve jartiyerler giyilebilir.
Kuaföre giderken mutlaka rahat bir kıyafet giymelisiniz. Saçınız ve makyajınız bittikten sonra, kıyafetinizi kolayca çıkarabilmeniz adına, gömlek ya da yakası geniş bir bluz giymenizde fayda var. Eğer makyajınızı gelinliğinizi giydikten sonra yaptıracaksanız, gelinlik koruyucu bir önlük takmayı sakın unutmayın!
Gelin başı provası, en özel güne hazırlanmadan önce farklı modeller denenerek gelinin yüz hatlarına, gelinlik/duvak modeline ve tercihine en uygun modelin seçilip, provasının yapılması işlemidir.
Gelinin gelinliği, aksesuarları, ayakkabıları damat tarafından alınırken, damadın damatlığı ise kız ailesi tarafından alınır. Ayrıca gelin ve damadın hatta gelinin yanında kuaföre gelen yakın akrabalarının kuaför masrafları da damat tarafı tarafından karşılanır.
Kınada erkek tarafı gelinin elbisesini, ayakkabısını, takısını ve benzeri aksesuarları alır. Aynı şekilde kına gecesinde gelinin avucuna konulan altını da unutmamak gerek. Geleneklerimize göre kına ve çerezler de erkek tarafından karşılanır.
Düğün Hazırlıkları
Düğün hazırlığı da tamamı ile erkek tarafına aittir. Bu hazırlıklar, kısaca aşağıdaki gibi nitelendirilebilir. Düğün kartı, davetiyesi ve basımının sorumluluğu. Düğün salonu, müzik ve eğlence tarafının sorumluluğu.
Gelinlikler Asitsiz Kağıtlara Sarılmalı
Düğün öncesinde de gelinlikleri kendi özel kılıfında tutmanız gerekir. Saklama sırasında periyodik olarak havalandırmanız gerekir. Havalandırma sırasında leke oluşumlarını da rahatlıkla takip edebilirsiniz. Gelinliği asarak saklamak şeklinin zamanla bozulmasına neden olur.
Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, düğün organizasyonu için düzenlenen sözleşmede yer alan 'Alınan kaparo iade edilemez' şeklindeki hükmünün geçersiz olduğuna karar verdi. Emsal nitelikteki kararla, düğün için ödenen kapora; 30 gün öncesinden iptal edilse dahi iade edilecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri