En Çok Kullanılan Sosyal Medya Uygulamaları 2023 yılı itibariyle Twitter, TikTok, YouTube, Instagram, Facebook, WhatsApp, Reddit, Quara ve Telegram'dır; Popüler Sosyal Medya Uygulamaları kolay bilgi ulaşımı, keyifli zaman ve yüksek etkileşim sunmaktadır.
Dünyanın en çok kullanılan çevrim içi mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, aylık 2 milyar kullanıcıya sahip. WhatsApp'ın mesajlaşma dışında sesli ve görüntülü arama, durum paylaşma, grubu arama gibi özelliklerinin olması, uygulamanın daha esnek bir şekilde kullanılabilmesini sağlıyor.
Özellikle 18 yaş üstü gençlerin yüzde 95'inin sosyal ağlarda zaman harcadığını, 60 yaş üstü bireylerde de bu oranın yüksek olduğunu ifade eden Eraslan, "Türkiye'de 40 milyonu aşan kullanıcı sayısı ile Instagram ilk sırada yer alıyor, bunu WhatsApp, Twitter ve YouTube takip ediyor" diye konuştu.
En çok kullanılan uygulamalar listesinde ilk sırada WhatsApp yer alıyor. WhatsApp'ı YouTube izlerken, ardından da Facebook geliyor. WhatsApp'ın 44 milyon aylık gerçek ziyaretçisi bulunuyor.
Instagram. Instagram uygulaması interneti en hızlı harcayan sosyal medya uygulamalarından biridir. Gün içerisinde Instagram'da fotoğrafları görüntülüyoruz ve her fotoğraf için yaklaşık 512 KB internet harcanıyor.
İlgili 33 soru bulundu
480p: 1 saat boyunca 480p çözünürlükte izlenen bir YouTube içeriği, ortalama olarak 490 ile 655 MB arasında internet kullanımı gerçekleştirir. 720p: Genel olarak kullanıcıların büyük bir kısmının tercih ettiğini YouTube izleme çözünürlüğü olan 720p, 1 saatte 1.2 – 2 GB arasında internet harcar.
2022'de en çok indirilen uygulamalar (iOS/Android)
Tüm kategoriler arasında en popüler olan üç uygulamanın sırasıyla Instagram, Trendyol ve WhatsApp olduğu ortaya çıktı. Bu üç uygulamanın hemen arkasında ise son yılların en popüler sosyal medya platformlarından biri olan TikTok geldi.
En İyi Mesajlaşma Uygulamaları: Facebook Messenger
Hem ABD hem de Kanada için App Store'daki en popüler iOS mesajlaşma uygulaması haline geldi. Her iki ülkede de Facebook Messenger , WhatsApp'tan sonra Android kullanıcıları için en popüler ikinci uygulama.
ABD kaynaklı WhatsApp ise 590 milyon kullanıcı ile ikinci sırada ve ABD, Latin Amerika, Güney Afrika, Endonezya ülkelerinde en çok kullanılıyor. Facebook Messenger ise 500 milyon kullanıcı ile üçüncü sırada ve genelde ABD'de kullanılıyor.
En çok kullanılan mobil uygulamalarda Türkiye sıralamasına baktığımızda da sıralamanın şu şekilde olduğunu görüyoruz; WhatsApp, YouTube, Facebook, Instagram, Google Maps, Messenger, e-Devlet, Sahibinden, Twitter, Letgo, Garanti BBVA, LinkedIn, TikTok, Yapı Kredi, Türkiye İş Bankası, Yandex Haritalar, n11, Trendyol, ...
WhatsApp, dünyanın kuşkusuz en popüler mesajlaşma uygulaması olarak öne çıkıyor.
APP STORE ÜZERİNDE 2 MİLYONA YAKIN UYGULAMA VAR
Firma tarafından bugün açıklanan rapora göre ise App Store üzerinde 2022 yılında 1 milyon 783 bin 232 adet uygulama yer aldı.
Apptopia tarafından yayınlanan verilere bakıldığında, toplamda 672 milyon indirme sayısı ile dünya çapında en iyi uygulama olarak karşımıza TikTok çıkıyor. TikTok'un arkasından ise listeyi Instagram, WhatsApp, CapCut, Snapchat, Subway Surfers, Facebook, Stumble Guys ve Spotify takip ediyor.
En Çok Kullanılan Sosyal Medya Uygulamaları 2023 yılı itibariyle Twitter, TikTok, YouTube, Instagram, Facebook, WhatsApp, Reddit, Quara ve Telegram'dır; Popüler Sosyal Medya Uygulamaları kolay bilgi ulaşımı, keyifli zaman ve yüksek etkileşim sunmaktadır.
Aynı adı taşıyan şirket, eski Yahoo! çalışanları olan Biran Acton ve Jan Koum tarafından ABD'de, Kaliforniya eyaletindeki Santa Clara kentinde kurulmuştur. Meta, Inc. WhatsApp Inc.
Çin'de WeChat uygulamasını kullanmanızı kurum olarak öneriyoruz. Çin'de eğer bir WeChat uygulamanız varsa hayatınız daha kolay olacaktır. WeChat sadece WhatsApp ve diğer mesajlaşma programlarından farklı olarak aynı zamanda banka hesabınız ile entegre olmuş bir internet bankacılığı modelidir.
Almanya'da da WhatsApp en önemli iletişim aracı olarak kullanılıyor ve Download-Charts'da bir numarada yer alıyor.
YouTube. Listenin ikinci sırasında çevrimiçi video ve sosyal medya platformu YouTube var. Sosyal medyadan para kazanma konseptinin öncülerinden biri olarak lanse edilen platform, an itibari ile Google Play Hizmetleri'nde olduğu gibi 10 milyarın üzerinde indirmeye sahip.
Telefonunuzda Play Store uygulamasını açın ve indirdiğiniz her şeyi görmek için Uygulamalarım ve Oyunlarım üzerine dokunun. Üstte yeni sekmelerin görüntülendiğini fark edeceksiniz. Güncellemeler: Bu sekmede yeni sürümü çıkan uygulamaları ve son zamanlarda güncellediğiniz uygulamaları göreceksiniz.
WhatsApp görüntülü konuşmada dakikada ortalama 5-6 MB internet harcar. Yani 10 dakikalık bir konuşmada ortalama 50-60, bir saatlik bir konuşmada ise ortalama 330 MB internet harcarsınız.
En popüler iletişim uygulamaları arasında yer alan WhatsApp, sesli görüşmede her dakika ortalama 300 KB ila 400 KB internet tüketir. Hizmette en fazla veriyi görüntülü aramalar harcar. Uygulama üzerinden yapılan görüntülü görüşmede her dakikada ortalama 5 MB internet harcanır.
YouTube üzerinden 240p çözünürlüğünde bir video izlemek yaklaşık olarak 300 MB veri tüketilmesine neden oluyor. Videoları 360p çözünürlükte izlemek, saatte 700 MB civarında bir internet tüketimine neden olacaktır. Biraz daha iyi görüntü deneyimi sunan 480p çözünürlük ise saatte 1 GB civarında veri tüketiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri