1. Google. Popüler arama motorları listesinde ilk sırayı elbette ki Google alıyor. Google günümüzde dünyadaki açık ara en popüler arama motorudur.
En çok kullanılanların başında sayabileceğimiz en popüler arama motorları, Amerikan şirketi Google, Rus devi Yandex ve Çin merkezli Baidu dünya nüfusunun en çok tercih ettiği arama motorlarıdır. Ancak liste bu üç şirket ile sınırlı değildir.
Baidu, Çin'de en yaygın kullanılan arama motorudur. Çalışmalarınız için hedef kitleniz Çin ise Baidu arama motorunda var olmalısınız.
Bing – ABD Arama Motoru
Bing tüm windows bilgisayarlarında varsayılan olarak karşımıza çıkmaktadır. Bing arama uygulamasıda hala %6'lık bir oranda kullanılmaya devam ediyor fakat google karşı çok büyük bir üstünlük sağlamış değiller. Bing motoru 2009 yılında geliştirilmeye başlanmıştır.
Google'ı en popüler ve güvenilir arama motoru yapan şey, arama sonuçlarının kalitesidir. Google, kullanıcılara en doğru sonuçları göstermek için gelişmiş algoritmalar kullanıyor.
İlgili 41 soru bulundu
Gaziantepli yazılımcı Barış Çepik'in geliştirdiği ve dünyaya yaymak istediği yerli internet arama motoru "Vuhuv", günde 5-6 bin yeni kullanıcıya hizmet veriyor.
Rusya'nın en büyük teknoloji şirketidir ve %60,09 pazar payıyla arama motoru pazarının lideridir. Yandex dünya çapında 17 ülkede 30 ofise sahiptir, ancak şirketin kurucuları ve çalışanlarının çoğu Rusya'da bulunur. Google ve Baidu'nun ardından dünyanın en büyük 3. arama motorudur.
Yaani, Turkcell tarafından geliştirilen Türkiye merkezli arama motorudur.
Türkiye'nin ilk yerli arama motoru Yaani.com.tr yayında.
WeChat, aylık 1 milyardan fazla kullanıcısı olan Çin'in en popüler mesajlaşma uygulamasıdır. Sadece bir mesajlaşma servisi olarak yola çıkılmışken, ödemelerden yolculuğa çıkmak veya hatta uçuş rezervasyonu yapmak gibi her şeyi yapabileceğiniz bir uygulamaya dönüşmüştür.
Japonların arama motoru tercihi Yahoo!. Yahoo! Japonya 'nın pazar payı %56 civarında. Google, Japonya'da %31'lik paya sahip. Uzakdoğunun gözde ülkesi Hong Kong'un arama motorunda tercihi Yahoo!.
Safari, Apple tarafından geliştirilen ve WebKit motorunu temel alan bir web tarayıcısıdır.
İşletim sisteminde Microsoft Edge varsayılan tarayıcı, Bing ise arama motoru ve başlangıç sayfası olarak ayarlanıyor. Yani Microsoft'un kendi ürün ve hizmetleri.
İlk arama motoru 1990 yılında bir üniversite öğrencisi olan Alan Emtage tarafından Archie adıyla kuruldu. İngilizce "archive" kelimesinden türemiştir. Bu arama motoru insanların aradıkları dosyaları bulmaya çalışıyordu.
Arama motoru ise Google, Bing, Yahoo gibi bir web tarayıcısı aracılığıyla erişilebilen çevrimiçi bir araçtır.
Google' a dizin hizmeti veren bir dizindir. Genel olarak ; Google, MSN Search, Yahoo, Bing, Aol, Ask, Blekko, Lycos, Excite, GoodSearch, Dogpile, MyWebSearch, Webcrawler, Info, InfoSpace, Search gibi arama motorlarını sayabiliriz.
Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu'nun yaptığı açıklamada Yandex ve Google gibi başka bir arama motorunun alt yapısının kullanılmadığı, Yaani'nin Turkcell tarafından geliştirildiği bilgisi paylaşıldı.
Metager en iyi bilinen Alman arama motorudur. Arama sorgularını yaklaşık 50 diğer arama motoruna iletir.
Mehmet Ali Yalçındağ (d. 1964, İstanbul, Türkiye), Türk iş insanı, Yandex Türkiye CEO'su.
Türkiye'de arama motorunun yanı sıra e-ticaret, navigasyon, mobil uygulama ve reklamcılık alanlarında faaliyet gösteren Yandex, Türkiye'de İstanbul'da bulunan ofisini 2020 yılının Eylül ayında kapatma kararı almıştı. Şirket, Türkiye'deki faaliyetlerini Ekim 2020'den bu yana Rusya merkezli olarak devam ediyor.
Mynet, Türkiye'nin ilk Türkçe internet platformu. 1999 yılında kuruldu. 2019 yılı sonu itibarı ile 26 milyon internet kullanıcısına hizmet veren Mynet, Türk internet kullanıcılarının %49'una erişen Türkiye'nin en büyük internet platformlarından ve dünyanın en fazla ziyaret edilen dört yüz internet firmasından birisi.
Kim 20 GB İster? 5 aşamadan ve her aşamasında 1 soru bulunan bir GB ödüllü yarışmadır. BiP uygulamasını Android cihazınıza indirmek ve “Keşfet” alanı altındaki “Kim 20 GB İster?” servisini takip etmek ücretsizdir.
Google, 2000'li yıllara dek arama motoruna özellikler ekleyerek onu dünyanın en önemli arama motoru haline getirecekti. 1998'de açılan bir diğer arama motoru MSN, gücünü Overture, Looksmart ve Inktomi'den alıyordu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri