"KANAL" menüsüne gelin. "Otomatik ayarlama" seçeneğini seçin ve "OK" tuşuna basın. "Ayar türü" ekranında "DVBS/S2" seçeneğini seçin ve "OK" tuşuna basın. "Uydu" seçeneğini seçin ve "OK" tuşuna basın. Açılan listeden "Türksat 3A/4A veya TURKSAT 42.0 E"yi kumandanızın "OK" tuşu ile seçin.
Uydu alıcısının “Kurulum” veya “Ayarlar” menüsünden, “Tek Kanal Arama” alt menüsünde, “Uydu” kısmında “Türksat 42° E” ve Türksat Ankara Paket parametrelerini manuel olarak girilerek, “Şebeke Arama” (Network Search) açık seçilmelidir. Otomatik tarama sonucunda, güncel kanal bilgileri uydu alıcınıza eklenmektedir.
Uydu Alıcı Cihazların Ayarlanması
Diğer uydu alıcıları içinse, 12380 MHz frekansı, Dikey V-polarizasyon, 27500 Sembol Oranı, FEC ¾ veya 11747 MHz frekansı, Yatay H-polarizasyon, 27500 Sembol Oranı ve FEC 5/6 değerleri girilerek “Şebeke Taraması” yapılmalıdır.
- Öncelikle kumanda üzerinden menü kısmına giriş yapılmalıdır. - Ardından bu kısımda kanal sekmesine geçiş yapılmalıdır. - Kanal sekmesinde yer alan otomatik ayarlama tuşuna basılmalıdır. - Son olarak OK kısmına basmak suretiyle otomatik arama gerçekleştirilebilir.
Türksat otomatik arama frekansını uydu alıcısına girip, şebeke arama (Network Search) açık seçilerek, kanal arama (Manual Search) yaptırılması güncel kanal listesinin uydu alıcınıza yüklenmesi için yeterli. Ancak herhangi bir olumsuzluk durumunda kanalları manuel olarak da ekleyebilirsiniz.
İlgili 32 soru bulundu
LNB Tipi: Evrensel. LNB Gücü: 13/18 V. LNB Seçimi: Kapalı DISEqC Modu: Kapalı olacak şekilde ayarlayın.
Türkiye ülkesinde televizyon kanallarının yayınları Türksat 4A uydusu üzerinden yapılmaktadır. Uydunun frekans ayarlarının otomatik olarak yapılması için Türksat 4A arama frekans bilgilerine ihtiyaç vardır.
Kumandadan menü tuşuna basın ve Ayarlar'a girin. Kanallar altında Kanal Tarama ve Ayarlar'a gelin. Uydu ayarları kısmında Türksat 42.0E'yi seçin. LNB frekansı 9750/10600 olacak şekilde ayarlayın.
Türksat otomatik kanal arama frekansı nedir? sorularına cevap bulunacaktır. Türkiye ve Batı kapsama alanı için 12380 V SR:27500 Türkiye ve Doğu kapsama alanı için 12423 H SR:30000 Türksat 4A Frekanslarını uydu cihazınızı aşağıdaki yönergeleri takip ederek kolayca girebilirsiniz.
Türkiyenin uzayda konumlandırdığı uydular 42.0°E dedir. Şuanda 42.0°E boylamında Türksat 2A, Türksat 3A, Türksat 4A uyduları yer almaktadır. Türkiyenin uzaya göndermiş olduğu son uydu ise Türksat 4B 50.0°E boylanımda yer almaktadır. Peki neden 42.0°E dersen uzayda bu boylam türkiyeye tahsis edilmiştir.
Türksat Tanıtım Yayını Parametreleri:
F:12380 Pol: V Dikey, SR:27500, FEC: 3/4 (Avrupa ve Türkiye) F:12423 Pol: H Yatay, SR:30000, FEC: 3/4 (Orta Asya ve Türkiye)
Kör tarama, DVB uydu alıcılarının, kablo alıcılarının ve set üstü kutuların özel bir fonskiyonudur. Bu özelliği taşıyan alıcılar 2003 yılından beri piyasada olup önceden frekans, sembol oranı bilgisi ya da özel bir ayar gerektirmeksizin uydunun tüm frekans aralığının taranmasına imkân tanırlar.
Kanal D, TÜRKSAT 4A uydusunda sırasıyla Frekans:11977 , Symbol Rate:27500, FEC:5/6 ve Polarizasyon: H-Yatay frekans değerlerinde yayın yapıyor.
Türksat 3A uydusunun sahip olduğu yüksek alış gücü avantajına sahip Türkiye kapsama alanı, Türkiye'den uplink yapacak TV yayınları, genişbant veri hizmetleri, VSAT ve darbant veri hizmetleri için kullanılmaktadır.
Kanal D HD şu anda D-Smart 22. kanal, Digiturk 24. kanal, Teledünya 25. kanal, Türksat TKGS 3. kanal, Türksat 4A 12245 H 27500 5/6 frekansından, Turkcell TV+ 22. kanal ve tivibu 23. kanaldan yayın yapmaktadır.
Bir olayın frekansını ölçmek için o olayın belirli bir zaman aralığında kendini kaç kere tekrar ettiği sayılır, sonra bu sayı zaman aralığına bölünerek frekans elde edilir. SI birim sisteminde frekans, hertz (Hz) ile gösterilir. Bir Hertz, bir olayın saniyede bir tekrarlandığı anlamına gelir.
Hızlı ayarlar > TV seçenekleri > Ayarlar > Kanal öğelerine basın. Gerektiğinde PIN kodunuzu girin. Otomatik Kanal Güncelleme öğesini seçip Tamam tuşuna basın.
Diseqc Ayarı Nedir?”Digital Satellite Equipment Control” (Dijital Uydu Ekipman Kontrolü) kelimelerinin kısaltmasıdır ve bir uydu alıcısının, birden fazla uydu anteni veya LNB (Düşük Gürültü Yayıcı) arasında seçim yapabilmesine olanak tanıyan bir iletişim protokolüdür.
Ayrıca LNB cihazlarının HD, full HD veya 4K görüntü kalitesi de fiyatlarını etkiler. Üstün görüntü kalitesine sahip gadget'ların maliyetleri, normal öğelerden farklı olur.
LNB' ler çanağın topladığı yüksek frekansda mikrodalga sinyalleri güçlendirir. Alıcının (receiver) işleyebileceği daha düşük frekans bandına indirirek anten kablosundan alıcıya iletir. Çanak anten uydudan gelen yayını odak noktasına toplar. LNB ise toplanmış olan bu mikrodalga (2-50GHz) sinyali güçlendirir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri