e-Devlet Kapısı'ndaki “Kimlik Bilgilerim” kısmında yer alan bilgilerinizde herhangi bir hata var ise açılan sayfadaki “Bilgilerimi Yenile” butonundan Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sistemlerindeki bilgilerinizle e-Devlet Kapısındaki bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz.
E-Devlet portalı üzerinden vatandaşlar SGK dökümü, sabıka kaydı, öğrenci belgesi, miras sorgulama, IMEI sorgulama ve KYK başvurusu gibi çeşitli işlemleri gerçekleştirebiliyor. E-Devlet'e giriş yapmak için e-Devlet Kapısı Devletin Kısayolu | www.türkiye.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.
Ayrıca e-Devlet Kapısı ile ilgili işlemler için 160 numaralı Çağrı Merkezimizi 7/24 arayabilirsiniz.
eğer basımda oluşan bir yanlışlık nedeniyle olduysa, kaymakamlığa gidip kimlik yenileme talebinde bulunduğunuzda sorun çözülecektir.
Güncel adresinizin e-Devlet Kapısı profilinizde de güncellenmesi için; kullanıcı menüsü "İletişim Seçenekleri" sayfasında ”Bilgilerimi Yenile” düğmesini tıklamanız gerekmektedir.
İlgili 41 soru bulundu
Bu durumlarda öncelikle Hızlı Çözüm Merkezi sayfasını inceleyiniz, eğer sorunuza cevap bulamaz iseniz, e-Devlet Kapısı Çağrı Merkezi'ne ulaşmak için "İletişim Formu" sayfasında bulunan formu doldurabilir, tüm mobil ve sabit telefonlardan 160'ı arayabilir veya [email protected] adresine e-posta gönderebilirsiniz.
e-Devlet; T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile girilebilen, vatandaşlara kamu dairelerindeki birçok hizmeti elektronik ortama taşıyarak ayağına getiren web tabanlı bir sistemdir. e-Devlet giriş yaparak nakil, TOKİ başvuru, MHRS, ikametgah, askerlik, SGK hizmet dökümü gibi önemli hizmetlere ulaşmanız mümkün.
Nüfus kaydının düzeltilmesi davası; kişinin Nüfus Müdürlüklerince tutulan nüfus sicil kayıtlarının düzeltilmesi veya iptali nedeniyle açılan davalardır. Genel olarak, nüfus müdürlüğünce yapılan maddi hataların düzeltilmesi ve çocuğun nesebinin belirlenmesi amacıyla açılmaktadır.
Düzenleme uyarınca isim veya soy isim değişikliği talep eden kişinin, yerleşim yerindeki nüfus müdürlüğüne yazılı olarak başvurması gerekir. Yazılı başvuru il veya ilçe idare kurulu tarafından incelenir ve talep haklı bulunursa nüfus kaydı düzeltilir.
Başvuru yaptıktan sonra kurul kararı en geç 30 gün içinde sonuçlanır. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yapılan duyuruya göre ad ve soyadı değişikliği başvuruları 24 Aralık 2022'ye kadar e-Devlet aracılığıyla da yapılabilecek.
Kullanıcı “Eski Şifremle Devam Etmek İstiyorum” seçeneğini tıklarsa, aynı şifresiyle devam edebilir. Kullanıcı şifresini 3 defa hatalı girerse sistem karşısına güvenlik resmi (captcha) çıkarır. Eğer hatalı giriş sayısı 10'u geçerse sistem kullanıcının şifresini 1 saat kullanılmaz hale getirir.
"85 milyon yurttaşın tüm bilgilerinin yer aldığı e-Devlet'te verilerinin S**Paneli.Org isimli internet sitesi tarafından ele geçirildiği, yakın zaman önce YSK ve bazı kamu kurumlarında hacklendiği basına yansımıştır.
Türkiye'de ikamet eden 85 milyon yurttaşın verileri 'S**Paneli.Org' isimli bir internet sitesi tarafından ele geçirildi.
E devlete ceza ne zaman düşer? 3 iş günü içerisinde tüm bilgiler e-devlete düşmektedir.
Bu kapsamda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 2020 yılının içerisinde Türkiye vatandaşlarının e-Devlet üzerinden banka hesap sorgulama işlemi yapmasına olanak sağlamaya başladı.
1. Kişisel Verilerin Güvenliği. Sisteme giriş yapan kullanıcılar sadece kendisine ait bilgilere erişebilmekte ve kendilerine ait verileri kurumlardan anlık olarak sorgulamaktadırlar. e-Devlet Kapısı vatandaşların profil bilgileri dışında herhangi kişisel bir bilgi tutmamaktadır.
İsim ve soyisim değişikliği davaları davacının hazırlığına bağlı olarak kısa sürede sonuçlandırılan davalardır. Kesin olarak süre verilmemekte birlikte dava açılmasıyla birlikte tek celsede ve 6 ay içerisinde sonuçlanması beklenmektedir.
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ad ve soyad değişikliğini e-Devlet üzerinden yapılabileceğini duyurdu.
Peki isim değiştirme ne kadar sürer ? İsim değiştirme davaları ortalama olarak 4 – 5 ay gibi bir sürede sonuçlanır. Fakat bu süre mahkemenin yoğunluğuna göre değişebilmektedir. Örneğin Ankara ilinde yaşayan kişiler davalarını Ankara Asliye Hukuk mahkemesinde açarlar.
e-Devlet Kapısı'ndaki “Kimlik Bilgilerim” kısmında yer alan bilgilerinizde herhangi bir hata var ise açılan sayfadaki “Bilgilerimi Yenile” butonundan Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sistemlerindeki bilgilerinizle e-Devlet Kapısındaki bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz.
İsim ve soyadı değiştirme davası, gerekli prosedürler hızlı bir şekilde yerine getirildiğinde ilk celsede veya en geç ikinci celsede tamamlanır. Dava mahkemeden mahkemeye değişmekle birlikte 3 ay – 5 ay gibi bir sürede tamamlanır.
Nüfusa kayıtlı olduğunuz yeri değiştirmek için dava açmanıza gerek yok. İkamet ettiğiniz ilçenin Nüfus Müdürlüğüne müracaat edip, nüfus kaydınızı buraya taşıyacağınızı beyan etmeniz yeterli. Bu konuda herhangi bir sınırlama yok.
e-Devlet şifreniz başka bir kişiye geçerse, o kişi tüm e-Devlet işlemlerini sizin adınıza gerçekleştirebilir. Bildiğiniz gibi e-Devlet sisteminin kimlik doğrulama işlemi sadece şifredir. Parolanızı girmek aslında kimliğinizi doğrular.
Sızdığı iddia edilen verilerin teknik olarak e-Devlet Kapısı'ndan çalınmış olması mümkün değil. Ayrıca bu iddiaları ortaya atanlar, 85 milyonun verilerinin çalındığını söylüyorlar. Hali hazırda e-Devlet Kapısı'nda 63 milyon kullanıcımız bulunuyor. Bu da iddiaların asılsız olduğunu gösteriyor.
Vekilin kimliğini ibraz etmesi, .e-Devlet Kapısı taahhütnamesinin vekil tarafından vekaleten imzalandığının şerh düşülerek imzalanması durumunda e-devlet şifresi vekil olarak alınabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri