Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

E devletten IMEI kaydı yapılan telefon ne zaman açılır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » E devletten IMEI kaydı yapılan telefon ne zaman açılır?

BİLGİ: IMEI kayıt nedeniyle kapanan tüm telefonlar 1 Ocak itibariyle tekrar erişime açılır. Yani yılbaşında 120 günlük kullanım süresi tekrar verilir. Basit bir şekilde yurtdışı kayıtlı telefonun her takvim yılında 120 günlük kullanım süresi bulunur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tech-worm.com

IMEI kayıt olduktan sonra ne zaman açılır?

Bu kurumun sisteminde kayıt yapılıp ve ücret yatırıldıktan sonra yurt dışından gelen telefonlar kullanıma açılır. IMEI kaydı yaptım telefon açılmadı gibi bir sorun yaşıyorsan bu durumun sistemsel kaynaklı bir gecikmeden olabilir. Bazı durumlarda IMEI kaydının tamamlanması birkaç saat veya birkaç gün sarkabiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kizlarsoruyor.com

Telefon Kaydı e Devlete ne zaman düşer?

Yurt dışından getirilen telefonun kayıt altına alınması için 120 gün içinde gerekli belgeleri tamamlayarak e-Devlet kapısı üzerinden başvurusunu yapmalıdır. -2023 yılı yurt dışı telefon kayıt ücretini ödemek. -Yurda giriş yapan belge sahibi şahsına ait pasaport yada kimlik bilgileri.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

IMEI kayıt işlemi ne kadar sürer?

Cevap: Kayıtsız bir telefon getirdiğiniz anda Gümrük muhafaza ekipleri tarafından ilk önce bu telefon kayıt altına alınacak. Sonrasında kayıt yaptırmanız için size 120 gün süre verilecek. Ancak bu telefon çift hatlı ise 120+120 gün süreniz bulunuyor. Yaptığınız kayıt için 20.000 TL ödemeniz gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hwp.com.tr

IMEI kayıt ücreti ne zamandan itibaren geçerli?

YENİ İMEİ ÜCRETİ NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK? İMEİ Kayıt ücreti için belirlenen 20 bin TL'lik tutar, 8 Temmuz itibariyle geçerli olacak. Son karar ile birlikte 2015 yılından bu yana yurt dışından şahsi kullanım için getiren telefonlara uygulanan harç bedelindeki toplam artış ise yüzde 15 bin 110 oldu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

2023 İMEİ KAYIT - YURTDIŞI CİHAZIMI KİMLİKLE KAYIT ETTİM! DETAYLI ANLATIM - E-DEVLET ve HARÇ ÖDEME

İlgili 30 soru bulundu

Soru cevap kısmı

IMEI kayıt ücreti ödendikten sonra ne yapılır?

Harç ödemesi kayıt sırasında sisteme entegre bankalar ya da vergi dairesi aracılığıyla yapıldı ise e-Devlet kayıt sayfasına geri dönülerek kayıt işleminin onaylanması ve sekiz rakamdan oluşan başvuru takip numarasının alınması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tuketici.btk.gov.tr

Telefon harcı yatırdıktan sonra ne kadar geçerli?

Daha önce kayıt yaptırdıysanız, kayıt yaptırdığınız yıl ve takiben 2 yıl yeni kayıt hakkınız bulunmaz. Sonraki yılın girmesiyle (1 Ocak itibariyle) kayıt hakkınız doğar. Yurtdışından getirdiğiniz telefonu kayıt ettirmeden (kayıtsız olarak) en fazla 120 gün kullanabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: donanimhaber.com

e-Devlet kayıt dışı olduğu tespit edilen IMEI ne demek?

Eğer 'Durum' sekmesinde Kayıt Dışı Olduğu Tespit Edilen IMEI yazıyorsa, bu cihazın ne ithalat ne de pasaport yolu ile kaydedilmediğini gösterir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tamindir.com

Kapanan telefon açılır mı?

1 yıl boyunca kullanılmaması ve IMEI sinyali alınmaması dolayısıyla iletişime kapatılan cihazlar, en son takılan hat ile kullanılması halinde yeniden iletişime açılacak. Bu işleme rağmen iletişime açılmayan cihazlar için BTK'ya başvuru yapılması gerekecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

1 pasaporta 2 IMEI kaydedilir mi?

Telefonu yerel bir operatöre kaydetmek veya kullanmak istediğinizde, genellikle pasaportunuzun bir kopyasını sunmanız gerekmektedir. 1 PASAPORTA 2 TELEFON KAYDEDİLİR Mİ? 1 pasaporta 2 telefon kaydetmek mümkündür ancak bunun için iki kayıt arasında 3 yıl geçmesi gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Telefonun kayıtlı olup olmadığını nasıl anlarız?

Kayıt başvurusundan sonra cihazın kayıt edilip edilmediğini nasıl öğrenebilirim? Cihazın kayıtlı olup olmadığı; e-Devlet kapısı üzerinden ( https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama) veya BTK Bilgi ve İhbar Merkezi (Tüketici İletişim Merkezi-120) aranarak öğrenilebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mfa.gov.tr

IMEI kapanan telefon yeni yılda açılır mı?

Ancak kapanan telefon Türkiye'de ne zaman IME kaydı yapılırsa o zamandan itibaren kullanılabilir. Dolayısıyla kaydı olmadığı için kapanan telefon sadece IMEİ kaydı yapıldıktan sonra açılmaktadır. Ancak BTK tarafından yurtdışından gelen telefonların kullanım hakkı her yılbaşında 120 gün (4 ay) olarak sıfırlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kaleninsesi.com

Kaçak telefona IMEI atma kaç TL?

IMEI ATMA ÜCRETİ 20-100 LİRA ARASINDA

Bu işlemin ücreti ise 20 ile 100 lira arasında değişiyor. IOS tabanlı cihazlara ise IMEI atma işlemi gerçekleştirilemiyor. Android tabanlı olan cihazların IMEI kodlarının değiştirilmesi ise box setler ya da manuel kod girilerek gerçekleştiriliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

IMEI kayıt hemen açılır mı?

İmei kaydından sonra telefonun açılması için net bir süre vermek mümkün değildir. Bu süre sistemde yaşanan yoğunluğa göre uzayabilmektedir. Maktu harçlara yüzde 50 oranında yapılan zam sonrasında yurt dışından getirilen telefonların izin bedeli ise 6 bin TL'den 20 bin liraya çıkarıldı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberler.com

Telefon açtırma nasıl yapılır?

T.C. kimlik numarası ve yabancı kimlik numarası bulunan, e-Devlet şifresi alabilen kişilerin tek kayıt mercii olan e-Devlet kapısı https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet üzerinden sisteme giriş yaparak gerekli bilgileri doldurmak suretiyle kayıt işlemi gerçekleştirilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Kayıt dışı cep telefonu nasıl açılır?

Yurtdışından getirilen telefonun açılması için pasaport ibraz etmek gereklidir. Pasaportun ibraz edilmesi durumunda, telefonun IMEI numarası kayıt altına alınarak telefon kullanıma açılır. Bu işlem, gümrükte yapılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: serbestiyet.com

Yurtdışı telefon Kaydı pasaport kaç ay içinde yapılmalı?

Kayıt işlemi öncesinde dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? IMEI kaydı için kişiye ait pasaportun son iki yıl içerisinde herhangi bir cihaz kayıt işleminde bulunulmamış ve kişinin Türkiye'ye giriş yaptığı tarihten itibaren 120 günü geçmemiş olması gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

IMEI kapanan telefon kullanılır mı?

4 ay sonra kapanır, kayıt yaptırana kadar bir daha hat takıp kullanamazsınız Türkiye sınırları içinde.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: technopat.net

E sim kaç ay sürüyor?

Çift SIM veya eSIM desteğine sahip cihazlarda, iki adet IMEI numarası yer alıyor. Bu sayede IMEI başına 4 aylık bir süre ile, yani toplamda 8 aylık bir süre ile bu cihazları kayıt yaptırmadan kullanmak mümkün.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hwp.com.tr

IMEI kaydı yapıldığını nasıl anlarız?

Cihazınızın numara çevirme ekranına *#06# yazarak öğrenebilirsiniz. NOT: Telefondan imei sorgulama yaptığınızda *#06# yazarak IMEI numaranıza ulaşamıyorsanız telefonunuzun ayarlar bölümünden telefon bilgileri bölümünden öğrenebilirsiniz. Aşağıdaki bölümden Android ve İOS işletim sisteminize göre öğrenebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Yurtdışı IMEI kayıt kalktı mı?

Güncelleme-1 : BTK tarafından kayıt için tanınan 120 günlük süre 2 ay daha uzatabiliyordu. 12 Eylül 2022 itibarıyla, e-Devlet üzerinden IMEI uzatma dönemi bitti. Dolayısıyla yurtdışı telefon geçici kayıt yapılır, geçici kayıt uzatma yapılır diyen kişilere itibar etmeyin.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bujuyollarda.com

Başkasının pasaportuna kayıtlı telefon alınır mı?

Başkasının pasaportuna telefon kaydettirme yasal değil.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: forum.donanimhaber.com

IMEI kayıt ücreti nereye ödenir?

Vergi dairelerine başvurarak, internet üzerinden vergi dairesi hizmetlerini kullanarak, mobil bankacılık uygulamalarınız ya da banka şubelerinden bu kayıt ücretini ödeyebilirsiniz. Ayrıca kredi kartı kullanarak da ödeme yapmanız mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pwc.com.tr

IMEI kayıt parası nereye yatırılıyor?

Yurt dışı telefon IMEI kayıt ücretini internet vergi dairesi üzerinden ya da Denizbank, İş Bankası ve Garanti Bankası aracılığıyla ödeyebilirsiniz. Bankaların yanı sıra size en yakın vergi dairesini ziyaret ederek de telefon vergisi yatırma işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: neredekal.com

e-Devlet üzerinden IMEI kaydı nasıl yapılır?

– E-devlet kapısı üzerinden yapılan imei kayıt işleminde yurda giriş yapan belge sahibi şahsına ait bilgileri e-Devlet şifresi ile https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet adresinden cihaz kaydını yapabilmektedir. e-Devlet kapısı üzerinden yapılan başvurularda kişiden herhangi bir belge talep edilmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tech-worm.com
Önceki makale
Lazer 8 seans kaç TL?
Sonraki makale
KYK Yurdu ikinci kez çıkar mı?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT