e-Fatura Görüntüleyici programını http://www.efatura.gov.tr/anasayfa.html adresinden indirebilirsiniz. Programın kullanılabilmesi için bilgisayarınızda Java 1.8 101 ve üzeri sürümü olması gerekir.
E-Fatura Görüntüleyici Kullanımı
http://www.efatura.gov.tr/anasayfa.htmladresinden E-Fatura Görüntüleme programı indirilir. Bilgisayara inen “EFaturaGoruntuleyici.jnlp” dosyasına tıklanarak E-Fatura görüntüleme programı açılır. “Aç” düğmesine tıklanarak bilgisayarda bulunan e-fatura XML'i açılır.
e-Fatura kesmek için gerekli programlar ve ayarlar
Ayrıca, Portalın çalışması için bilgisayarınızda Java'nın (JRE) en az 1.6 versiyonunun bulunması gerekmektedir. Java Ayarı aşağıdaki işlemleri yaparak gerçekleştirebilirsiniz.
XML, (Extensible Markup Language) insanlar ve bilgi işlem sistemleri tarafından kolay okunabilen doküman oluşturmayı sağlayan bir sistemdir. İnternet üzerinden sistemler ve platformlar arasındaki veri alışverişinin belli bir standartta olmasını sağlar.
İlgili 22 soru bulundu
http://www.efatura.gov.tr/anasayfa.html adresinden e-Fatura Görüntüleyici programını indirin. Bilgisayara inen "EFaturaGoruntuleyici.jnlp" dosyasını tıklayarak e-Fatura Görüntüleyiciyi açın. "Aç" düğmesine tıklayarak bilgisayarda bulunan e-Fatura XML'i açın.
XML dosyaları, metin dosyalarını okuyabilen herhangi bir uygulama ile açılabilir. Oxygen XML Editor, XML Notepad, Adobe FrameMaker, MadCap Flare, Quark Author, Liquid XML Studio gibi XML düzenleme programları, XML dosyalarını düzenlemeyi kolaylaştırır.
Bilgisayarınızda Oracle JRE (Java Runtime Environment) 32 Bit 1.7 ya da daha üst bir versiyonu yüklü olmalıdır.
E-arşiv portal uygulamasına giriş yapabilmek için öncelikle https://portal.efatura.gov.tr/EArsivPortalBasvuru/ bağlantısından başvuru yapmanız gerekmektedir. Bu bağlantıdan başvuru yaptıktan sonra başvuru yaptığınız mali mühür ile e-arşiv portal uygulamasına bu ekrandan giriş yapabilirsiniz.
XML, (Extensible Markup Language) insanlar ve bilgi işlem sistemleri tarafından kolay okunabilen doküman oluşturmayı sağlayan bir sistemdir. İnternet üzerinden sistemler ve platformlar arasındaki veri alışverişinin belli bir standartta olmasını sağlar.
1. http://www.efatura.gov.tr/anasayfa.html adresinden E-Fatura Görüntüleyici programı indirilir. 2. Bilgisayara inen “EFaturaGoruntuleyici.jnlp” dosyasına tıklanarak E-Fatura görüntüleyici açılır.
e-Faturaya geçiş yapmanın belli kanalları vardır. Bunlar; GİB Portal, GİB ile Entegrasyon ve Özel Entegratör üzerinden geçiştir. e-Faturaya başvuracak firmaların Kamu Sertifikasyon Merkezi'ne başvurarak mali mühür temin etmeleri gerekir. Şayet şahıs firması iseniz e-imza ile de başvuru yapabilmeniz mümkün.
Vergi Kaydı: e-Fatura kesmek için işletmenin vergi kaydı olması gerekir. Vergi kaydı, vergi dairesi tarafından verilen ve işletmenin vergiye tabi olduğunu gösteren bir belgedir. Fatura Bilgileri: e-Fatura keserken, gerekli fatura bilgileri doğru ve eksiksiz olarak girilmelidir.
GİB üzerinden kesmeyi tercih eden e-fatura kullanıcıları e-Fatura portal sayfasına portal.efatura.gov.tr/efatura/egiris.jsp adresinden, her tarayıcı ile uyumlu çalıştığı için herhangi birini açarak giriş yapabilirler.
e-Fatura; tamamen elektronik ortamda hazırlanmış ve kesilmiş faturanın, tedarikçiden alıcıya online olarak gönderilmesini ve izlenmesini sağlayan sistemdir. Geçerlilik açısından geleneksel kâğıt faturalar ile arasında hiçbir fark yoktur. e-Fatura, mükellefi işgücü ve zaman kaybı gibi yüklerden büyük oranda kurtarır.
2024 yılında ortalama mali müşavir maaşı 42.900 TL civarında olup, en düşük maaş 33.000 TL ve en yüksek maaş ise 78.150 TL olarak belirtilmiştir. Bu tablo, deneyim süresine göre mali müşavir maaşlarının 2024 yılında genel bir özetini sunmaktadır.
Ön Muhasebe Kursu'nun süresi 3 ay olup, saat olarak 60 saattir. Bireysel Eğitimlerde bu süre ortalama 40 Saattir.
e-Fatura yalnızca e-fatura mükelleflerine kesilip gönderilebilir. e-Arşiv fatura ise göndericinin e-fatura mükellefi, alıcının ise kağıt fatura kullanıcısı veya son kullanıcı olması durumunda kullanılır. Yani e-arşiv fatura, e-fatura kullanıcısı olmayan mükelleflere kesilir ve gönderilir.
Vergi mükellefi olsun veya olmasın, bir işletmenin satılan mal veya hizmet bedelini e-arşiv fatura olarak düzenlemesine ilişkin olan sınır, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren 6.900 TL olarak güncellenmiştir.
E-fatura yeni bir belge türü olmayıp, kâğıt fatura ile aynı hukuki niteliklere sahiptir. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yönetilen e-fatura uygulamasında amaç tek format ve standarda göre satıcı ve alıcı arasında güvenli, zaman ve maliyet tasarrufu sağlayan bir sistem oluşturmaktır.
Excel 2016 veya önceki bir sürümü kullanıyorsanız, Veri > Diğer Kaynaklardan > XML Verisi İçeri Aktarma İşleminden öğesine tıklayın. İçeri aktarmak istediğiniz XML veri dosyasının (.xml) bulunduğu sürücüye, klasöre veya İnternet konumuna gidin. Dosyayı seçin ve Aç'ı tıklatın.
Dosya menüsünde Yeni'nin üzerine gelin ve Dosya'ya tıklayın. Şablonlar bölmesinde XML Dosyası'nı seçin ve Aç'a tıklayın. Düzenleyicide yeni bir dosya açılır. Dosya varsayılan XML bildirimini içerir: <?xml version="1.0" encoding="utf-8"> .
XML (Extensible Markup Language ya da Türkçesiyle Genişletilebilir İşaretleme Dili), hem insanlar hem bilgi işlem sistemleri tarafından kolayca okunabilecek dokümanlar oluşturmaya yarayan bir işaretleme dilidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri