Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

E-fatura kaç yıl saklanır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » E-fatura kaç yıl saklanır?

e-Fatura'nın saklama zorunluluğu Vergi Usul Kanunu'na göre e-Fatura'nun düzenlendiği ya da alındığı yıldan itibaren beş yıl, Türk Ticaret Kanunu'na göre de on yıldır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mikro.com.tr

Fatura saklama zorunluluğu kaç yıl?

Vergi Usul Kanunu hükümleri uyarınca defter tutmak zorunda olmayanlar Kanunun 232,234 ve 235 . nci maddeleri gereğince almaya mecbur oldukları fatura, gider pusulası ve müstahsil makbuzlarını tarih sırası ile düzenlenme tarihlerini takip eden takvim yılından başlayarak beş yıl süre ile muhafaza etmeye mecburdurlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lebibyalkin.com.tr

E-fatura kaç gün geriye dönük?

Vergi Usul Kanununa göre, geriye dönük e-fatura ve e-arşiv fatura, matbu faturada da olduğu gibi, malın teslimi veya hizmetin yapıldığı tarihten itibaren en fazla 7 gün içinde düzenlenmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: parasut.com

Eski faturalara nasıl ulaşabilirim?

e-Fatura başvuru sorgulama işlemi, "ebelge.gib.gov.tr" adresi üzerinden gerçekleştirilebilir. Bu web sitesine vergi kimlik numaranız veya TC kimlik numaranız (TCKN) ile giriş yaparak e-fatura sorgulama yapabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: parasut.com

Geçmiş tarihli e-fatura düzenlemesi mümkün mü?

Geriye dönük kesilecek faturanın satış tarihinden sonraki 7 gün içerisinde kesilmesi zorunludur. Bu süre zarfını aşan geriye dönük elektronik faturalar geçersiz sayılır ve para cezasına konu olur. Aynı zamanda cari tarih ve fatura tarihi arasında başka bir faturanın kesilmemiş olması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isbasi.com

e-fatura ile e-arşiv faturanın farkı nedir?

İlgili 43 soru bulundu

Soru cevap kısmı

2023 e-arşiv fatura limiti ne kadar?

2023 yılında e-Fatura kesme ve düzenleme sınırı 4.400 TL olarak açıklanmııştır. Bununla birlikte 1 Mart 2023 tarihi itibarıyla e-Belge düzenleme zorunluluğuna tabi olmayan mükelleflerin vergiye tabi olmayan kişilere düzenleyeceği e-Arşiv Fatura'lar için sınır 5.000 TL'dir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mikro.com.tr

Geçmişe dönük fatura işlenir mi?

e-defter beratı yükleme dönemi geçtikten sonra muhasebe kayıtlarında bir düzeltme yapılması ise mümkün bulunmamaktadır. Ayrıca, e-defter beratı yükleme tarihinden sonra geç gelen bir fatura daha sonraki bir ayda defter kayıtlarına işlenebilecektir ancak faturanın işlendiği tarih değil fatura tarihi geçerli olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: forum.efatura.gov.tr

E-Arşiv fatura görüntülenebilir mi?

Düzenlediğiniz e-arşiv faturanın takibini yaparak elektronik ortama aktarılan belgenizi görüntülemek istediğinizde bunu e-Arşiv Fatura Görüntüleme Programı sayesinde gerçekleştirebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: parasut.com

E-Arşiv fatura dökümü nasıl alınır?

Fatura Bazında Listeleme ekranında ya da Arşiv bölümünde faturanızı açtıktan sonra "Yazdır" butonuna basarak faturalarınızı yazdırabilirsiniz. - GİB Portal yöntemini kullanıyorsanız portalde yazdırabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: forum.efatura.gov.tr

Süresi geçmiş e-fatura nasıl iptal edilir?

Temel e-Fatura gönderici tarafından iptal edilebilir. Faturayı gönderen taraf e-Fatura iptali için e-Fatura İptal Portalını kullanmalıdır. Söz konusu portala portal.efatura.gov.tr/FaturaIptal adresinden ulaşılabilir. Web sitesine giriş yaptıktan sonra 'Fatura İptal Talebi Oluşturma' butonu seçilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isbasi.com

Naylon fatura ne demek?

Sahte Fatura (Naylon Fatura) Nedir? Vergi Usul Kanunu m. 359/b hükmü uyarınca sahte belge; gerçek bir muamele veya durum olmadığı halde bunlar varmış gibi düzenlenen belgedir. Bir belgenin sahte belge olarak değerlendirilebilmesi için VUK madde 227'de öngörülen zorunlu unsurları içermesi gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Şahıs şirketi ne kadar fatura kesebilir?

30 Aralık 2022 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan VUK Sıra No: 544 Genel Tebliğinde 2023 yılında uygulanacak had ve tutarlar açıklandı. Buna göre 01.01.2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere fatura düzenleme sınırı 4.400 TL oldu. Fatura Kesme ve Düzenleme Sınırı 2023 yılı tutarı 4.400 TL 'dir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mysoft.com.tr

E-Arşiv fatura kaç gün geriye dönük iptal edilir?

e-Arşiv faturalar da diğer fatura tipleri gibi iptal edilebilir. 2023 e-Arşiv fatura iptali faturanın gönderildiği tarihten itibaren 7 gün içinde yapılmalıdır. İptal edildiğinin ertesi günü akşama kadar Gelir İdaresi Başkanlığı'na raporlanmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: parasut.com

Arşivler kaç yıl saklanmalı?

Birim ve Kurum Arşivleri

Kurum elinde bulunan arşivlik malzeme Birim Arşivlerinde 1-5 yıl süreyle, arşiv malzemesi ise Kurum Arşivinde 10-14 yıl süreyle saklanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Muhasebe evrakları kaç yıl saklanmalı?

TTK'ya göre 10 yıl olan saklama süresi VUK'da (ve Sosyal Sigorta Đşlemleri Yönetmeliğinde) beş yıla indirilmiştir. Yine TTK'ya göre, defterler son kayıt tarihinden, belgeler ise tarihlerinden itibaren 10 yıl süreyle saklanmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

E-Arşiv fatura nasıl saklanır?

E-Arşiv Fatura; kağıt altında düzenlenerek saklanması ve ibraz edilmesi gereken faturanın, düzenleyen tarafından ikinci nüshasının elektronik ortamda saklanmasıdır. E-Arşiv kullanmak isteyen mükellefler, e-Fatura uygulamasına kayıt olmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isbasi.com

E-fatura teslim şartı nedir?

Vergi mükellefi olmayanlara yapılan satışlarda fatura, malın teslimi ya da hizmetin ifası anında elektronik ortamda iletiliyorsa müşteriye bu faturanın kâğıt çıktısı verilir. Bu durumda çıktının satıcı veya yetkilisi tarafından imzalanması zorunludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turmob.org.tr

E-Arşiv kestiğim faturaları nasıl görebilirim?

Sorgulama işlemi efatura.gov.tr adresinden yapılır. İşletmeler hem kendi kesmiş oldukları faturaları hem de şirket adına kesilen faturaları bu sistem üzerinden kolayca görüntüleyebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: elogo.com.tr

E-Arşiv ve e fatura arasında ne fark var?

E-Fatura ve E-Arşiv Faturanın Farkları

E-Fatura; faturalarınızı elektronik ortamda düzenleyebilme, iletebilme ve saklayabilme imkanı sunan sistemdir. E-Arşiv Fatura ise, e Fatura sistemine kayıtlı olmayan kişi ve kuruluşlara düzenlenen e-Faturalardır. E-Arşiv sistemi aracılığıyla düzenlenir, gönderilir ve saklanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mdpgroup.com

E-Arşiv fatura kimler için zorunlu?

e-Arşiv Fatura Zorunluluğu Limiti

30 Aralık 2022'de yayınlanan 544 sıra numaralı VUK tebliği ile vergiye tabi olmayan bir nihai tüketiciye aynı gün içerisinde KDV dahil 5000 TL, vergi mükelleflerine ise 4400 TL'yi geçen mal/hizmet satışında e-arşiv düzenleme zorunluluğu bulunur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: birfatura.com

E Fatura olan birine e-Arşiv kesilirse ne olur?

Yukarıdaki bilgilerin ve VUK'un hükmünün ışığında şunu söyleyebiliriz: VUK'un belirlediği koşullara göre e-Fatura kullanıcısı olan mükelleflere kesilecek faturanın türü, e-Fatura olmalıdır. e-Fatura kullanıcısı olan birine düzenlenen e-Arşiv Faturası, e-Fatura'nın yerini tutmaz ve geçerli sayılamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mikro.com.tr

E-arşiv faturada imza zorunluluğu var mı?

Yani kanunen e-Arşiv Fatura'da imza bulunması zorunludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mikro.com.tr

E-arşiv fatura ödenmezse ne olur?

Fatura bedeli ödenmediği takdirde fatura bedelini ödemeyen kişi veya şirkete karşı icra takibi başlatılabilir. Fatura ilamsız icra takibine konu olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: osmanmeteyildiz.av.tr

E-arşiv fatura ne zaman tebliğ edilmiş sayılır?

Elektronik yolla tebligat, muhatabın elektronik adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda yapılmış sayılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ottohukuk.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT