Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.
c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir. Ayrıca, devamsızlık süresi 10 günü ve toplamda 30 günü aşan öğrenciler ise ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak.
Lisede özürlü devamsızlık hakkı ise 20 gündür. Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre; özürlü ve özürsüz devamsızlık toplamda 30 günü geçmeyecektir. Otuz günü geçen öğrenci sınıf tekrarı yapabilir.
Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre birinci dönemde yapılan devamsızlık süresi, ikinci dönemde sıfırlanmaz tüm sene boyunca devam eder. Devamsızlık süresi tüm bir seneyi kapsamaktadır. Bir sene içinde 10 gün özürsüz, 20 gün özürlü devamsızlık hakkınız var.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek.
İlgili 37 soru bulundu
İLKOKUL, ORTAOKUL, LİSE DEVAMSIZLIK HAKKI KAÇ GÜN? Ortaokul; 5.6.7. ve 8. sınıfı kapsıyor. Ortaokulda öğrencilerin, 10 gün özürsüz (raporsuz), 20 gün ise özürlü (raporlu) olmak üzere 30 gün devamsızlık hakkı vardır. Ortaokul öğrencileri için direkt sınıfta kalma gibi bir durum yoktur.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklaması gündem oldu. Liselerde sınıfta kalma geri geldi. Devamsızlık affı kalktı.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.
Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre; özürlü ve özürsüz devamsızlık toplamda 30 günü geçmeyecektir. Otuz günü geçen öğrenci sınıf tekrarı yapabilir.
b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi, c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir. Ayrıca, devamsızlık süresi 10 günü ve toplamda 30 günü aşan öğrenciler ise ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak.
Toplam devamsızlığın 30 günü aşarsa açık liseye geçebilirsin. Orada müdürünün demek istediği, toplam devamsızlık sınırını aşarsan açık liseye geçtiğinde sorun olabilir demek istiyor. Ne gibi bir sorun olabilir diyor olabilirsin, emin olmamakla birlikte ilk dönem dersleri karşına tekrardan çıkabilir.
Mazeretsiz devamsızlık sildirme yapmak için herhangi bir yol yoktur. Fakat özellikle ailelerin açıklamaları ile birlikte dersleri iyi olan fakat devamsızlık yüzünden sınıf tekrarı alabilecek öğrenciler için okul idaresi inisiyatif alarak devamsızlığı silebilmektedir.
9.sinif özürlü devamsizlik 20 gün ve özürsüz 9.5 gün olursa sinifta kalir miyim? Bilgi verir misiniz? Hayır kalınmıyor.
10 gün olması durumunda kalmazsın, 10.5 olursa özürsüz kalırsın. Toplam devamsızlığın da 30 günü aşarsa kalıyorsun. Bu ikisine dikkat et, ikisinden birini aşman sınıfta kalmana sebep olur.
Üniversitelerde genel olarak devamsızlık hakkı dersin toplam saatinin %30'u olarak belirlenir. Yani bir öğrenci bir dersin %70'ine katılmak durumundadır. Devamsızlık süresi özürsüz 10 gün, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun derslerden başarısız sayılır.
Yeni ders ortalaması 50 olan öğrencilerden en fazla 3 dersten başarısız olanlar, sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek. Yönetmeliğe göre liselerde 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak. Bu uygulama, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanacak.
Özürsüz devamsızlığı 20 günü geçen öğrenciler, bu sınırı 1 gün dahi geçerse devamsızlık nedeniyle sınıf tekrarı yapar. Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre; özürlü ve özürsüz devamsızlık toplamda 30 günü geçmeyecektir.
Ortaöğretim Kurumları Ödül ve Disiplin Yönetmeliği hükümleri uygulanır. Geç gelme birinci ders saati için belirlenen süre ile sınırlıdır. Ancak her beş defa geç kalma yarım gün devamsızlıktan sayılır. Bu sürenin dışındaki geç gelmeler devamsızlıktan sayılır.
MEB ortaöğretim kurumları yönetmeliğinde devamsızlık yapıldıktan sonraki beş iş günü içerisinde özürlü devamsızlığa aktarılabilir diyor, silinebilir demiyor. Zorunlu durumlarda da bu süre yirmi güne kadar çıkabilir diyor.
Bu hükümler uyarınca ayın kaç gün olursa olsun tam çalışılmış olması halinde 30 gün, yılın da 360 gün olduğu anlaşılmaktadır. Yani ayın tüm günlerinde çalışan bir sigortalı için ay 30, 31, 28 veya 29 gün olsa dahi 30 gün üzerinden bildirilecek, sigorta primleri de yine 30 gün üzerinden ödenecektir.
SGK açısından 30 gün çalışması olan eksik gün beyan edilmez. 31 gün çeken aylarda personel 1 gün raporluysa, 1 gün ücretli izin veya normal çalışmaya ekleme yapabilir. 2 gün raporluysa, 1 gün eksik puantaj veya 1 gün ücretsiz izin girilerek işlem yapılabilir.
Ücretin günlük olarak belirlendiğine kanaat getirilirse, işçiye 31 gün çeken aylarda 31 yevmiye ödenmesi gerekmektedir. İşçinin ücretinin aylık ve maktu olarak belirlendiğine kanaat getirilirse ay içinde kaç gün olursa olsun işçinin alacağı maaş değişmeyecektir.
Devamsızlık affı ihtimalinin 2023-2024 eğitim öğretim döneminde olmayacağını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğrencilerin mağdur olmaması için buna dikkat etmesi gerektiğini şu sözlerle ifade etti; "Önümüzdeki eğitim öğretim yılı sonunda çocuklarımız af ya da benzeri beklenti içinde olmasınlar.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 12. Sınıflara Devamsızlık Affı 2022-2023 eğitim öğretim yılı 12. Sınıflara devamsızlık affı artık gelmeli.
Milyonlarca öğrenci hazırlıklarını okul yerine ev ya da kursta sürdürmeyi tercih edebiliyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise katıldığı programda YKS sınavına hazırlanan öğrenciler için önemli bir duyuru yaptı. Özer, 12. sınıflar devamsızlıktan sınıfta kalmayacak açıklamasında bulundu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri