KEP kullanmak için elektronik imza almam gerekiyor mu? Kayıtlı elektronik posta sisteminde gönderim yapabilmek için elektronik imza sahibi olunması gerekmektedir. Ancak sadece alıcı olarak KEP hesabını kullanacak olan kullanıcıların elektronik imza sahibi olması gerekmemektedir.
01.06.2021 tarihi itibarıyla e-İmza başvuruları online ortamda “eimzaonbasvuru.ptt.gov.tr” adresinden ön başvuru yapılarak alınacaktır. Ön başvurusunu tamamlayan müşterilerimize sistem tarafından verilen ön başvuru kodu ile PTT İşyerlerimizden başvurularını tamamlayabileceklerdir.
KEP, e-posta teknolojik altyapısını kullanan, bununla birlikte e-postanın gönderim ve alımına dair kanıtların oluşturulup saklandığı hukuken geçerli bir e-posta iletim hizmetidir.
KEP resmi yazışmaların elektronik ortamda mevzuata uygun, uluslararası standartlarda ve teknik olarak güvenli bir şekilde yapılmasına imkân sağlayan bir sistemdir.
Hayır. KEP gönderimi için e-imza ya da mobil imza kullanıcısı olmalısınız. E-imza ya da mobil imza kullanmıyorsanız sadece size iletilen KEP gönderilerini alabilirsiniz.
İlgili 28 soru bulundu
Tüzel kişilerin KEP rehberinde bulunmaları zorunludur. Bireysel kullanıcılar için KEP Rehberinde kayıtlarının bulunması isteğe bağlıdır. Kullanıma kapatılan KEP hesabı başkasına tahsis edilebilir mi? Kullanıma kapatılan bir KEP hesabı yeniden başkasına tahsis edilmez.
e-İmza Başvuru İşlemleri
e-İmza işlemlerinizi gerçekleştirebilmek için size en yakın PTT Müdürlüğümüze https://pttkep.gov.tr/basvuru-merkezleri-2/ adresinden “Merkez”leri filtreleyerek ulaşabilirsiniz.
E-Ticaret yapan gerçek veya tüzel kişilerin KEP kullanması gerekmektedir. Ayrıca anonim, limited ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlerin elektronik olarak tebligat yapması gerekir. Kayıtlı elektronik posta sisteminde yer alan bilgiler kanunen geçerlidir.
KEP sistemi, e-Postanın, göndericisi tarafından gönderilip gönderilmediği, muhatabına iletilip iletilmediği, ne zaman iletildiği, muhatabı tarafından okunup okunmadığı ve ihtiyaç olması durumunda e-Postaya tekrardan ulaşılabilmesi ile ilgili delil hizmetleri sunan bir sistemdir.
E-GÜVEN e-imza başvurunuz için kimlik doğrulama işlemini e-devlet üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz.
Kep adresi açılımı kayıtlı elektronik posta adresidir. Tarafların birbiriyle e-posta yoluyla görüşmelerini hukuken geçerli ve güvenli hale getirmektedir. Kayıtlı elektronik posta hizmet sağlayıcılarından birine gerekli belgeler ile birlikte başvurularak kep adresi alınabilir.
hesap adresi belirlemesi istenir. Ali ÖRNEK isimli kullanıcı bu durumda [email protected] veya [email protected] gibi bir KEP hesabı belirleyerek kayıt işlemlerinin devam etmesini sağlar.
Gerekli kimlik bilgilerini ve başvuru formunu ibraz eden herkes bireysel e-İmza alabilir. Özellikle serbest meslek ile uğraşıp, serbest meslek makbuzu kullanacak olan kişilerin e- imza başvurusu yapmaları son derece önemlidir. Ayrıca birçok kamu personeli de Kamu SM üzerinden e-imza başvurusunda bulunabilir.
T.C. Kimlik Kartına e-İmza yükleme işlemi Nüfusmatikler aracılığıyla yapılmakta olup Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü vatandaşlardan herhangi bir ad altında ücret talep etmemektedir.
E-Tebligat almaya ve göndermeye uygun KEP adresi edinmeyen veya sistem oluşturmayan kanun kapsamına giren yükümlüleri her bir tespit için 10 Bin TL idari para cezası ile karşı karşıya bulunmaktadırlar. 5549 sayılı kanunla hükme bağlanan bir diğer konu ise, bir yıl içinde uygulanacak idari para cezasının toplam ...
KEP hesabı kullanmak zorunda mıyım? Kayıtlı elektronik posta (KEP) sistemine ilişkin düzenlemelerde kullanıma ilişkin herhangi bir zorunluluk bulunmamaktadır.
KEP ile yapılan tüm yazışmalar yasal düzenlemelere uygun şekilde gerçekleşir. 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu ile KEP adresi ilk olarak 2011 yılında kullanılmaya başlanmıştır. KEP adresinin yasal düzenlemeler içerisinde kullanıma dair mevcut bir zorunluluk yoktur.
- https://eimzaonbasvuru.ptt.gov.tr/ adresinden Elektronik Bilgi Güvenliği Anonim Şirketi'ni seçerek e-imza başvurunuzu gerçekleştiriniz. - Ön başvurunuz sonrasında PTT tarafından cep telefonunuza “ Online Ön Başvuru Kodu “ iletilecektir.
Elektronik imzanız veya mobil imzanız yok ise Online Ön Başvuru bölümünden PTTKEP hesabı ön başvurunuzu gerçekleştirdikten sonra PTT Müdürlüklerimize şahsen/kanuni temsilciniz vasıtasıyla müracaat ederek sözleşme imzalama işlemlerinin tamamlanması sonrasında PTTKEP hesap sahibi olabilirsiniz.
E-imzanızı alma süreniz başvurduğunuz hizmet sağlayıcısına göre değişiklik gösterebilir. Eğer bütün belgeleriniz hazırsa, bir saat içerisinde e-imzanızı almanız mümkündür.
KEP iletisiyle üretilen deliller 20 yıl boyunca güvenli bir şekilde saklanır ve gerektiğinde delil olarak kullanılabilir. Hızlı İşlem Kabiliyeti ve Düşük Maliyet: Noter üzerinden iadeli taahhütlü posta ile gönderilen bir evrakın alıcısına ulaşma süresi minimum 2 gün sürer.
İmzalama yöntemlerinden en az birine sahip iseniz; Giriş yapınız, ardından bilgilerinizi eksiksiz ve doğru olarak doldurunuz. Ödeme işlemi sonrası KEP hesabınıza giriş yaparak e-imzanız ya da mobil imzanız ile Başlangıç Aktivasyonunu imzaladıktan sonra KEP hesabınız kullanıma açılacaktır.
Ticari faaliyette bulunan işletmeler için önemli elektronik dönüşüm ürünlerinden biri olan Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) sistemi ile TÜRKKEP, kullanıcısına pek çok avantajı bir arada sunar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri