E-Okul karne döneminde öğrencilerin erişimine açık olmaya devam edecek. Öğrenciler tarafından karneler için not girişinin tamamlanmasını nitelemek için kullanılan e-Okul ekranın kapanması ise artık gerçekleşmemektedir.
E-Okul karne döneminde öğrencilerin erişimine açık olmaya devam edecek. Not girişinin tamamlanması e-Okul'un kapanması olarak tanımlanıyordu ancak yeni uygulamada e-Okul karne gününe kadar açık kalmaktadır.
Öğrencilerin sınav sonuçları ve karne notları MEB E-Okul sistemi üzerinden görüntülenebiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan 2023-2024 takvimine göre öğrenciler 22 Ocak'tan itibaren yarıyıl tatiline çıkacak ve 2 Şubat 2024 Cuma günü son bulacak.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın okulların son haftasında yoklama alınmasına yönelik farklı bir açıklaması bulunmuyor. Yönetici inisiyatifine kalsa da son hafta da önceki haftalarda olduğu gibi yoklama alındığı biliniyor.
E-okul sistemi sadece not girişine kapanıyor bu arada, idare devamsızlık girişine devam edebilir. Bu da okuldan okula bağlıdır, kimi okul idaresi inisiyatif gösterip son hafta devamsızlık yazmaz, kimisi ise yazar.
İlgili 29 soru bulundu
· Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek. · Birinci dereceden yakınını kaybedenlerin özürsüz devamsızlık süresi olan 10 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 40 gün olacak.
Öğrencinin devamsızlık yaptığı süreye ilişkin özür belgesi veya yazılı veli dilekçesi, özür gününü takip eden en geç 5 iş günü içinde okul yönetimine velisi tarafından verilir ve e okul sistemine işlenir. Zorunlu hallerde özür belgesinin teslim süresi okul yönetimince 20 iş gününü aşmamak üzere uzatılabilir.
2023-2024 eğitim öğretim yılında toplam devamsızlık süresi 10 gün olarak belirlenmiştir. Dolayısıyla birinci ve ikinci dönem toplam on gün olduğundan ikinci dönem devamsızlığı silinmez. Örneğin İlk dönem 5 (beş) gün ikinci dönem ise altı (6) gün devamsızlık yapan öğrenci devamsızlık sınırını aşmış olur.
Yok yazılırsınız kardeşim yok yazılırsınız devamsızlıgınıza işler hatta sınıfça disipline bile gidebilirsiniz. eğer sınıfta 1 kişi bile yoksa hoca deftere ders işledim diye geçiremez. ondan dolayı dersi telafi amaçlı yazın ''hangi derslerde öyle bir durum olmuşsa'' derse gidersiniz.
İşte, yayımlanan o değişiklik; Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.
E-OKUL 1. DÖNEM NOT GİRİŞİ VE DEVAMSIZLIK NE ZAMAN KAPANIYOR 2024? E-Okul, karne döneminde öğrencilerin erişimine açık olmaya devam edecek. Ancak öğretmenlerin not ve devamsızlık girişleri için e-okul karne girişinin karne gününden yani 19 Ocak'tan birkaç gün önce kapatılması bekleniyor.
2024 eğitim-öğretim yılında ilk ara tatil 13-17 Kasım'da gerçekleşecek. Kış döneminin ardından gelen yarıyıl tatili 22 Ocak'ta başlayıp, 5 Şubat'ta sona erecek. Bahar dönemi için planlanan ara tatil 8-12 Nisan tarihleri arasında olacak.
E-Okul karne döneminde öğrencilerin erişimine açık olmaya devam edecek. Not girişinin tamamlanması e-Okul'un kapanması olarak tanımlanıyordu ancak yeni uygulamada e-Okul karne gününe kadar açık kalmaktadır.
E-Okul karne döneminde öğrencilerin erişimine açık olmaya devam edecek. Öğrenciler tarafından karneler için not girişinin tamamlanmasını nitelemek için kullanılan e-Okul ekranın kapanması ise artık gerçekleşmemektedir. Karne gününe kadar e-Okul ekranı açık kalmaktadır.
E-Okulda not girişleri sınav tarihinden 10 iş günü sonra otomatik olarak kapatılmaktadır. Bu yüzden öğretmenlerimizin not girişlerini sınav tarihinden sonraki 10 iş günü gün içinde girmeleri gerekmektedir. 10 iş günü geçen durumlarda not girişleri okul idareleri tarafından yapılabilmektedir.
Yanlış girdiğiniz not var ise ilan tarihine kadar not değişikliği yapabilirsiniz. İlan Et : Bu tuşa bastığınızda sistem size uyarı verir. Notu ilan ettiğinizde akademik takvimde yer alan tarih sonrasında notu öğrenci görür.
Millî Eğitim Bakanlığı yayınladığı devamsızlık yöneltmesinde öğrencilerin özürsüz 10 gün özürlü 20 gün okula gitmeme haklarının olduğunu belirtmiştir. Yani öğrenciler okula raporsuz 10 gün raporlu 20 gün gelmeme haklarına sahiptir. Bu noktada öğrencilerin okula gitmeme hakları toplam 30 gündür.
(5) (Değişik:RG-1/9/2018-30522) Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.
Yüzde 70 devam zorunluluğu var bu da 4 haftaya tekabül ediyor.
Liselerde devamsızlık sildirme, velilerin dilekçe vermesiyle mümkündür. Ancak okul yönetimi, tüm süreç boyunca inisiyatif kullanmakta yetkilidir.
· Birinci ders saatine okulun belirlediği saat dışında gelindiği zaman sisteme geç kalma olarak işlenmektedir. · Beş defa geç kaldığınız zaman e-okula yarım gün devamsızlık olarak işlenir. · Birinci ders saatinden sonraki geç kalmanız ise yarım gün veya tam devamsızlık olarak e-okula işlenmektedir.
Hocam özürlü denilen şey izinli, raporlu ve faaliyettir. Özürsüz ize dersten veya okuldan kaçmak ya da okula hiç gelmemektir. Bizde silindiğinde direk silinmekte ve özürlüye işlememekte.
Günlük ders saati 8 olduğuna göre gün içinde toplam 5 saat derse girmeyen öğrenci YARIM gün; daha fazla saat devamsızlık yapan öğrenci TAM gün devamsız sayılır.
Okula Geç Kalma
Derse geç kalınması durumunda ilk dersin ilk 10 dakikasından sonra, ilk derse girmeyenlerle ilk derse girdiği hâlde arada bir veya daha fazla derse girmeyen veya geç gelen öğrencilerin devamsızlığı yarım gün sayılır. Yine her 5 defa geç kalan öğrenci yarım gün yok yazılır.
Öncelikle bilgi yanlış, izinli devamsızlık için bir sınır yok toplam devamsızlık süresi aşılmadığı sürece. Siz sadece özürsüz devamsızlığınızın 10 günü aşmaması şartıyla toplam devamsızlığınızı 60 güne çıkarmış oluyorsunuz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri