Kesin kayıt işleminden sonra öğrenci kaydı silinemez, başka okula nakil verilebilir.
☞ Kayıt İptal (Aday Kayıt İptal) ekranına girilir. ☞ TC Kimlik No yazılarak arama yapılır. ☞ Eğer öğrenci kaydı iptal edilebilir durumda ise Adı Soyadı alanında adı görüntülenecektir. ☞ İptal Nedeni seçilir ve sonra Açıklama kutusuna kısa bilgi girilir. ☞ Kaydet düğmesi tıklatılır.
Normalde Okul Öncesi Eğitim Kurumları Yönetmeliği'ne göre 20 gün devamsızlık yapan çocuğun kaydı siliniyor.
Öğrenci arama işlemini sol taraftan T.C. kimlik yada okul numarası ile yapabilirler. Ancak ortadaki Ara butonu pasif olur.
Öğrencilerimiz E-Okul sistemine kayıtlı olup . E-okul Öğrenci sisteminde kayıt dondurma işlemi bulunmamakta,devam etmeyecek öğrencilerimizin velileri okul idaresine dilekçe ile başvurarak Öğrenci Kaydını sildirebilir.
İlgili 35 soru bulundu
Üniversite'ye ilk kayıt yaptırdığı yarıyılın başlangıç tarihini izleyen ilk yedi hafta içinde kayıt dondurma başvurusu yapan öğrenci, kayıt dondurma başvurusu yaptığı her yarıyıl başına yarıyıllık öğrenim bedelinin yarısını ödemekle yükümlüdür.
Veli Bilgilendirme servisi pek çok veli tarafından kullanılmaktadır. Özellikle öğrenci devamsızlıklarının takibi açısından önemlidir. E-okul sms aboneliğini iptal etmek istiyorsanız yapmanız gereken "IPTAL" yazıp 8383 'e göndermek.
17 Nisan 2020 tarih ve 31102 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan, Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun “Açık öğretim sisteminde üst üste dört dönem kayıt yenileme koşullarını yerine getirmeyen öğrencinin ilgili programdan ilişiği kesilir.” hükmünü içermektedir.
"Aktif, pasif veya dondurulmuş AÖF kaydınız olduğu için kaydınızı sildirmeden başvuruda bulunamazsınız." yazıyor. AÖF İkinci Üniversite programı ile geçen sene kayıt yaptırmıştım.
Öğrenciler üniversitede ders seçimi yapmak zorundadır. Ders seçimi yapmayan öğrenciler genellikle pasif öğrenci statüsüne dahil edilir. Üniversitede öğrenciler istediği zaman kayıtlarını dondurabiliyor. Dondurulma işlemleri sonrası öğrenciler pasif öğrenci olarak adlandırılıyor.
Bu durumda, 2020-2021 Öğretim Yılı Güz Döneminden itibaren üst üste 4 dönem kayıt yenileme işlemi yapmayan öğrencilerimizin kayıtları 2021-2022 Öğretim Yılında silinecektir.
1. Öğrenci numarası sisteme girilir ve öğrenciye ait bilgiler ekrana yüklenir. 2. Daha sonra Bilgi Düzenleme menüsü altındaki Öğrenci Sil seçeneğine basılır.
Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı öğrencinin ilişik kesme işlemini başlatır. İlişik kesme formu ve öğrenci kimlik kartı teslim alınarak Öğrenci Bilgi Sistemin- den, birim Yönetim Kurulu Kararıyla öğrencinin kaydı silinir.
Kesin kayıt işleminden sonra öğrenci kaydı silinemez, başka okula nakil verilebilir.
Daha kısa bir anlatımla üniversiteye kadar olan okullarda okul açılmadan okuldan ayrılan öğrenci ücretin yüzde onunu ödemek durumundadır. Okul açıldıktan sonra ayrılan öğrenci, yıllık ücretin yüzde onu ve ayrıldığı tarihe kadar öğrenim gün ücretlerini ödemelidir.
Adım 1: : Kayıt sildirmek isteyen öğrenci ilgili formu elden veya e-mail aracılığıyla Enstitü Müdürlüğüne tezlim ederek talebini bildirir. Adım 2: Kayıt silme talebi Enstitü Yönetim Kurulunda görüşülerek karara bağlanır.
Kayıt sildirme başvuruları öğrenci işleri tarafından incelendikten sonra, başvuru sonucu öğrencilerin dilekçelerinde belirtmiş olduğu GSM numarasına SMS olarak bildirilmektedir.
Dilekçe ile yapılan başvurunuz üzerine başlatılan kayıt silme işlemleri başvuruyu takip eden 1 hafta içerisinde sonuçlandırılarak YÖKSİS sistemine eklenir. Başvuru yaparken bu süreyi dikkate alınız.
Bu süre içinde kaydını yenilemeyen öğrenciler o yarıyılda derslere giremezler ve bu süre öğrenim süresinden sayılır, öğrencilik statüsü devam eder ancak öğrencilik haklarından yararlanamaz.
Üst üste sekiz (8) dönem katkı payı veya öğrenim ücretinin ödenmemesi ile kayıt yenilenmemesi nedeniyle YÖK kanunun 44/C maddesi kapsamında yetkili kurullarının kararı ve Yükseköğretim Kurulunun onayı ile öğrencilerin ilişikleri kesilebilir.
Azami eğitim-öğretim süreleri; iki yıllık ön lisans öğrenimi için 4 yıl, dört yıllık fakülte ve yüksekokullar için 7 yıldır. Kayıt yenilemeyen öğrencilerin kayıt yenilemediği her dönem azami süreden düşer; fakat kayıt donduran öğrencinin kayıt dondurduğu dönem/dönemler azami süreden düşmez.
Senato ve Üniversite Yönetim Kurulunun belirlediği esaslara uymayan veya ödemesi gereken katkı payı/öğrenim ücreti varsa bunları ödemeyen öğrencinin kaydı yenilenmez, bu öğrenci pasif öğrenci statüsüne girer. Öğrencilerin kayıtlarını yenilemedikleri ve eksik ders almış oldukları dönemler öğretim süresinden sayılır.
E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi VBS öğrenci ve veliler için 7/24 hizmet veriyor. Bu noktada sistemde herhangi bir kapanma olmayacak. Öğrenci, öğretmen, veliler ve idare için e okul VBS karne gününe kadar açık olacak. Şurada Paylaş!
Fakat bunun yapılabilmesi için, öncelikle öğrencinin okul kıyafeti eşliğinde profil fotoğrafının çekilmesi gerekir. Daha sonra bu fotoğraf okul idaresine ulaştırılmak suretiyle, güncelleme yapılabilir. O yüzden sadece okul idaresinin isteği ve kararı doğrultusunda bu işlemin yapılabileceğini söylemek mümkün.
6) E-Okul Yönetim Bilgi Sisteminden şube silme işlemini nasıl yapabilirim? Şube silme işlemleri ilçe kullanıcıları tarafından yapılabilir. Kapatacağınız şubeye kayıtlı öğrenci varsa diğer şubelere aktarmanız, silinmesini üst yazı ile talep etmeniz gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri