Bilgi kısmına e-mail hakkında bilgi sahibi olması gereken ya da yazılan mail için cevap hakkı olan kişileri eklemelisiniz. Yazdığınız e-mailde bahsettiğiniz herkes aksi gerekmedikçe bilgi bölümüne eklenmelidir. Bilgi kısmına eklediğiniz kişiler birbirlerinin e-mail adresini görebilmektedir.
Bilgi (kk-karbon kopya, cc-carbon copy): Bu bölümü, bir mesajı yollanırken (aynı mesajın) bilgi amaçlı olarak başkalarına da yollanması gerektiğinde kullanmak gerekir. Bu bölüme de birden fazla alıcı adresi yazılabilir.
E-Posta, muhatabı olan kişiye/kişilere hitaben yazılır ve bu isimler “Kime” kısmında yer alır. Konuyla ilgisi olan ya da bilgi edinmesinde yarar görülen isimler “Bilgi” kısmında yer alır.
Bilgilendirme maili yazıyorsanız, Bilginize… Ricada bulunacaksanız, Rica Ederim. veya Şimdiden teşekkür ederim. İş arkadaşlarınıza mail atıyorsanız, Keyifli Çalışmalar… veya İyi Çalışmalar… veya Yardımın için teşekkür ederim… veya Şimdiden teşekkür ederim.
Konu (Subject) Kısmına mutlaka konuyu yazınız, boş göndermeyiniz. Örneğin dersle ilgili bir deney raporu gönderirken konu kısmına dersin kısaltılmış adını (Örneğin Renewable Energy Systems için RES veya Yenilenebilir Enrji Sistemleri için YES kısaltmaları gibi) ve ilgili deneyin adını mutlaka yazınız.
İlgili 19 soru bulundu
Örnek bir e-posta adresi iki bölümden oluşur. Arasına @ işareti koyulur. @ işareti “et” şeklinde okunur. @ işareti bütün e-postalarda olmak zorundadır. E-posta adreslerinde tüm harfler küçük harfle yazılır.
Örneğin; [email protected] bir çoğu kişinin kullandığı popüler bir Google hizmetidir. Bu servis sağlayıcısının uzantısını taşıyan e-postaya iyi bir örnektir. [email protected] da kendi alan adınızı içeren e-postaya bir örnektir.
Üst kişilere: "Bilgilerinize arz ederim/edilmiştir. Sonra sadece "Saygılar" ifadesi eklenir. Samimi olduğunuz kişilere e-posta yazarken, mesajın iyi dileklerle bitirilmesi (İyi günler, İyi hafta sonları, Sevgiler, İyi tatiller vb.)
bilgilerinizi arz ederim in doğru kullanımı. arz etmek "sunmak" anlamına gelmektedir. ilgili cümlede söylenmek istenen şey "bilgilerinizi sunarım" değil "bilgilerinize sunarım" olduğundan doğru kullanımı da bilgilerinize arz ederim şeklindedir. şeklindedir.
Mailin sonuna doğru hocadan ne istendiği açıkça ifade edilmelidir, örneğin 'Müsait olduğunuz bir zaman diliminde bana dönerseniz çok sevinirim. ' Son olarak, bir kapanış kalıbını kullanmak iyi bir izlenim bırakacaktır. 'Saygılarımla, İyi Günler Dilerim, İyi Çalışmalar Dilerim' gibi kapanış cümleleri iyi olacaktır.
info ingilizce information kelimesinin kısaltması olarak hayatımıza girmiştir. Anlamı bilgi demektir. info mail adresi işletmelerin kendi ( domain ) uzantıları ile kullanabildikleri mail adreslerinden bir tanesidir. Halk arasında info olarak bilinse de aslında info'dan farklı uzantılar da kullanılabilmektedir.
“E-posta Adresi” alanına info yazmanız yeterlidir. Bu aşamada daha önce info mail'i aldıysanız, tekrar tanımlayamayacağınızı unutmayın.
Türkçe kullanımı elektronik postadır ancak daha çok e-mail olarak adlandırılır. Bir bakıma mektupların bilgisayar ortamındaki haline e-posta/e-mail denmektedir.
* Posta pulu zarfın sağ üst köşesinde, * Gönderici adresi ve posta kodu zarfın sol üst köşesinde, * Alıcının adresi ve posta kodu, zarfın sağ alt kısmına ve zarfın alt kenarında 2- 2,5 cm boşluk kalacak şekilde olmalıdır.
Resmi e-postanız'da alıcıya, onlarla olan ilişkinize uygun bir şekilde hitap ederek başlayın. Tanımadığınız veya adını bilmediğiniz bir kişiye e-posta gönderiyorsanız, “Sayın Bey\Hanım” gibi kalıplarla hitap edin. Meslektaşlar arasındaki e-posta da ismin önüne “merhaba” gibi bir kelime kullanabilirsiniz.
(2) Belgenin gereğini yerine getirme durumunda olanlar “Gereği:” kısmına, belgenin içeriği hakkında bilgi sahibi olması istenenler ise “Bilgi:” kısmına yazılır. “Gereği:” kısmı “Dağıtım:” başlığının altına, “Bilgi:” kısmı ise “Gereği:” kısmı ile aynı satıra ve yazı alanının ortasına doğru yazılır.
ALT MAKAMLARA YAZARKEN;
Bilgilerinize rica ederim. Gereğini rica ederim. Gereği için bilgilerini rica ederim.
3- Kılavuza göre "Bilgilerinizi rica ederim." kullanımı resmi yazışmalardan kaldırılmıştır. İlave olarak, resmi yazışmalarda üst makamlara sunulan tekliflerde, "Takdirlerinize arz ederim.", "Tensiplerinize arz ederim." gibi kullanımlar kılavuzda yer almamaktadır.
durumu bilgilerinize saygılarımla arz ederim"; üst makamın bir sorunu çözmesi ya da bir işlemi başlatması isteniyorsa "gereğini saygılarımla arz ederim", yapılacak bir işlem için izin isteniyorsa "izninizi saygılarımla arz ederim" gibi saygı ifadeleriyle son bulmalıdır.
Bir yazı sadece bilgi vermek için yazılıyorsa, bilgilerini…, bir işlem bekleniyorsa gereğini… şeklinde ifade edilir ("Bilgilerinizi arz ederim", "Bilgilerini rica ederim", "Gereğini arz ederim", "Gereğini rica ederim" gibi).
Sadece isim yazmak veya ismin ilk harfi veya soyadının ilk harfi gibi hesap adları genelde ulaşılması ve hatırlanması zor hesaplar olurlar. Mail hesabınızı kurarken, gönderici olarak mutlaka “adınız, soyadınız” olsun. Aksi takdirde, gönderen sürekli mail adresiniz olarak gözükür.
O halde e posta nasıl alınır? sorunuzu da detaylı olarak cevaplayalım; Günümüzde en popüler e-posta servisleri arasında Gmail, Outlook ve Yandex bulunuyor. Bu servislerin ana sayfalarına girerek 'hesap oluştur' seçeneğine tıklarsanız birkaç dakika içerisinde kendi e-posta adresinizi ücretsiz olarak oluşturabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri