E-Ticaret yapabilmeniz için gerekenler E-Ticaret ticaretin elektronik versiyonu olduğuna göre ticarette olduğu gibi bazı araçlara ihtiyacımız olacak. Bu araçlar ise; Tabiki ilk olarak internet bağlantısı olan bir bilgisayar ihtiyacınız bulunmakta.
Girişim yapabilen herkes e-ticaret yapabilir denilebilir. Girişim; fikir bulma, müşteriye ulaşma, gelir elde etme, ürün geliştirme, takım kurma, takım yönetme, rekabet etme, analiz yapma gibi bir çok başlıktan oluşmaktadır. E-ticarette fikir çok değerli ve önemlidir.
E-Ticaret İçin Şirket Kurmak Gerekli mi? E-ticaret için fiziksel bir ofise ihtiyaç duyulmasa da ticaret faaliyetlerinin yürütülmesi için bir şirkete ihtiyaç vardır. İnternet üzerinden satış yapılması durumunda Gelir Vergisi Kanunu ticaret kazançları hükümleri kapsamında vergi talep edilmesi gerekir.
E-Ticaret için Muhasebeci Gerekli mi? E-Ticaret şirketi kurmak için işletmeler öncelikle bir muhasebeci veya mali müşavir ile anlaşması gerekir. Tüketiciyi korumak ve internet ticaretini kayıt altına için 1 Aralık 2017 tarihinden itibaren kayıt işlemi zorunlu tutulmuştur.
İlgili 19 soru bulundu
E-ticaret Siteleri; Mobil duyarlı olarak tasarlanan e-ticaret siteleri üzerinden mobil e-ticaret yapabilmek mümkündür.
Başlangıç için minimum gerekli sermaye halka açık şirketler için 50.000 TL, halka açık olmayanlar için 100.000 TL'dir. Anonim şirketin payları borsada işlem görebilir. Şirkette pay sahibi olanlar, şirkete yalnızca sahip oldukları pay kadar sorumlu olurlar. Anonim şirket açma prosedürleri daha uzun ve detaylıdır.
Bununla beraber e-ticaret sitesi açmadan e-ticarete pazaryerlerinden başlayan firmaların da farklı alanlarda harcamaları olacaktır. Yani kısacası e-ticaret yapmak isteyen firmaların başlangıçta yaklaşık 1000 – 5000 lira arasında bir sermayesi bulunması gerektiğini söylemek mümkündür.
Sermayesiz E-Ticaret Nasıl Yapılır? Sıfır bir sermaye ile değil ama sermayesiz ticaret denilebilecek kadar az bir sermaye ile e-ticaret yapılabilir. Günümüz koşullarında az bir bütçe ile farklı iş modellerinde büyük işlere imza atabilirsiniz.
Sektöre göre değişmekle birlikte fiziksel ortama/mağazaya oranla kârlılık düşüşü yüzde 50'lere kadar çıkıyor. Perakende sektörünün önde gelen liderlerinden Vahap Küçük, Fast Company dergisinin Şubat-Mart 2021 sayısındaki röportajında, e-ticaretin, mağazadan satışa göre çok daha fazla kârlı olduğuna dikkat çekmişti.
Ya da hangi durumlarda depolama yapmalısınız? Hemen cevaplayalım: E-ihracata başlamak için yurt dışında depo tutmanıza ya da depolama hizmeti almanıza gerek yok. Ürünlerinizi yurt dışı kargo hizmet veren lojistik firmaları üzerinden gümrük vergileri ödendikten sonra rahatlıkla ulaştırabilirsiniz.
Hacmi her geçen gün artan e-ticaret, gelişen teknolojiler sayesinde artık daha kolay yapılıyor. Öyle ki günümüzde evden bile e-ticaret yapabilmek mümkün. Evden e-ticareti, fiziksel bir dükkân ya da mağaza sahibi olmadan internet üzerinden ürün ve hizmet satışı yapmak şeklinde tanımlayabiliriz.
Şirket türü belirlenirken satış yapılacak ürün, ürünün nasıl pazarlandığı, kaç kişiyle işe başlanması gerektiği, sermaye durumu gibi detaylar önemlidir. E-ticaret sitesi nasıl kurulur sorusuna şahıs şirketi ile e-ticaret alanına girilebilir yanıtını verebiliriz.
Ek Gelir Olarak E-Ticaret Yapmak
Ek gelir isteyen insanlar için şirket kurmadan satış yapabilecekleri bazı pazaryerleri bulunmaktadır. Ülkemizde bunlardan en yaygın olarak kullanılanları Gittigidiyor ve Amazon. Bu siteler üzerinden hem şirket hesabı hem de bireysel hesap açarak satış yapabilirsiniz.
Trendyol Satıcı Paneli üzerinden sizden istenilen bilgileri girin. Satıcı sözleşmesini indirin ve her sayfasını imzalayın. İmzaladığınız sözleşmeyi 10 gün içerisinde Trendyol'a imza sirküleri ile birlikte kargolayın. Başvurunuz Trendyol'dan onay aldıktan sonra satış yapmaya başlayabilirsiniz!
Şirket kurmadan e-ticaret yapmak mümkün olmadığı için internetten ürün satmak isteyen kişilerin bir şirket kuruluşu gerçekleştirmesi gerekir.
Aktif satış sonrası gelirinize göre değişkenlik gösteren e-ticaret vergileri bulunur. Ayrıca evrak işlemlerinden doğan vergiler ve beyanname süreçlerinde ödenen bazı giderler de vardır. Vergi ödemeleri üç aylık veya yıllık olarak yapılır.
Vergi Levhası İçin Gerekli Ücretler
Gerekli belgelerin ücretlerinin toplamı ortalama olarak 625 TL'yi bulmaktadır. Bu ücretler içerisinde imza beyannamesi 140 TL, muhasebeci vekaleti 150 TL, defter bedeli 300 TL, damga vergisi 35 TL gibi giderler yer almaktadır.
Stoksuz satışta alıcı, satıcı ve tedarikçi tarafları yer alır. Stoksuz satış yapan satıcı, taraflar arasında aracı rolü üstlenir. Satıcılar stok sayısını tutmadığı ve depolamadığı ürünleri satar. Müşteri bir sipariş verdiğinde, dropshipping firmaları bunu tedarikçiye iletir ve tedarikçi ürünü müşteriye gönderir.
Soruya net bir cevap gerekirse e-ticaret göründüğü kadar kolay bir iş değildir. Genel manada normal ticaret ne kadar zorsa e-ticaretinde kendine göre farklı farklı zorlukları bulunuyor. Tabii ki her sorunun bir çözümü olduğu gibi e-ticaretin içerisinde bulunan sorunlarında çözümleri bulunuyor.
Türk Ticaret Kanunu'na göre devlet memuru statüsünde çalışan kişilerin şahıs şirketi kurması, tacir veya esnaf olarak çalışması mümkün değildir. Fakat özel sektör çalışanları iş sözleşmeleri çerçevesinde şahıs şirketi kurabilmekte ve iş sözleşmesi tarafından engellenmedikleri takdirde ticari faaliyet yürütebilmektedir.
E-ticaret uzmanı, internet üzerinden satış yapan işletmelerin satışlarını artırmak, online pazarlama stratejileri geliştirmek ve e-ticaret platformlarını yönetmekle sorumlu olan bir uzmandır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri