Sürücü belgesi için gereken evrakları tamamladıktan sonra yatırmanız gereken harç ücretlerini de yatırarak randevu aldığınız Nüfus Müdürlüğü'ne gitmeniz gerekiyor. Bu işlemin ardından sürücü belgeniz yaklaşık 1 hafta kadar sonra başvuru esnasında belirttiğiniz adrese posta yoluyla gönderilecektir.
Ehliyet almak için 2023'de ödenmesi gereken ücretler şöyle: Yazılı sınav ücreti: 120 TL. Direksiyon sınavı ücreti: 235 TL. A, A1, A2 ve F Sınıfı İçin Harç Ücreti: 825 TL, Değerli Kağıt Bedeli: 624 TL, Vakıf Payı: 145 TL, Toplam: 1.594 TL.
Direksiyon sınavından başarılı olup sürücü belgesi alma hakkı elde etmiş adaylarımız direksiyon sınavının olduğu günden itibaren yaklaşık *5-10 gün sonra kursumuzdan sürücü sertifika ve dosyalarını imza karşılığında elden teslim aldıktan sonra trafik şube müdürlüğüne başvuru sürecini başlatacaklardır.
Maliye Bakanlığı vezneleri, anlaşmalı bankalar ve PTT şubelerine, Vakıf payı; Türk Polis Teşkilatının protokol yaptığı bankalara yatırılır.
Ehliyet Yazılı ve direksiyon sınavlarını geçtim bundan sonra ne yapmam gerekiyor? Sürücü Kursunuzdan sertifikanızı alıp Nüfus Müdürlüğüne giderek ehliyet belgenizi çıkarabilirsiniz.
İlgili 30 soru bulundu
Sürücü belgesi için gereken evrakları tamamladıktan sonra yatırmanız gereken harç ücretlerini de yatırarak randevu aldığınız Nüfus Müdürlüğü'ne gitmeniz gerekiyor.
Ehliyet Yenileme Ücreti İnternetten Nasıl Yatırılır? Eski ehliyet yenileme ücreti https://ivd.gib.gov.tr internet adresi üzerinden sanal POS uygulaması aracılığı ile gerçekleştirilebiliyor. Belirlenen harç tutarı kredi kartından tahsil edilebileceği gibi banka kartlarıyla da ödenebiliyor.
Ehliyet Harcı Hangi Bankalara Yatırılıyor? Sürücü belgesi harç yatırma işlemleri bu bankalardan herhangi birinde yapılabilir. Kendinize en yakın şubeye giderek harç bedelini nakit olarak yatırabilirsiniz. Ayrıca bu bankaların internet sitelerinden de online olarak ödeme yapabilirsiniz.
2023 ehliyet fiyatları için maliyeye ödenen ehliyet yani sürücü belgesi harç ücretleri 13 Temmuz 2023'te Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre şu şekilde: A sınıfı sürücü belgeleri (A1 ve A2 dahil): 825,70 TL. B sınıfı sürücü belgeleri: 2.489,90 TL. F ve H sınıfı sürücü belgeleri: 825,70 TL.
Bu işlemler iş yüküne göre yaklaşık 2-5 iş günü sürmektedir.
Hem süreci hızlandıracak olan hem de sahte sertifikalamanın önüne geçecek olan yeni sistemde artık Motorlu Taşıt Sürücü Sertifikası Sorgulama işlemi e-devlet üzerinden yapılabilecek. Peki, e-devlet Motorlu Taşıt Sürücü Sertifikası Sorgulama nasıl yapılır?
Sınav harcımı yatırmazsam hakkım yanar mı? Sistem üzerinde teorik derslerin bitiş tarihinden itibaren adayların, 45 gün içerisinde e-sınav harcını yatırıp, randevu oluşturmaları gerekiyor. Aksi durumda ilk e-sınav hakkı yanmış olur.
Nüfus cüzdanı veya kimlik kartı • Eski sürücü belgesi • Sürücü sağlık raporu • Son altı ay içerisinde çekilmiş 1 adet biyometrik fotoğraf • Kan grubu kartı (sağlık raporunda yer almıyorsa) • 13 TL değerli kağıt bedeli ve 2 TL vakıf payının yatırılması • Ücretler ile ilgili ayrıntılı bilgi “randevu.nvi.gov.tr” ...
Ayrıca https://odeme.meb.gov.tr internet adresinden kredi kartı ile ödeme işlemi gerçekleştirilebilir. Direksiyon sınav ücreti 2023 yılı için 295 TL dir. Teorik sınavdan başarılı olduktan sonra direksiyon sınavına en geç 13 gün kala kursa yatırılır.
Gelir İdaresi Başkanlığınca uygulamaya konulan İnteraktif Vergi Dairesi ile artık Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, Pasaport ve Sürücü Belgesi değerli kağıtlar bedeli ile Pasaport harç bedelleri internet üzerinden ödenebilecektir.
Bankamız ile anlaşması bulunan üniversitelere ödemelerinizi Bankamız ATM'lerinden, şubelerinden veya İnternet Şubesi'nden gerçekleştirebilirsiniz. ÖSYM ve MEB sınav ücretlerini Bankamız ATM'lerinden, İnternet Şubesi'nden veya 0850 220 00 00 Müşteri İletişim Merkezi'ni arayarak ödeyebilirsiniz.
MTV ödemelerinizi Garantibbva.com.tr, Garanti BBVA Mobil, Garanti BBVA İnternet, BonusFlaş, 444 0 333 Garanti BBVA Müşteri İletişim Merkezi ve Garanti BBVA ATM'lerinden yapabilirsiniz.
DİREKSİYON SINAVI 2.HAK ÜCRETİ KAÇ TL? Direksiyon sınav ücreti 2023 yılı itibariyle 295 TL'dir. Sınavı başarız olan adaylar bir sonraki sınav için tekrardan 295 TL'yi yatırmaları gerekmektedir.
Sertifikayı aldıktan sonra trafiğe çıkmak için en kısa sürede randevu almalı ve harç ücretini ödeyerek ehliyet belgesi haline çevirmeniz gerekiyor. Ehliyetiniz olmadan araç kullanmanız için elinizde geçici ehliyet belgesi olması gerekiyor.
Milli Eğitim Bakanlığı, motorlu taşıt sürücü kurslarından sertifika alanların ehliyet alım işlemlerinde zaman tasarrufu sağlayacak yeni bir uygulama başlattı. Bugün itibarıyla başlayan uygulama sayesinde motorlu taşıt sürücü sertifikası sorgulama ve doğrulama işlemleri artık e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri