İki tane ejder meyvesi ağacı dikerek verimlilik almam mümkündür. Ağaçlar birbirlerini dölleyerek meyve oluşmasını sağlarlar. Ejder meyvesi ekimi yapıldıktan sonra ağaçlar 30 ve 50 gün süre içinde meyve vermeye başlar. Ağaçlar yeterli bakımı gördükleri takdirde bir yıl içinde birçok kere meyve verebilirler.
Üçüncü yılını dolduran Ejder Meyvesi ağaçları artık yüksek verime geçmeye başlamaktadır ve bu ağaçlarımızın ömrü yaklaşık 25 yıl olmaktadır. Tam 25 yıl gerekli ve doğru bakımlar ayrıca doğru beslenme ile meyve hasat etmeye ve bu yatırımdan para kazanmaya devam edilmektedir.
Ejder meyvesi, ilkbahar döneminde Şubat, Mart ve Nisan aylarında dikilmesi gereken ejder meyvesinin fidanları ise, yaz dönemine kadar, 3-5 yavru fidan verir.
Buda genelde ilk hasat sezonu olan haziran – temmuz aylarında 500 adet, ikinci hasat dönemi olan ağustos – eylül aylarında 1.000 civarı, üçüncü hasat dönemi olan eylül – ekim aylarında 1.500 civarı ve son hasat dönemi olan kasım – aralık ayında yaklaşık 1.000 adet civarı meyve hasat edilmektedir.
Ejder meyvesini yetiştirilmesi oldukça kolaydır. Kum ve mil bakımından zengin organik topraklarda yetiştirilmektedir. Dikilen ejder meyvesi çekirdekleri yeterli miktarda su ile beslenirse birkaç hafta içinde filizlenebilirler.
İlgili 40 soru bulundu
Ejder meyvesi, (pitaya), kaktüsgiller familyasından bir bitki olduğu için çok fazla suya ihtiyaç duymaz. Bu yüzden toprak kurudukça sulama işlemi yapabilirsiniz. Ancak sulama esnasında suyu sadece toprağa dökmeli, bitkinin gövdesine gelmemesine özen göstermelisiniz.
İlk meyvesini birinci yılında veren pitaya toprağını, hava şartlarını beğenirse ve bakımıda iyi olursa 25-35 yıla kadar ömrü vardır. Belirli bir süre sonunda gövdesi tahtalaşır gövdesinden fidan vermez sadece meyve dallarını büyütür.
Ejder meyvesi ekimi yapıldıktan sonra ağaçlar 30 ve 50 gün süre içinde meyve vermeye başlar. Ağaçlar yeterli bakımı gördükleri takdirde bir yıl içinde birçok kere meyve verebilirler.
Pitaya ejder meyvesi fidanı - 154,00 TL.
Ejder meyveleri, bitki çiçek açtıktan yaklaşık 30 gün sonra olgunlaşır. Bu süre zarfında meyveleri toplayıp hasat edebilirsiniz. İlkbahar döneminde, şubat, mart veya nisan aylarında yapılan dikimlerde, yaz aylarına kadar 4-5 yavru fidan elde edebilirsiniz.
“Ejder meyvesi bebeklere ne zaman verilir?” sorusu da merak edilen konular arasında. 12.ayında olan bebeğinizi ejder meyvesinin lezzetiyle tanıştırabilirsiniz.
Saksıda Ejder Meyvesi Yetiştirilir Mi? Evet, saksıda ejder meyvesini kolayca büyütüp meyvesini alabilirsiniz. Bunun için saksının büyük olması ve günlük bakımının yapılması yeterli olacaktır. Saksıda ejder meyvesini yetiştirmek için ılıman bir ortamda saksıyı konumlandırmanız gerekir.
Ejder meyvesi kaktüs türünde bir bitki olduğundan fazla sulanmaya ihtiyaç duymaz. Uygun koşullarda ekildiğinde havadaki nemden bile su ihtiyacını karşılayabilir. Yaz döneminde 5-7 günde bir kış döneminde ise 10-15 günde bir sulanması yerinde olacaktır.
Ejder Meyvesi Faydaları
Lifli yapısı sayesinde diyet yapanlar içinde tüketilmesi tavsiye edilen bir besindir. Antioksidan özelliği sayesinde vücudunuzdan toksin atmanıza yardımcı olacaktır. Fazla kilo sahibi olanlarda karaciğer yağlanması problemi olabilir.
Ejder meyvesi içerdiği besin ve mineraller itibariyle gözleri kuvvetlendirir. Cinsel gücü artırmada oldukça etkilidir. Afrodizyak etkisi vardır.
Ejder Meyvesi , 21 ile 29 santigrat derece arasında ortalama sıcaklıklarla kuru, tropikal bir iklimi tercih eder. Kısa süreler için 40 dereceye kadar ve 0 dereceye kadar düşük sıcaklıklara dayanabilir.
Beyaz ejder meyvesi tohumu - 26,40 TL.
Ejder meyvesi bitkisi kaktüsgillerden olduğu için çok sık sulamaya ihtiyaç duymaz. yalnızca toprağı tamamıyla kuruduğunda sulama yapılması yeterlidir. Sulama esnasında bitkinin doğrudan toprağını hedef almaya dikkat edilmelidir. Bitkinin gövdesine suyun gelmemesi önemlidir.
En yaygın olanı beyaz etli Hylocereus undatus, ardından daha koyu kırmızı etli ejderha meyvesi Hylocereus costaricensi'dir. Vietnam esas olarak 3 ejder meyvesi çeşidi yetiştirir: beyaz, mor-pembe ve kırmızı etli ejder meyvesi. Mor-pembe ve kırmızı ejder meyveleri beyaz et çeşidinden biraz daha tatlıdır.
Genel olarak, Filipinler'de, ejder meyvesi çiçeklenmeden 28-32 gün sonra hasat edilir.
Sıcaklık: Ejder meyvesi tropikal bir meyve olduğu için her iklim koşulunda yetiştirilmesi uygun değildir. Tam da bu yüzden ülkemizde Mersin ve çevresi başta olmak üzere Akdeniz ikliminin yaşandığı alanlarda yetiştirilir.
-Verime Geçmiş Bir Pitaya Fidanı Kaç Kilo Meyve Verir:Pitaya fidanı tarlada ağaç başı 50-100 kg meyve verebilir.Saksıda bu verim düşecektir.
'MALİYETİ DE YÜKSEK' Ayrıca diğer bölgelerde de yavaş yavaş üretilmeye başlandığını belirten Tanrıverdi, “Tropikal bir meyve olduğundan serada yetişiyor. Maliyeti de yüksek. Birçok derde de deva.
Özellikle soğukken lezzeti iki katına çıkacaktır. Ancak ejder meyvesinin kabuğu tüketildiğinde karın ağrısına neden olabilir. Ejder meyvesi ile tatlılarınıza sos hazırlayabilir, salatalarda kullanabilir, kokteyl içecekler hazırlayabilir ve formunuzu korumak için ara öğünlerinize ekleyebilirsiniz.
· Organik maddesi yüksek, geçirgen, nemli toprakları sever. · 0 derecede donar, 4 derece altında üşüme zararı başlar. · Güneş ışınlarını çok sever ancak yaz aylarında yüksek sıcaklıklarda hafif gölgeleme ihtiyacı duyar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri