Ejder meyvesi ekimi yapıldıktan sonra ağaçlar 30 ve 50 gün süre içinde meyve vermeye başlar. Ağaçlar yeterli bakımı gördükleri takdirde bir yıl içinde birçok kere meyve verebilirler.
Ejder meyvesi, ilkbahar döneminde Şubat, Mart ve Nisan aylarında dikilmesi gereken ejder meyvesinin fidanları ise, yaz dönemine kadar, 3-5 yavru fidan verir.
Ejder meyveleri, bitki çiçek açtıktan yaklaşık 30 gün sonra olgunlaşır. Bu süre zarfında meyveleri toplayıp hasat edebilirsiniz. İlkbahar döneminde, şubat, mart veya nisan aylarında yapılan dikimlerde, yaz aylarına kadar 4-5 yavru fidan elde edebilirsiniz.
On Aydan On İki Aylık Bebeğe. Ejder meyvesini bu yaş aralığında artık yavaş yavaş çocuğunuza tanıtabilirsiniz, ancak bebekleri beslemeden önce meyveyi püre haline getirmeniz veya öğütmeniz gerekir. Bu yaştan sonra Ejder Meyvesi bebekler için çok faydalıdır Antioksidanlar bakımından zengindir.
Bitkinin yetiştirildiği lokasyon sıcak-havadar bir noktada ve 3-4 yaşında ise çiçeklenme mart-nisan-mayıs aylarında olur ve meyve haziran ayından itibaren yenmeye hazır hale gelir fakat Ejder Meyvesi (Pitaya) 1-2 yaşlarında ise çiçeklenmesi haziran-temmuz aylarına kadar uzayabilir ve ağustos ayından itibaren meyve ...
İlgili 44 soru bulundu
İlk meyvesini birinci yılında veren pitaya toprağını, hava şartlarını beğenirse ve bakımıda iyi olursa 25-35 yıla kadar ömrü vardır. Belirli bir süre sonunda gövdesi tahtalaşır gövdesinden fidan vermez sadece meyve dallarını büyütür.
Saksıda Ejder Meyvesi Yetiştirilir Mi? Evet, saksıda ejder meyvesini kolayca büyütüp meyvesini alabilirsiniz. Bunun için saksının büyük olması ve günlük bakımının yapılması yeterli olacaktır. Saksıda ejder meyvesini yetiştirmek için ılıman bir ortamda saksıyı konumlandırmanız gerekir.
Ejder meyvesi tropikal bir meyve olduğu için, Akdeniz iklimini sever. Bu yüzden ülkemizde en çok Mersin ve çevresinde yetiştirilir. Evinizde ejder meyvesi yetiştirmek için, kuru, sıcak ve güneş alan bölgeleri tercih edin.
Ejder meyvesini yetiştirilmesi oldukça kolaydır. Kum ve mil bakımından zengin organik topraklarda yetiştirilmektedir. Dikilen ejder meyvesi çekirdekleri yeterli miktarda su ile beslenirse birkaç hafta içinde filizlenebilirler.
Fakat normal şartlarda fidan dikildikten sonra gerçek ve asıl verme başlangıcı ikinci yıl olmaktadır. En verimli dönemi ise 3. yılda başlamaktadır. Bu dönemden sonra artık gövdesi odunsu bir şekilde sağlamlaşır ve gövdeden meyve verimi yapmaz büyüttüğümüz meyve dallarından meyvesini ve filizlerini vermektedir.
Buda genelde ilk hasat sezonu olan haziran – temmuz aylarında 500 adet, ikinci hasat dönemi olan ağustos – eylül aylarında 1.000 civarı, üçüncü hasat dönemi olan eylül – ekim aylarında 1.500 civarı ve son hasat dönemi olan kasım – aralık ayında yaklaşık 1.000 adet civarı meyve hasat edilmektedir.
Ejder meyvesi kaktüs türünde bir bitki olduğundan fazla sulanmaya ihtiyaç duymaz. Uygun koşullarda ekildiğinde havadaki nemden bile su ihtiyacını karşılayabilir. Yaz döneminde 5-7 günde bir kış döneminde ise 10-15 günde bir sulanması yerinde olacaktır.
Genel olarak, Filipinler'de, ejder meyvesi çiçeklenmeden 28-32 gün sonra hasat edilir.
Pitaya ejder meyvesi fidanı - 154,00 TL.
Ejder Meyvesi , 21 ile 29 santigrat derece arasında ortalama sıcaklıklarla kuru, tropikal bir iklimi tercih eder. Kısa süreler için 40 dereceye kadar ve 0 dereceye kadar düşük sıcaklıklara dayanabilir.
Ejder meyvesi bitkisi kaktüsgillerden olduğu için çok sık sulamaya ihtiyaç duymaz. yalnızca toprağı tamamıyla kuruduğunda sulama yapılması yeterlidir. Sulama esnasında bitkinin doğrudan toprağını hedef almaya dikkat edilmelidir. Bitkinin gövdesine suyun gelmemesi önemlidir.
Yani kısacası Ejder Meyvesi için budama en uygun zamanlar sonbahar başlangıcı ve ilkbahar başlangıcı olacaktır. Yapılan budama ile Ejder meyvesi canlanır filizler vermeye başlar ve haziran ortası gibi tomurcuklanma başlar artık meyve için çalışmaya devam eder .
22 metre ye kadar uzayabilen Pitaya tırmanabileceği saçaklarını gövdesinde saklar ve uzadıkça bu saçaklar sarmaşıklar gibi uzayarak bulunduğu ortama adeta yapışarak ilerler. Karşısına çıkan engelleri aşarak hiçbir engel bitkinin uzamasına ve tırmanmasına engel olamaz.
Bitkinin yaşına göre nisan-haziran döneminde başlayan çiçek tomurcukları ülkemizde yaz ayları boyunca sürekli her 30 – 40 günde bir çiçek açar ve ekim – kasım ayına kadar sürekli meyveye döner.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Ejder meyvesi nasıl çiçek açar? Gecenin kraliçesi olarak adlandırılan ejder meyvesi nin çiçeği meyve dallarındaki dikenlerin hemen altından tomurcuk vererek gelişimini yaklaşık 35 – 50 gün aralığında havanın durumuna göre tamamlar. Çiçeğin muhteşem bir görünümü ve kokusu vardır.
-Verime Geçmiş Bir Pitaya Fidanı Kaç Kilo Meyve Verir:Pitaya fidanı tarlada ağaç başı 50-100 kg meyve verebilir.Saksıda bu verim düşecektir.
Özellikle soğukken lezzeti iki katına çıkacaktır. Ancak ejder meyvesinin kabuğu tüketildiğinde karın ağrısına neden olabilir. Ejder meyvesi ile tatlılarınıza sos hazırlayabilir, salatalarda kullanabilir, kokteyl içecekler hazırlayabilir ve formunuzu korumak için ara öğünlerinize ekleyebilirsiniz.
Pitaya Evde Yetişir Mi? Pitaya kaktüs cinsi bir bitki olduğundan pek çok kaktüs gibi en zor koşullarda dahi hayatta kalabilir. Ancak bol güneş almayan ev içi bir ortamda yetiştirirseniz bitkinin dalları zayıf büyüyecektir. Evde yetiştirmeyi düşünüyorsanız en ideal ortam balkonunuzun bol güneş alan bir kısmıdır.
'MALİYETİ DE YÜKSEK' Ayrıca diğer bölgelerde de yavaş yavaş üretilmeye başlandığını belirten Tanrıverdi, “Tropikal bir meyve olduğundan serada yetişiyor. Maliyeti de yüksek. Birçok derde de deva.
Özellikle soğuktan bitkinizi sürekli korumalı, onu 10 derecenin altında kalacak alanlarda tutmamalısınız. 28 santigrat derece ise bitkinin meyve vermesi için ideal sıcaklık olarak belirlenmiştir, bizden söylemesi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri