Yukarıda bahsedilenin aksine tam otomatik vitesli araçlar, yokuşta kayma yaşamazken vites geçişlerinde de yavaşlık yapmaz. Ayrıca oldukça hassas bir vites geçişine sahip olan tam otomatik vitesli araçlarda vites kutusu, şanzıman, debriyaj ve bilgisayarlı destek birimi oto ekspertiz kapsamında yer alıyor.
Oto ekspertiz işlemleri ilgili aracın geçmişte yaşadığı kazalardan değişen parçalara, mekanik aksamında bozulan yerlerden yakın zamanda masraf çıkarabilecek tüm noktalara kadar otomobilin incelenmesinden oluşmaktadır.
2. elde ekspertiz işleminde, araç sahibi ya da alıcının göremeyeceği birçok hasar kolayca tespit edilebilir. Araç ile ilgili tüm bilgiler hem yazılı hem de sunum şeklinde taraflara verilir. Rapor, hem alıcının mağduriyete uğramaması hem de satıcının işlem sonrasında oluşabilen problemler karşısında korunmasını amaçlar.
Oto ekspertiz raporunda dikkat edilmesi gereken unsurlar motor ve taşıyıcı aksam üzerinde hasar olup olmadığı ve kaporta durumunun ne olduğudur. Genellikle kaporta aksamında çürük olması, motor bloğunda sorun olması, yağ eksiltmesi, motorda üfleme gibi unsurlara dikkat edilmelidir.
Belirtmemiz gerekir ki araçta ekspertiz raporunda yer almayan bir ayıp ortaya çıkarsa satıcı ve. ekspertiz bundan müteselsil sorumlu olur. Bunun anlamı şudur, alıcı ekspertiz raporunu hatalı veya yanlış düzenleyen ekspere veya satıcıya başvurabilir yahut her ikisine birden başvurabilir.
İlgili 30 soru bulundu
Faturanın tasdik edilmemesi durumunda sadece tetkik ücreti alınır. *Bu ücret 1.341,45.-TL den az, 6.707,25.-TL'den fazla olmamaktadır. Faturanın KDV'siz tutarı üzerinden hesaplanır. Piyasadan araştırma ya da komite kararı dışında eksper marifetiyle onaylanması durumunda özel imalat koşulları uygulanır.
Aracı kontrol cihazına bağlayan ekspertiz servisi başta motor olmak üzere herhangi bir mekanik aksamda arıza olup olmadığını tespit edebilir. Elde ettiği sonuçlar otomobil arızaları hakkında bilgi verir.
Oto ekspertiz yaklaşık olarak 30 dakika ile 60 dakika arasında tamamlanmaktadır.
Oto ekspertiz ne kadar sürer sorusunun cevabı ise ortalama 45 - 60 dakikadır. Bu süre zarfında araçlar en ince ayrıntılarına kadar incelenir ve ekspertiz raporu araç sahibine sunulur.
Ekspertiz Raporu Kaç Günde Çıkar? Ev veya araba alım-satımlarında ekspertiz raporu genellikle 7 iş günü içinde çıkar. Sigorta şirketleri tarafından yönlendirilen sigorta eksperleri ise riskin gerçekleşmesinin hemen ardından hasar tespiti yapar ve raporu hazırlar.
Anahtar teslim oto ekspertiz açma maliyeti 200 Bin TL ile 500 Bin TL arasında değişiklik gösterecektir. Sizlere verilecek olan reklam desteği, bölgesel koruma, personel eğitimi, cihaz servis desteği, mimari tasarım zenginliği ve kurumsal marka imajı maliyeti etkileyecek detaylar arasındadır.
Ekspertiz fiyatları, araç gruplarının yanı sıra verilen farklı hizmetlere göre de değişiklik gösteriyor. Bunlar arasında Uzaktan Ekspertiz tutarı, 500,91 TL'den az ve 5.009,05 TL'den fazla olmamak üzere tespit edilen hasar tutarının %1'i şeklinde belirtiliyor.
Alıcı satıcının kusuru dışında kefiyen alımdan vazgeçerse bu durumda satıcıya ekspertiz masrafını ödemesi gerekir. Yine alıcı farklı bir servisten ekspertiz raporu almak isterse bu durumda da masrafları kendisinin karşılaması gerekir. Bu durumlar haricinde sorumluluk tamamen yetkili bayiye aittir.
Konut Ekspertiz Raporu Kaç Günde Çıkar? Konut ekspertiz raporu, genellikle 3-5 iş günü içerisinde hazırlanır. Ancak bu süre, inceleme yapılacak konutun büyüklüğü, konumu ve diğer faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir.
Ekspertiz raporunun hazırlanması ve bankaya teslim edilmesi için en az 2 iş günü geçmesi gerekmektedir. Konut kredisi işlemleri dahilinde son aşama ise ön onay ve ekspertiz sürecinin hemen ardından kredi talebinin yasal olarak onaylanması gelmektedir. Bu süreçte gerekli sözleşmeler ve ipotek işlemleri başlatılır.
Firmalar hafta sonu mesaiye kaldıklarında genelde hafta içinden sarkan işlemlerin toparlanması amacı ile mesai yaparlar. Yeni bir ekspertiz talebi geldiğinde bu talepler haftanın iş günlerinde işleme alınmaktadır. Tapu Eksperi pazartesi-cumartesi günleri arasında haftanın 6 günü hizmet vermektedir.
Siz de bu raporun nasıl çıkarıldığını ve işlemlerin ne kadar süre aldığını bilmek istiyorsanız yazının devamını okuyabilir, ihtiyacınız olan tüm detayları öğrenerek pratik bir şekilde ekspertiz raporunu ortalama 3 iş günü içerisinde çıkarabilirsiniz.
Experix oto ekspertiz bayiliği aldığınız zaman, elde edeceğiniz kar marjı, %15 daha fazla olacaktır. 135.000 TL aylık ciro yapan bir ekspertiz firmasının net kazancı 30 Bin TL ile 60 Bin TL arasında değişiklik gösterecektir.
İkinci el araçlar için yapılan ekspertiz işlemlerinde motorun ürettiği beygir gücü ölçülüyor. Ortaya çıkan rakam aracın fabrikasyon verisi ile oranlanarak bir sonuca varılıyor. Mesela ruhsatta 100hp yazan bir araç, ölçümde 80hp çıktıysa motor durumu %80 deniyor.
Teknolojik yeterliliğe sahip ekspertiz kuruluşu, kısa süre içerisinde size gerekli bilgiyi verebilir. Bu sebeple 2. el araç alırken ekspertiz raporunu iyi incelemekte fayda var. Böylelikle aracın genel durumu ve kilometre orijinalliği tespit edilebilir.
Ekspertiz raporu bu aşamada araç hakkında detaylı bilgiye sahip olmanızı sağlayacak güvenilir bir belgedir. Aracın özellikle gözle görünmeyen hasarlarını ortaya çıkardığı için daha güvenli bir şekilde araç alımı yapmanızı sağlayan bir aşamadır.
Ekspertiz paket ücretlerimiz tüm şubelerimizde sabittir. 9) Hafta sonu şubeleriniz açık mı? Şubelerimiz Cumartesi günleri 15.00'e kadar açıktır. Pazar günleri ise hizmete kapalıdır.
Cevap: Ekspertiz kurumları bankalardan bağımsız olarak çalışan kurumlar olduğu için, ödenen ücret geri alınamaz. Ayrıca 2014 yılında çıkan Finansal Tüketiciden Alınacak Ücretler Yönetmeliği ile banka şubeleri ekspertiz ücretlerinden komisyon almaları dahi yasaklandı.
Her ne kadar ikinci el ticareti ile uğraşanlara eksper raporu alındırılması zorunlu kılınmış olsa dahi yönetmelikte, 8 yaş üstü ve 160.000 km üzerindeki araçlar için ekspertiz raporunun alındırılması zorunluluğu şart kılınmamıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri