Dil bilgisi kurallarına göre birleşik isimler bitişik, tamlamalar ise ayrı yazılır. Alışveriş kelimesi birleşik isim olduğu için bitişik yazılması gerekir.
elverişli, 9 karakter ile yazılır. Ayrıca, e harfi ile başlar, i harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'e', 'l', 'v', 'e', 'r', 'i', 'ş', 'l', 'i', şeklindedir. elverişli kelimesinin tersten yazılışı ilşirevle diziliminde gösterilir.
2. Uygun gelmek: “O her vakit, benim zaman elverirse pek çok çalışabileceğimi söyler.” -M. Ş. Esendal. elvermek, 8 karakter ile yazılır.
(elver-iş+li) Uygun, müsâit, münâsip, muvâfık: Şurasını hemen söyleyeyim ki Erzurum'un istikbâli böyle bir gelişmeye elverişlidir (Ahmet H. Tanpınar).
Elverişsiz TDK sözlük anlamı nedir? Elverişsiz kelimesinin TDK sözlüğe göre 1 farklı anlamı vardır. Elverişsiz kelimesinin kökeni Türkçe dilidir.
İlgili 28 soru bulundu
HÜKÜMSÜZ KELİMESİ CÜMLE İÇERİSİNDE DOĞRU KULLANIM ÖRNEKLERİ
- Bu yasa hükümsüzdür.
3. -r / -ar / -er, -maz / -mez ve -an / -en sıfat-fiil ekleriyle kurulan sıfat tamlaması yapısındaki birleşik kelimeler ayrı yazılır: bakar kör, çalar saat, çıkar yol, döner sermaye, güler yüz, koşar adım, yazar kasa, yeter sayı; çıkmaz sokak, geçmez akçe, görünmez kaza, ölmez çiçek, tükenmez kalem; akan yıldız, ...
Mutasavvıf kelimesinin kökeni Arapça dilidir. Mutasavvıf kelimesinin Arapça dilindeki karşılığı mutaṣavvif şeklindedir.
Elverişli, yarar, müsait, muvafık. Yararlı.
Cevap. Hem birleşik hem türemiş olur.
Kelimenin doğru yazılışı, öngörü şeklinde olmaktadır. Ön görü ise kelimenin yanlış yazılışına verilebilecek bir örnek olarak ifade edilebilir. Bu durumda ön görü şeklinde yapılan bir yazım yanlış olarak kabul edilirken, öngörü şeklinde yapılan bir yazım ise doğru kabul edilmektedir. Doğru yazılış öngörü olmalıdır.
Art arda kelimesinin doğru yazılışı "art arda" olarak belirlenmiştir. Türk Dil Kurumu (TDK) bu doğru yazımı onaylar. Ardarda olarak yazılması yanlış olacaktır.
Ana sözcüğünün başta olduğu ana + para, ana + yasa bileşikleri bitişik yazılmıştır (anapara, anayasa).
Oldukça Kelimesinin TDK'ya Göre Doğru Yazılışı
Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığı vakit bu kelimenin doğru şekilde yazılışı, 'Oldukça' biçimindedir. Yani sondaki iyi kelime, 'ca' yerine 'ça' olarak kullanılmaktadır.
TDK'ya Göre Deniz Altı Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir? Türk Dil Kurumuna göre denizaltı kelimesinin doğru yazılışı birlikte yazılmasıdır. Birlikte yazılma deniz ve altı kelimelerinin birleştirilmesi şeklinde olmaktadır. Doğru yazımına örnek "Denizaltıyı çok severim.
Bu kelimenin “çokşey, çok şey” olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı çok şey şeklinde olmalıdır. Yani ayrı yazılmalıdır.
uygun; münasip, müsait; yerinde; elverişli.
Asgari ölçüt olarak, örgütlenme, toplanma ve ifade özgürlükleri gibi temel özgürlüklerin yasalarla korunduğu ve bu haklara uygulamada da riayet edildiği bir ortam sivil toplum için elverişli kabul edilir.
Kavram kelimesinin cevaplarını harf sayısına göre derledik. Kavram sözcüğüne verilebilecek en kısa yanıt dört harflidir: İDEA.
Tasavvuf kelimesi ile beraber tasavvufi sözcüğü ile yine türemiş olarak merak edilen sözcükler içerisinde bulunuyor. TDK açısından bakıldığında tasavvufi, 'Tasavvufla ilgili olan' şeklinde ifade edilmektedir.
TDK'ya Göre Tasavvuf mu Tassavuf mu Olarak Yazılır? Türkçedeki bazı kelimelerde olduğu gibi bu kelimenin yazımında da çeşitli hatalar yapılmaktadır. Türk Dil Kurumu'na göre bu kelimenin doğru yazımı ''tasavvuf'' şeklindedir.
Sufi, Tasavvufta, gönlü saf kişi, eren, ermiş, nefsinden fani, hak ile baki; Zahirde halk ile, batında hak ile olan; nefsinde ölen Hak ile diri kalan demektir.
Birçok sınavda da dilbilgisi konuları içinde olağanüstü kelimesinin yazımı ile ilgili sorular karşınıza çıkar. Kelimenin doğru yazımı birleşik şekildedir. Yani "olağanüstü" şeklinde yazım doğrudur.
Önsöz kelimesi halk arasında bitişik yazılan ancak doğru yazım biçimi ayrı olan bir kelimedir. Önsöz kelimesinin doğru yazılışı ''ön söz'' şeklindedir. İlk söz gibi iki anlamı taşıyan bir kelime olduğu için ön söz ayrı yazılmalıdır.
TDK'ya göre bilinçaltı kelimesinin doğru yazılışı "bilinçaltı"dır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri