HANGİ İLLER ŞARK GÖREVİ SAYILIYOR? Polislerin şark görevi kapsamında bulunan iller; Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van ve ilçeleridir.
Yayımlanan kararnamede Elazığ'da görev yapan polis memurlarının 5 yıl olan görev süresi 4 yıla düşürüldüğü açıklandı. Elazığ tayin bölge dağılımında ise 2. Bölgede şark olarak yer aldı.
Doğu görevinin yapılacağı iller, ülkemizin doğu ve güneydoğu bölgesinde yer alan illerdir. Bu iller arasında Diyarbakır, Şırnak, Hakkari, Van, Siirt, Mardin ve Batman gibi pek çok il bulunmaktadır. Doğu görevinde yer almak isteyen kişilerin öncelikle askerlik hizmetlerini tamamlamış olmaları gerekmektedir.
Önceleri birden çok bölgeye ayırma varken hali hazırda iki bölge olarak uygulamaya devam edilmektedir. 6 Şubat Depremi'nden sonra deprem bölgesindeki Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep ve Malatya illeri de şark görevi kapsamına alınmıştır. Kısaca şu illerde doğu görevi (Zorunlu hizmet) yapılmaktadır: Adıyaman.
Yönetmeliğe göre, gelecek yıl yürürlüğe girecek "şark hizmeti" yerinin 4 bölgeye ayrılmasını öngören uygulama kaldırıldı. Halen uygulanmakta olan 1. bölge (batı) ve 2. bölge (doğu) şeklindeki iki bölge uygulaması devam edecek. Batı ve doğu illeri kendi arasında tekrar gruplara ayrılmayacak.
İlgili 30 soru bulundu
Polislerin şark görevi kapsamında olan iller; Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Hakkâri, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli ve Van ilidir.
Deprem riski yüksek iller arasında ilk sırada İzmir ve İstanbul yer alıyor.
Yönetmeliğe göre, gelecek yıl yürürlüğe girecek "şark hizmeti" yerinin 4 bölgeye ayrılmasını öngören uygulama kaldırıldı. Halen uygulanmakta olan 1. bölge (batı) ve 2. bölge (doğu) şeklindeki iki bölge uygulaması devam edecek.
Haber Merkezi – Depremlerden etkilenen illerden Maraş, Hatay, Antep ve Malatya'da polisin yapacağı görevler, "şark hizmeti" olarak kabul edilecek. 2024'te yürürlüğe girmesi planlanan "şark hizmeti" yerinin 4 bölgeye ayrıldığı uygulama kaldırıldı.
Hizmet süresi 6 yıl olan birimlerde 4 yıl, Hizmet süresi 5 yıl olan birimlerde 3 yıl, Hizmet süresi 4 yıl olan birimlerde 2 yıl, Hizmet süresi 3 ve 2 yıl olan birimlerde 2 yıl görev yapmasında durumunda ikinci şark görevini tamamlamış sayılacaktır.
Polislerin şark görevi kapsamında bulunan iller; Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van ve ilçeleridir.
Osmaniye ve Kilis Şark Statüsüne Alındı
Resmî Gazete de onaylanan yönetmelikte yer alan değişikliklerde; depremden etkilenen Kilis ve Osmaniye il ve ilçeleri 2. bölge (şark) statüsüne alındı.
Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep ve Malatya şark sayılacak.
ELAZIĞ'IN TAYİN SÜRESİ 4 YILA DÜŞÜRÜLDÜ
Yayımlanan kararnamede Elazığ'da görev yapan polis memurlarının 5 yıl olan görev süresi 4 yıla düşürüldüğü açıklandı. Elazığ tayin bölge dağılımında ise 2. Bölgede şark olarak yer aldı.
Elazığ ilinin ilçeleri, Elazığ (il merkezi) Ağın.
Yeni yönetmelikle, son depremlerden etkilenen illerden Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep ve Malatya, "şark hizmeti" sayılan iller arasına dahil edildi.
Son depremlerden etkilenen Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep ve Malatya, "şark" olarak anılan 2. bölge (doğu) hizmeti sayılan iller arasına dahil edildi. Buna göre 4 il, 48 ilçe ve 4 doğrudan merkeze bağlı taşra teşkilatı olmak üzere 56 birimdeki görev süreleri yeniden düzenlendi.
İkinci (Şark) bölge 1. Grup: Beş yıl görev süreli Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Mardin, Sivas, Şanlıurfa ve Van. Dört yıl görev süreli Artvin, Bayburt ve Gümüşhane.
Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre; Depremden etkilenen Kilis ve Osmaniye il ve ilçeleri 2. Bölge (şark) statüsüne alınmıştır.
Derece Deprem Bölgeleri. Türkiye'de deprem bölgeleri incelediğinde birinci derecede deprem bölgeleri şu şekilde sıralanabilir: İzmir, Manisa, Balıkesir, Aydın, Denizli, Muğla, Uşak, Isparta. Bursa, Yalova, Bilecik, Sakarya, Kocaeli, İstanbul, Düzce, Karabük, Kocaeli, Bolu, Kırşehir ve Hatay.
1-) 2024 yılında yürürlüğe gireceği bildirilen (4) grup uygulaması sonlandırılarak, halen uygulanmakta olan 1. Bölge (Batı) ve 2. Bölge (Doğu) şeklindeki (2) Bölge uygulaması aynen devam ettirilmiştir.
Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararnamesiyle bölgede görevli kamu çalışanlarına 6 ay süreyle aylık 3 bin 32 TL tazminat ve fazla mesai ücreti ödenmesi kararlaştırıldı.
ELAZIĞ FAY HATTI RİSK DURUMU
Fayın Karlova'dan başlayıp Bingöl, Palu, Hazar Gölü, Sincik, Çelikhan ve Gölbaşı'ndan geçerek yön değiştirdiğini, Hatay grabenini oluşturan faylarla devam ettiğini ve Ölüdeniz fayına birleştiğini belirtmektedir.
Türkiye'de deprem riski az olan yerler arasında; Giresun, Sinop, Ankara, Kırklareli, Rize, Artvin, Edirne, Adana, Nevşehir, Aksaray, Niğde, Karaman ve Konya bulunmaktadır. Deprem riski düşük yerlerin, diğer yerlere göre daha güvende olduğu söylenebilmektedir.
Türkiye Deprem Haritasına göre deprem riskinin en az olduğu dördüncü ve beşinci grupta yer alan iller ise Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kırklareli, Ankara, Edirne, Adana, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri