Genellikle halıların kuruma süresi ortalama 6 ila 12 saat arasında değişir. Ancak, bazı halılar daha uzun süre kuruma ihtiyacı duyabilir. Halıların tamamen kuruması için 24 saat geçmesi gerekebilir.
Halıların açık havada mı yoksa kapalı bir mekanda mı kurutulduğu kuruma süresinde belirleyici rol oynayabilir. Ancak genel olarak halı kurutma işlemi 8 ile 12 saat arasında değişmektedir.
Halıları yıkadıktan sonra kapalı alanda kurutuyoruz. Kapalı alanın en büyük avantajı açık havadaki tozdan halıyı korumaktadır. Aynı zamanda yeni yıkanan bir halı direkt güneş ışığına karşı çok hassastır. Dolayısıyla kapalı alanlarda kurutulması büyük önem taşır.
Halının derinleme temizliği ise yıkanmasıdır. Yıkama işlemi iki şekilde olmaktadır. Elde yıkama ve uzman firmalar tarafından yıkamadır. Elde yıkama işlemi uygulanacağı zaman arap sabunu, beyaz kalıp sabun, sıvı deterjan, toz deterjan ile halı şampuanının kullanımıdır.
İlgili 17 soru bulundu
Yıkanabilir halılar, sık sık kazaların yaşandığı durumlarda oldukça kullanışlı oluyor. İçerisinde kullanılan malzemelerden ve ağırlığından dolayı yıkanabilir özelliğe sahip.
Sarı lekeleri çıkarmak için en etkili ürünlerden biri karbonattır. 1 paket karbonatı yarım su bardağı su ile karıştırarak temiz bir bez ile halıdaki sarı leke bulunan alana sürün. Bez ile ovalayarak sarı lekeleri silin.
Genellikle halıların kuruma süresi ortalama 6 ila 12 saat arasında değişir. Ancak, bazı halılar daha uzun süre kuruma ihtiyacı duyabilir. Halıların tamamen kuruması için 24 saat geçmesi gerekebilir.
Halılar açık alanlara bırakıldıklarında olabilecek en kısa süre içerisinde kuruyabilir. Tabi ki bu durumun gerçekleşebilmesi için yaz mevsimi olması önemlidir. Aksi halde halının kuruması çok mümkün olmaz. Halılar kuruma aşamasında etrafa koku yayabilmektedir.
*Havuz sistemi veya kuyu suyu ile yıkanan halıların. uzun vadede iplik yapısı bozulması sebebi ile olur.
Leke yapıcı bir şey halınıza dökülünce boya vermeyecek kuru emici bir havlu, peçete ve bez ile halı üzerindeki fazla sıvıyı hemen emdirin. Bu işlem esnasında bu bez yada havlu ile halınızı kesinlikle ovmayın.
Halıları kapalı alanda kurutuyoruz. Böylelikle hem güneş ışığından koruyor, hem de açık alandaki toz zerreciklerinin halılara yapışmasının önüne geçmiş oluyoruz.
Çamaşır makinesinde halı yıkama konusunda en merak edilen şeylerden biri de halıların kaç derecede yıkanması gerektiği. Bu noktada Yıkanabilir Halılar için uygun derece 30 derecedir. Diğer yandan sıkma işlemi de yapılmaması gerekmektedir.
Mr Jeff olarak halı yıkaması için evimizde bulunan amonyak, leke çıkarıcı vb. gibi temizlik ürünlerin yerine sabun ve suyun kullanılmasını öneriyoruz. Bunun nedeni halıların genellikle hassas dokulardan ve malzemelerden yapılmış olması ve düzenli olarak yıkadığımız bir eşya olmamasıdır.
Aynı zamanda yaşam alanınızda bulunan halının güzel kokması da sizi mutlu eder. Yumuşatıcı bu noktada kurtarıcınız olur. İçerisine bir kapak kadar yumuşatıcı damlattığınız su ile halınızı silmeniz yeterli olur.
Çoğunlukla ıslak temizleme yöntemiyle sararma meydana gelir, birçok yün halı kurutulduğunda saçak gibi bir madde – tanen (bitki kökenli doğal liflerden yapılan ürünlerin güçlü bir şekilde ıslatılmasının bir sonucu olarak) açığa çıkarır, ikincisi, birçok halıda iplikler bulunur.
Karbonat, halıda hapsolan kokuları etkisiz hâle getirmeye yarar. Karbonatı ince bir tabaka hâlinde kullanmalısın, o yüzden temizlemeyi planladığın her bir oda için büyük bir kutu karbonat al. Eğer topaklanırsa elinle iyice yay. Daha iyi sonuçlar için karbonata boraks ekleyebilirsin.
Mevsimin hangisi olduğu hiç önemli değildir. Halı yıkama sezonunda bile halılarınız ortalama 1 ile 3 gün arasında gibi kısa bir sürede teslim edilmektedir.
Öyle ki makinede yıkanan halıların yıkama sıcaklığı, deterjan önerileri, çamaşır makinesinin özelliği/program özelliği gibi birçok dikkat edilmesi gereken şey var. Bu kriterlere göre makinede yıkanacak halı mutlaka 30 derecede yıkanmalıdır.
Islak halının küflenme ve rutubet yapmasının en büyük sebebi ise yıkandıktan sonra düzgün bir şekilde kurumamasıdır. Bunun sonucunda halı nemli kalır, küflenme ve rutubet yapar. Buda kötü kokuya yol açar.
Bir kaşık bulaşık deterjanı, bir kaşık sirke ve iki bardak ılık suyu karıştırın. Temiz bir süngeri karışıma batırın ve lekeye uygulayın. Leke gidene kadar sünger ile temizleyin.
Beyaz sirke de leke çıkarma noktasında verimlidir. Ilık su içerisine sirke ekleyebilir sonrasında bu karışım ve bez yardımıyla lekeyi silebilirsiniz. Etkili bir yöntem olmasının yanında, inatçı lekeler üzerinde de başarılıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri