Zaman tünelinde geriye doğru gidersek; elektrik olmasaydı, internet ve cep telefonları olmazdı. Bilgisayar ve televizyon ile radyo olmazdı. Telgraf ve telefon gibi iletişim araçları olamayacaktı. Elektrik sanayide kullanılamayacağı için makineler daha kaba ve yavaş olacak, büyük seri üretim gerçekleşemeyecekti.
Elektrikler Olmasaydı;
Televizyon izleyemezdik. Bulaşık makinesi,çamaşır makinesi,radyo,mkirodalga,rondo,fırın,mikser,fön makinesi ve sayabileceğimiz bir çok teknolojik alet çalışmazdı. Sanayi de,otomobil tekstilinde kullanılan makineler çok yavaş bir şekilde çalışır.
Elektrik ve su olmasaydı ilk olarak eğer sadece elektrik olmasaydı çok zor koşullarda da olsa yaşanabilirdi ancak su olmasaydı insan yaşamı dayanamaz ve hayatlarımızı kaybederdik elektrik gün içerisinde aydınlanma,bir işi yapma da oldukça yardım eder ve bu ikisi insan hayatında çok önemli kaynaklardır.
1.İşlerimizi kolaylıkla yapamazdık. 2.Karanlık olurdu her yer. 3.Ülkede ne olup bittiğinden haberdar olamazdık. 4.Herkez birbirinin mallarını çalardı.
Çünkü elektrik sayesinde turizm, endüstri, sanayi ve tıp gibi alanlarda önemli gelişmeler kaydedilmiştir. Bir enerji türü olan elektrik, elektronik aletlerin çeşitli alanlarda kullanılmasına yardımcı olur. Elektrik aracılığıyla makine ve araçlardan hareket, ışık ve ısı enerjisi de elde edilebilir.
İlgili 31 soru bulundu
Elektrik eldeki verilere göre ilk olarak M.Ö. 600'lü yıllarda keşfedilmiştir. Amberlere tüylü kumaşları sürtüp bir çekim kuvveti ortaya çıkartan Antik Yunanlılar, bu şekilde ilk elektrik kıvılcımlarını ortaya çıkartmıştır. Bir diğer deyişle, statik elektriği bulmuşlardır.
Zaman tünelinde geriye doğru gidersek; elektrik olmasaydı, internet ve cep telefonları olmazdı. Bilgisayar ve televizyon ile radyo olmazdı. Telgraf ve telefon gibi iletişim araçları olamayacaktı. Elektrik sanayide kullanılamayacağı için makineler daha kaba ve yavaş olacak, büyük seri üretim gerçekleşemeyecekti.
Isıtma, aydınlatma ve ulaşım ihtiyaçlarımızı karşılarken, elektrikli ev eşyalarımızı kullanırken, kısacası günlük yaşantımızın her safhasında enerjiyi verimli kullanmak suretiyle, ihtiyaçlarımızından kısıtlama yapmadan aile bütçesine, ülke ekonomisine ve çevremizin korunmasına katkı sağlamamız mümkündür.
Elektrik kesintilerinde; enerjinin ani gidişi, gelişi ve dalgalanmaları, teknolojik aletlerin bozulmalarına neden olabilmektedir. Bu nedenle; kesintiler sırasında, buzdolabı ve televizyon gibi teknolojik aletlerin bozulmalarına sıkça rastlanılmaktadır. Kesinti durumunda, fişler prizlerden çıkarılmalıdır.
Her türlü yaşamın kaynağı olan su, 4,5 milyar yıl önce Dünya oluştuktan yüz milyonlarca yıl sonra yabancı bir madde olarak, donmuş parçalar halinde uzaydan geldi dünyaya.
Su Olmasaydı, evrendeki tüm canlılar için yaşam alanı olmazdı, yeryüzünde en fazla bulunan maddelerden olan su hayatın temel taşıdır. Okyanuslar ve denizler yeryüzünün yaklaşık olarak onda yedisini kaplamaktadır. Atmosferde, toprakta ve yeryüzün de yaşayan tüm canlılarda su vardır.
Çünkü su Dünya üzerindeki bütün canlı türleri için yaşamsal öneme sahip bir molekül. Yüksek miktarda iyonlaştırıcı radyasyon, çok yüksek ya da düşük sıcaklık, yüksek basınç koşullarında hayatta kalabilen canlılar keşfedilmesine rağmen henüz suyun gerekli olmadığı bir yaşam formu bulunamadı.
Elektriğin akıl almaz bir yaygınlığı vardır yani diğer bir deyişle ulaşım, ısıtma, aydınlatma, iletişim ve teknolojik aletlerde elektrik yaygın olarak kullanılmaktadır. Elektriksel güç ise, şu anda endüstrinin kırılmaz kemiklerinden bir tanesidir.
Elektriğin keşfinin 1752 yılında Benjamin Franklin'in yaptığı deney üzerinden ortaya çıktığını söylemek mümkün. Ancak belirli kimyasal reaksiyonlar ile beraber elektrik üretebilecek keşfi ise, 1800 yılında İtalyan fizikçi Alessandro Volta tarafından ortaya çıkarılmıştır.
Günümüzde en çok kullanılan elektrik kaynaklarının başında doğal gaz ve petrol gelir. Bu kaynaklar yenilenmez ve çevreye zararlıdır. Günümüzde güneş ve rüzgar gibi doğal kaynaklardan elektrik üretmek mümkündür.
Osmanlı döneminde, elektrik İstanbul'a 1912 yılında gelmesine rağmen Uşak İli 1909 yılında elektrik kullanımına geçerek Türkiye'nin ilk elektrik kullanan şehri olmuştur.
Elektriğin ağırlığı yoktur. Bir cismin ağırlığının olması için kütlesinin olması gerekir. Elektrik, yüklü parçacıkların tel boyunca hareket etmesiyle (mesela negatif yüklü elektronların evinizdeki bakır elektrik tellerinden geçmesiyle) oluşur.
Elektrik Nasıl Keşfedildi? Elektrik, Amerika Birleşik Devletleri Başkanlarından biri olan Benjamin Franklin tarafından keşfedildi. Mevcut keşif bir uçurtma deneyine dayanırken, elektrik anahtarı ile yıldırımdan kaynaklanan elektrik kıvılcımının kontrol edilmesi ile birlikte elektriğin keşfedildi.
Bitkilerden, topraktan üretilen ve kondansatörlerde depolanan elektrik enerjisi cep telefonlarını şarj etmede, LED lambalar ile aydınlatma yapmada, bazı düşük güçlü kameralar ile görüntülemede, sinyal verici vb. olarak kullanılabilir.
Sonuç olarak, 4 kişilik bir ailenin tipik bir evinin günlük elektrik tüketimi, evdeki cihazların sayısı ve türüne, aydınlatma kaynaklarına ve enerji tasarrufu önlemlerine bağlı olarak değişebilir. Ancak, genel olarak, evdeki günlük elektrik tüketimi, ortalama olarak 15-20 kWh arasındadır.
Lastik ve plastik ayakkabılar bu elektriğin yere aktarılmasını önler. Bu nedenle de üstümüzde bir statik elektrik yükü oluşur. Bunlardan kaçınmalı, ayakkabıda mümkünse deri veya benzer iletken malzemeleri, kıyafetlerde ise doğal malzemeleri, örneğin pamuklu ve keten ürünleri tercih etmeliyiz.
► Büyük binalar, asansör olmadığından dolayı satılamayacak ve yerini az katlı binalara bırakacaktır. ► Araba üretimi bitecek, yerini at ve eşeğe bırakacaktır. ► Tıp dünyası sarsılacak ve tedaviler zorlaşacaktır. Bazı bilim insanlarına göre elektriğin olmayışı en çok tıp dünyasını vuracaktır.
*Tüm enerjilerin kaynağı Güneştir. *Enerji hayatımızı sürdürürebilmemiz için çok önemlidir. *En basitinden ısı enerjisi olmasaydı bitkiler fotosentez yapamaz ve oksijen üretemezlerdi dolayısıyla bizler yaşayamazdık. *İnsan vücudu 2 dakika bile oksijensizliğe katlanamaz.
Bu kaynaklar, su, rüzgar, güneş, petrol, doğal gaz, kömür, pil, batarya, akü, jeneratör gibi unsurlardır. Tüm bu kaynaklar elektrik üretiminde kullanılmakta olan ana kaynaklardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri