Malavi ve Tanganika cikletleriyle melek ve çöpçü beslenmemelidir. 200 litreye 6'lı melek, 6'lı cory(çöpçü) ve 10'lu tetra sürüsü yaparsanız çok güzel olur. Ya da 1 erkek 4 dişi Sarıprenses 1 erkek 4 dişi demasoni olabilir.
Ufak boyutta olmak üzere 5-6 adet sarı prenses beslenilebilir.
150 litreye 5-6 cm lik 10-15 balıktan fazla koymamak lazım. rahat bi şekilde büyümelerini gelişmelerini istiyorsanız daha fazla koymayın...
Chichlid için en az 150 - 200 Lt bi akvaryumunuz olması gerekir.
Selamlar Cichlid balıkları küçük akavryumlarda pek gelişmezler.Cichlid balıkları için en az bence 200 LT akvaryum olması lazım.Saygılar. Merhaba afrika cichlid'leri yerine güney amerika chiclid'lerine yönelir iseniz ortalama 50-60 litrelik akvaryumlarda bakabileceğiniz türler bulabilirsiniz.
İlgili 40 soru bulundu
250 litre çok büyük bir hacim olduğu için moli , plati , velifera tavsiye ederim. Bitkili pek sağlıklı olmaz yükseklik çok fazla. Bitkili akvaryumlarda led tavsiye edilmez. Floresan kullanmanız daha yararlı olacaktır.
Isıtıcı konusuna gelince, evet gereklidir. Suyu ısıtması için değil de suyun ısısını sabit tutması daha önemli. Gece-gündüz ısı farkları bazı türler için tehlikeli olabiliyor. Akvaryum kısıtlı bir ortam olduğundan, su çok çabuk ısınıp soğuyabiliyor.
Cüce cichlidileri andıran davranışları vardır, ancak daha küçüktürler. Nano tanklarda yavru dahi alabilirsiniz. Boyutları nanoya uygun ancak hareketli oldukları ve yüzmeyi sevdikleri için 10-30 litre sınırının üst tarafındaki bölmede bakmak lazım. 30 litre civarı uygundur altında pek mutlu olmazlar.
BALIK BOYUTU: 6 cm civarı
Minimum 200 tl alımlarınızda balık gönderimi yapılır. Tercihinize göre; - Otobüs +125 tl den başlamaktadır(Koli boyutuna ve mesafeye göre değişmektedir.
Ciklet dedigin sakizdir. Cichlid demek istediysen 2000den fazla turden hangisi oldugunu belirtmen gerekir. Akvaryuma ışık koymak balıklar açısından da görsel açıdan da faydalı olacaktır. Işığı açık akvaryumda balıklarımız uyumayacağı için geceleri ışığı kapatmamız lazım.
İçinde en fazla 20 tane lepistes besliyor.
Tek başına yaşaması sıkıntı değildir. Ancak hacminiz yeterli ise sayılarını arttırabilirsiniz.
Sarı prenses balıklarının yaşayacağı akvaryum en az 100 litre su alma hacmine sahip olmalıdır. Yine akvaryumun su ısısı ise 25 derecenin altına düşmemesine dikkat edilmelidir.
Cichlid balıkları için doğal ortamlarında olduğu gibi dengeli beslenmeleri için mix olarak hazırlanmıştır. İçerisindeki astaksantin ve algae sayesinde sağlıklı biçimde gelişmelerini destekler. Günde 2 defa 2-3 dakikada tüketebilecekleri miktarda verilir.
bakanlar 100 litre üstü akvaryumlarda 2-3 japon ve günlük su değişimleri ile yapıyorlar.
Ciklet balıkları yalnız yaşamayı ve alanına hakim olmayı sevseler de çok büyük akvaryumlarda, pirana, astronot, büyük vatoz ve iri çöpçü balıkları ile anlaşabilirler.
Sarı prenses ve yunus 7-8 aylıkken yavru verecek konuma gelirler ortalama ayda 1 cm büyür malaviler.
Ciklet balığı doğal ortamında yabani bitkiler ile beslenmektedir. Akvaryumda ise ciklit balığı yemi olan bitkiler ve aynı zamanda proteini yüksek olan kaliteli yemler ise beslenilmesi gerekmektedir.
1- Japon balığı
Bakımı en kolay balıklardan biridir aynı zamanda dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Çok fazla ek bakım istemez ancak iştahlı canlılardır bu nedenle yem konusu onlar için önemlidir. Sıcaklıkla alakalı çok fazla bir sorun yaşamazlar bu nedenle akvaryum balıkları içinde dayanıklı olanlardandır.
Sık su değişimi mümkünse her gün dip çekimi ve sıcaklığı biraz yükseltirsen sonuca daha çabuk ulaşırsın. Önemli olan nekadar yediği değil kaliteli ve yeteri kadar beslenmesidir. Kısaca özetliycek olursak sık su değişimi-daha yüksek sıcaklık-az miktarda çok sefer yemleme.
Başlangıç olarak dişiler ilk vakitler 5 civarı yavru tutmaktadırlar. Bu sayı dişinin mevcut yumurta tutma deneyimi ve yaşı arttıkça 30'lara kadar çıkabilmektedir.
Balıkları özel ve çok narin türler değilse sıcaklıktan ölmesi pekte mümkün değil. Artı akvaryum suları geceden sabaha ısınıp hemen soğumaz bu bir zaman süreçte olur her canlı gibi akvaryum balıklarıda bu bulundukları ortama hemen ayak uydurmaya çalışır defanslarını ona göre ayarlarlar .
Yunuslar akıntıyı çok sever arkadaşım. Şahsen ben yunus yavrularıma özellikle büyüdüklerinde akıntı sağlıyorum motor ile hem daha çabuk büyümelerini sağlıyor hemde çok mutlu olup akıntıya karşı yüzüyorlar :) Çok teşekkürler.
Genelleme yapmak gerekirse Malavi cikletlerinden kayalık bölgeleri mesken edinen türler (mbuna) ile tropheus ciklet bitkisel besinlerden hoşlanır. Bu tür balıklara salatalık, kabak, bezelye ve kırmızı marul gibi sebzelerden yeteri miktarda verilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri