Asidik bir sıvı olan elma sirkesi, insülin seviyesi ve kan şekerini olumsuz etkileyebilir. Tansiyon ve diyabet ilaçlarının etkisini azaltabilir ya da birlikte kullanıldığında tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Böyle sorunlarla karşılaşmak istemiyorsanız mutlaka hekiminize danışın.
Kan Basıncını Düşürür
Elma sirkesi kan basıncını düzenleyerek kalbin daha sağlıklı ve güçlü kalmasına yardımcı olur.
- Sirkeli su içmek metabolizmayı hızlandırdığı gibi yağ yakılmasını da sağlıyor. - Güçlü bir antioksidan olan sirkeli su vücutta detoks etkisi yaratır. - Su ile seyreltilerek içilen sirke mide rahatsızlıklarını önler. - Düzenli sirkeli su içildiği takdirde bağırsak hareketleri de düzenlenir.
İlgili 30 soru bulundu
Birçok faydası olan Elma Sirkesinin Zararları vardır. İçinde sitrik asit vardır ve seyreltilmeden kullanılırsa yemek borusuna zarar verme ihtimali vardır. Hücrelere de zarar verme ihtimali olan asit vücutta ki potasyumun azalmasına sebep olabilir. Potasyum düzeyi düşerse kemiklerimiz olumsuz yönde etkilenir.
3) Parazitleri Temizler
Genellikle bağırsaklarda üreyen bağırsak parazitleri kişiyi zor durumda bırakır. İshal, karın ağrısı ve kaşıntı gibi şikayetlerle meydana gelen parazitleri temizlemenin en doğal yolu elma sirkesi içmek olacaktır.
Alıç sirkesinin kalbe faydaları arasında kan dolaşımını hızlandırma, kalp kaslarını güçlendirme, damar genişletme ve damar açılmasına yardımcı olma sayılır ancak ürün tedavi amaçlı değil, düzenli tedaviye ek olarak kullanılabilir.
Sirke, Hz. Peygamber (asm)'in beğendiği ve övdüğü katıklardandır. Çünkü temini kolay ve ekonomiktir. Kanaatkar insanların yediği bir katıktır.
Sirkenin kan pıhtısına karşı kanı sulandırıcı özelliği ile bilinmesinin yanı sıra bununla tamamen zıt olarak aşırı kanamayı engelleyici özelliği de bulunur. -Aşırı adet kanaması veya hemoroit kanamalarına karşı yemeklerden önce ılık ballı suya bir tatlı kaşığı sirke ekleyip içilmesi tavsiye edilir.
Ağrı ve sancı gibi etkisi bulunan iltihap elma sirkesi yapısında bulunan mineraller ile kısa sürede yok edilmektedir. Elmanın kabuğunda ve kendisinde bulunan pektin, vücuda giren iltihaplar ile savaşarak bu durumu çözer.
Elma sirkesinin faydaları arasında; kilo vermeyi hızlandırma, kolesterolü düşürme, enfeksiyonlarla savaşma, kan şekeri kontrolü ve şeker hastalığının diğer belirtilerini yatıştırma gibi önemli yararlar sayılabilir. Elma sirkesi, çorba kaşığı başına sadece üç kalori içerir. İçinde çok fazla vitamin veya mineral yoktur.
Doğal sirkenin aspirinden daha faydalı olduğunu belirten Aktar Kamil Güvenbaş, “Sirke aspirinden daha faydalıdır. Kanı sulandırmak için aslında en önemli şey sirke ve bol su. Su içmekte kanı sulandırır. Sirke sabah akşam 2 yemek kaşığı bir bardak su ile içilebilir” dedi.
Bu konu ile ilgili, elma sirkesi böbreklere faydalı olan bir asit içermesi ile konuya dahil omaktadır. İlk bakışta biraz çelişkili görünebilir, çünkü sirkeyi kandaki asidite seviyesini yükseltmek için kullanmıyoruz; elma sirkesinin bu konudaki işlevi sindirimi teşvik etmesi ve böbreklere olan detoks etkisidir.
Sirke ilk kez modern tıbbın da kurucusu olan Hipokrat tarafından kullanılmış ve iltihap, enfeksiyon hastalıklarına iyi geldiğini tespit ederek hastalarına kullanmasını önermiştir. Tarihte bilinen ilk antibiyotik olarak da sirke gösterilmektedir.
Genellikle elma, üzüm ve alıç gibi meyvelerden yapılan sirkede, değişmeyen tek şey ise yüksek besin değeri ve probiyotik bakımından zengin içerik! Sirke, metabolizma üzerindeki rolü ve dengeli beslenmeye uygun bir gıda olması dolayısıyla sabahları aç karnına da tüketilebiliyor.
Sirkeyi bereketlendir. Zira sirke benden önceki peygamberlerin de katığı idi. İçinde sirke bulunan ev, katık sıkıntısı çekmez" buyurmuştur (İ. Mâce et'ime Hadis 3318) .
Beyaz Sirke Kullanın
Sirke, temizlik konusunda çoğu zaman çamaşır suyundan çok daha etkili ve güvenli bir malzemedir. Gelin, bu etkili malzemeyi klozetteki çeşitli lekelerden kurtulmak için kullanın. Tuvalet kâğıdına birkaç damla sirke damlatın ve kâğıdı direkt olarak leke üzerine koyup 1 gece bekletin.
Elma sirkesi, belirli küflere, mantarlara ve bakterilere karşı bir miktar koruma sağlayabilir. Doğal asetik asidin e.coli, s.aureus ve c.albicans gibi bakteri ve mantar türleri konusunda etkili olduğu belirtilmiştir.
Kalp Sağlığını Korur: Kalp ritim bozukluğu, kalp çarpıntısına iyi gelir. Alıç sirkesi, kronik kalp yetmezliği hastalarında da olumlu tesirler gösterir. Kalp yetmezliği veya vücutta yaşanan iltihaplı hastalıklar ertesi meydana gelen kalp kaslarındaki zayıflamayı gidermeye yarar.
Kanın sağlıklı bir şekilde dolaşmasına yardımcı olan alıç sirkesi, bu özelliği sayesinde damar tıkanıklıklarından tutun da kalp krizi gibi ani ve ciddi gelişebilen kalp ve damar rahatsızlıklarından koruyor.
Sirke kandaki potasyum seviyesinin düşmesine de neden olabilir ve bu durum özellikle yüksek tansiyonu olanlar için oldukça tehlikeli olabilir12, 13. Bunun yanı sıra sirke tüketiminin diş erozyonuna da neden olabildiği araştırmalar sayesinde kanıtlanmış durumdadır14.
Sirkenin inanılmaz faydaları; alerji tedavisi, alkali dengeleme, mikrobiyal mücadele, hipertansiyon tedavisi, kanserle mücadele, ağız bakterileri ile mücadele, saç elastikiyetini korumak, yüksek kan şekerini düşürmek, yağ yakmaya yardımcı olmak, kolesterol düzeyini düşürmek, asit reflüyü rahatlatır ve bağırsak ...
Saçtaki sirke için nane yağı da etkilidir. Nane yağını da diğer yöntemler gibi uygulayarak sirkelerden kurtulabilirsiniz. Bunun yanında, ciltten ölü hücreleri temizleyen limon da sirke dökülmesinde etkilidir. Limonun suyunu saç diplerine ve saçlara sürün.
Elma sirkesi bağırsak sağlığına iyi gelir
Elma sirkesi fermente bir ürün olmasından dolayı diğer fermente gıdalar gibi bağırsak dostu probiyotik bakteriler içerir. Bu durum sindirim sisteminin sağlıklı olmasına yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri