Zamanında hasat edilen elmalardan elma suyu elde edilir ve evaporatör denilen özel makinalar ile düşük sıcaklıkta (soğuk sıkım - soğuk kaynatma ile) içindeki su uçurulur. Geriye kalan elmanın tüm tatlılığına sahip elma suyu konsantresidir.
Elma özü tarifi Nasıl yapılır? Elmaları varsa katı meyve presiyle sıkın, yoksa rendeleyin ya da iyice incelene kadar robottan geçirin. Hazırladığınız elma püresini bir tel süzgeç ve tülbent yardımıyla iyice sıkın. Elde ettiğiniz elma suyunu en kısık ateşte koyulaşana kadar 2-3 saat boyunca kaynatın.
Özellikle taze ve fresh bir tat isteyen kişiler elmaları iyice yıkayıp çekirdeklerini çıkardıktan sonra elmaları dilimlerler. Elma dilimleri katı meyve sıkacağına atılarak sularının çıkması amaçlanır. Çıkan elma suyu bir bardağa konularak servis edilir. En kolay elma suyu yapımı budur.
Meyveleri küp küp doğrayarak bir tencereye alın. Üzerine 2-3 su bardağı kadar su ilave edip ocağın altını açın ve meyveler yumuşayana dek pişirin. Meyveler yumuşamaya başlayınca içine şekeri de ilave edin ve güzelce karıştırarak şekerin erimesini sağlayın ve ocaktan alın.
İlgili 35 soru bulundu
Miniklerde ek gıdaya başlangıçta ilk yer verdiğimiz meyve elma olduğu için; elma suyu konsantremizi 6 aydan itibaren mama, muhallebi vb gibi yiyecekleri ekleyerek de verebilirsiniz.
1 ölçü şeker kullanılan bir tarifte, yarım ölçü elma konsantresi kullanımı önerilir. 1 çay bardağı toz şeker olan bir tarifte şeker yerine elma konsantresi kullanmak isterseniz, yarım çay bardağı yeterli olacaktır. Yetişkinlerin damak tadına uygundur.
Meyve suyu konsantresi tamamen meyveden elde edilen bir üründür. Mevsiminde hasat edilen meyveler uzun süre saklanamaz. Bu nedenle buharlaştırılır. Bu işlem sonucunda meyve suyu konsantresi elde edilir.
Çay, kahve, süt gibi sıcak ve soğuk içeceklerde, pasta, kurabiye, reçel ve sütlü tatlılarda şeker yerine kullanabileceğiniz katkısız, rafine şekersiz elma suyu konsantresi.
Mevsiminde toplanan tatlı elmalar püre haline getirilip süzüldükten sonra elde edilen sıvı, hava ve ateş ile temas etmeden vakum altında tutuluyor. Böylece kokusu ve fazla suyu uzaklaştırılarak elde edilen konsantrenin besin değerleri de yüksek oranda korunuyor.
Elma çayı sindirimi düzenleyerek hazımsızlık ve kabızlık gibi sindirim problemlerine iyi gelir. Bağırsak parazitlerini temizler, böylece bağırsaklarda zararlı maddelerin dışa atılmasını kolaylaştırır. İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde kan şekerinin dengelenmesini sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Meyve suyu, nektar ve diğerleri, etiketinde yazılı son kullanım tarihine kadar açılmadan güvenle muhafaza edilebilir. Ancak, tüketmek üzere açıldıktan sonra kısa sürede tüketilmelidir. Bu süre, buzdolabında saklanmak şartıyla, 2-3 günü geçmemelidir.
Her sabah 1 çay bardağı taze elma suyu tüketimi sayesinde vücut direnciniz korunacak ve kanserli hücrelere karşı vücudunuz kapalı olacaktır.
Elma çözünen ve çözünmeyen lif bakımında zengin bir içeriğine sahip olduğu için tok tutar, iştahı keser, bağırsakları çalıştırır, bağırsak sağlığını destekler ve kabızlığı önler. Bağırsak sağlığını koruması bağışıklık sistemini de desteklemektedir.
Çay, kahve süt gibi gıdaları tatlandırmak için damak tadına bağlı 1-2 çay kaşığı yeterli olur. Sütlü tatlı, reçel, kek, kurabiye, ya da şerbetli tatlıların yapımında; 1 su bardağı rafine şeker yerine 4/3 bardak elma suyu tatlandırıcısı kullanmak yeterlidir.
Sağlık açısından oldukça faydalı olan elma suyu konsantresi, usulüne uygun miktarlarda gönül rahatlığıyla şeker yerine kullanılabilir. İçeriğinde yüzde yüz doğal elmadan kullandığımız konsantre, standart bir şekerin verdiği tatları verdiği gibi aynı zamanda hem sağlıklı hem de besin içeriği çok zengin bir gıdadır.
1 su bardağı pudra şekeri için 1 su bardağı toz şeker ile 1 yemek kaşığı mısır nişastasını robottan çekmeniz yeterli olur. Sıvı alternatifler de şekerin yerini tutmada oldukça iyidir. Bal, agave şurubu, akçaağaç şurubu gibi alternatiflerin her biri için doğru ölçü 1 su bardağından 2 yemek kaşığı eksik şeklindedir.
Çay, kahve süt gibi gıdaları tatlandırmak için damak tadına bağlı 1-2 çay kaşığı yeterli olur.
Organik Elma Suyu Konsantresi Saklama Koşulları Nedir? Ambalajı açtıktan sonra yeniden saklamak için hava almayacak şekilde ağzını kapatınız. Serin ve kuru yerde muhafaza ediniz. Direkt güneş ışığından uzak tutunuz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri