Sorumuza dönecek olursak ; Yapısal görünümüne baktığımız zamam elmas " SAYDAM,YARI SAYDAM ve Çok az da OPAK bir maddedir.
Dünyanın en değerli maddesi olan elmas aynı zamanda pek çok farklı özelliği ile ön plana çıkmaktadır. - Dünya'nın doğal madenleri arasında en sert olanıdır. - Saf karbondan oluşumu gerçekleşen kristalize bir mineral yapıya sahiptir. - Yüksek iletkenlik gücüne sahip olması ile ısı yansıtıcı olarak en saydam maddedir.
Araştırmaların tamamı uluslararası laboratuvar ve üniversite desteği ile uzmanlardan yardım alınarak yapılmıştır. Elmas iyi bir yalıtkan olduğu için yüksek bir enerji aralığına sahiptir. Beyaz ışığın tüm dalga boylarını geçirir ve bu sayede saydam ve renksiz olur.
Üzerine düşen ışığın büyük bir kısmını geçiren maddelerdir. Bu maddelerin önünden bakıldığında arkadakı kısım buğulu bir şekilde görülebilir. Yarı saydam maddeler ışığın yayılarak geçmesine izin verir. Örneğin buzlu cam ve yağlı kâğıt görünür ışığa göre yarı saydam maddelerdir.
İlgili 39 soru bulundu
En çok kullanılan saydam madde camdır. Camdan yapılan ayna genelde saydam değildir, ama sahne sanatlarında arkası da görülebilen yarı saydam aynalar hayalet etkisi yaratmak için kullanılır.
Aslında renksiz olan deniz suyunun mavi görünmesinin en önemli nedeni, denizin içinde bulunan azot, karbondioksit ve oksijen gibi gazlar ve minerallerdir. Güneşten yayılan beyaz ışık içinde tüm renkleri barındırır.
Buzlu cam, yağlı kâğıt yarı saydam maddelere örnek olabilir. Yarı saydam maddeler, kaynak yapan kişilerin gözlüklerinde, ev ve büroların bazı bölümlerinde kullanılır. Işığı hiç geçirmeyen maddeler, saydam olmayan maddelerdir. Tahta, mukavva, metal levhalar örnek verilebilir.
Işık ışınlarının tamamı bir madde içerisinden tamamen geçemiyorsa yalnızca bir kısmı geçebiliyorsa böyle maddelere yarı saydam maddeler ismi verilmektedir. Tül perde, yağlı kağıt ve buzlu camlar yarı saydam maddeler için verilebilecek güzel örneklerdir.
Doğrulanmış Cevap. YARI SAYDAM.ÇÜNKÜ,ışığı birazcık geçirir asla opak olmaz çünkü opak ışığı hiç geçirmeyen maddelere denir!! Ve bunlara benzer.
Elmas, bilinen en sert maddelerden biridir ve değerli bir taştır. Karbon elementinin bir modifikasyonu grafit, diğeri ise elmastır. Elmasın saf karbon olduğu ilk olarak Fransız kimyacı Lavoisier tarafından keşfedilmiştir.
Işığın geçmesine izin vermeyen maddelere opak (saydam olmayan) maddeler denir. Bu türden maddelerin çoğu soğurma merkezleri olarak adlandırılan özellikleri içeren kimyasal kompozisyona sahiplerdir. Maddelerin çoğu, beyaz ışık frekanslarını soğurma konusunda oldukça seçicidirler.
Grafit ve elmas, kovalent katılar olarak sınıflandırılırlar ve her ikisi de karbon atomlarının düzenli bir kristal yapısı içinde kovalent bağlarla birbirine bağlandığı yapısal olarak benzerdirler.
Çeşitli iç ve dış doğa olaylarınca oluşmuş ve yer kabuğunun kimi bölgelerinde kalmış ekonomik değeri bulunan maddelere maden adı verilmektedir. Elmas, bu tanıma göre incelenirse elbette bir madendir.
Çinli araştırmacılar karbon elementinin daha önce bilinmeyen bir 'mucize' formunu geliştirdi. Çinli bilim insanları, elmas ve kömürün hammaddesi karbon elementinin çok güçlü, elastik, hafif ve elektriği iletebilen yeni bir formunu meydana getirdi.
Cam, su, hava ve sıvıların büyük bir bölümü (asitler, yağlar, sirke, alkol, vs.) saydam maddelerdir.
Gözlük camı, ışığı istenilen şekilde odaklayabilen, iki yüzeyi de işlenmiş saydam bir optik materyaldir. Sferik camlar miyopi ve hipermetropide, silindirik camlar ise astimatizmanın düzeltilmesinde kullanılır.
Asetat kağıdı, selüloz asetat adı verilen malzemeden üretilen bir tür kağıttır. Genellikle saydam ya da opak şekilde üretilen bu kağıt türü mat veya parlak yüzeyli olabilir. Asetat kağıdı hafif, dayanıklı ve esnek bir yapıya sahip olmasıyla ünlüdür. Bu nedenle pek çok farklı amaç için kullanılabilir.
Pencerenin camı saydam olduğu için camın arkası yani dışarısı net bir şekilde görünüyor. Çünkü saydam cam ışığı geçiriyor.
Sıvı sabunlar, saydam, tortusuz ve akıcı olmalıdır.Sıvı sabun üretiminde, koko yağı, hurma çekirdeği yağı ve hint yağı kullanılır.
Çoğunluğu saydam yapıdaki süte opak beyazlığını veren, yüzde 3,5 oranındaki kütlesi ile suda askıda bulu- nan proteinlerdir. Proteinler, uzun ve zincir benzeri yapısı olan karmaşık moleküllerdir.
Saydam, hafif ve ekonomiktir, her türlü hava koşullarına dayanıklıdır. Her türlü ürünün paketlenmesinde kullanılabilir. Esnekliği sayesinde; sivri ve keskin köşelerden etkilenmez, ip veya çembere gereksinim duymaz, şişeli mamullerin ambalajında emniyetli ve ekonomiktir.
-renksiz, kokusuz, tatsız ve saydam bir sıvıdır. - içinde çözünmüş bulunan gazlardan ve tuzlardan ileri gelir. - renksiz, kalın tabakalar halindeyken mavimtrak renktedir. -genleşir, dolayısıyla suyun özgül ağırlığı azalır.
– Buzlu cam, yağlı kâğıt gibi maddeler yarı saydam maddelerdir. Işığı geçirmeyen maddeler: – Mukavva, tahta, metal levha, derin su gibi maddeler ışığı geçirmez. Işığı geçirmeyen maddelere opak maddeler denir.
Su saydamdır.Çünkü ışığı tamamen geçiren maddeler saydamdır.O yüzden su ışığı geçirir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri